ایسنا - رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور از تخصیص خط اعتباری ویژه برای تاکسی‌ها، وانت‌بارها و آژانس‌های کشور خبر داد و گفت: بر این اساس مالکان این دسته از وسایط نقلیه می‌توانند در زمان اجرای هدفمندی یارانه‌ها از سوخت اعتباری استفاده کنند. سردار محمد رویانیان در حاشیه دیدار با نمایندگانی از تاکسیرانی، آژانس و وانت بار گفت:‌ از فردا به مدت ۱۰ روز تمامی ۳۳۰ هزار تاکسی کشور خط اعتباری از بانک ملت دریافت می‌کنند که این خطوط اعتباری در کارت سوخت آنها شارژ خواهد شد. وی گفت:‌ این خط اعتباری با بهره ۴ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه بوده و رانندگان ماهی زیر ۲۰ هزار تومان اعتبار در نظر گرفته شده را باز پرداخت خواهند کرد. رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور همچنین از تخصیص خط اعتباری ویژه برای ۲۲۰ هزار آژانس در کشور خبر داد و گفت: تمامی آژانس‌ها نیز خط اعتباری خود را از بانک سپه دریافت می‌کنند. وی با اشاره به وجود یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار وانت بار در کشور گفت: متاسفانه به نظر می‌رسد بیش از یک میلیون دستگاه از این تعداد، خدمات عمومی ارائه نکرده و مربوط به دستگاه‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌ها هستند که به هیچ عنوان مشمول این خط اعتباری نمی‌شوند.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور گفت: وانت بارهای ساماندهی شده که خدمات عمومی ارائه می‌کنند نیز می‌توانند خط اعتباری خود را از بانک ملی دریافت کنند.

وی تاکید کرد:‌ از فردا سال جاری بانک‌های عامل اعلام شده نحوه مراجعه مالکان این دسته از وسایط نقلیه را برای دریافت خط اعتباری خود مشخص خواهند کرد. رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور خاطرنشان کرد: بر اساس توافق انجام شده با بانک‌های عامل مدارک زیادی برای تعهد بازپرداخت این خط اعتباری دریافت نخواهد شد و بر این اساس حداکثر مدرک دریافت شده از مالکان این خودروها در حد یک سفته خواهد بود.

وی گفت: هدف اصلی دولت از این امر جبران هزینه‌های احتمالی مالکان وسایط نقلیه عمومی با اجرای هدفمندی یارانه‌ها است و لذا هیچگونه افزایش کرایه در پی افزایش قیمت بنزین نباید نگرانی ایجاد کند.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور تاکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا سقف ۵/۱ میلیون دستگاه خودرو می‌توانند خط اعتباری دریافت کنند. وی به بیمه رانندگان اشاره کرد و گفت:‌ با دستور رییس‌جمهوری یک میلیون و ۲۷۰ هزار راننده شناسایی شده در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور با پرداخت ۵۰ درصد حق بیمه، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

وی به وضعیت جایگاه‌های سوخت گاز طبیعی تاکسی‌ها در تهران اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون ۱۷ جایگاه سوخت CNG برای تاکسی‌ها در نظر گرفته شده که قابلیت افزایش این تعداد تا ۴۰ جایگاه وجود دارد. وی تاکید کرد: تاکسی‌ها نباید برای دریافت سوخت گاز خود در صف بمانند.

رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور خاطرنشان کرد: جانمایی جایگاه‌های سوخت تاکسی‌ها در تهران هم اکنون در دستورکار قرار گرفته است و پس از آن این جانمایی برای کل کشور اجرا خواهد شد. وی با اشاره به اینکه روزی که سهمیه‌بندی بنزین آغاز شد مصرف بنزین در کشور روزانه ۷۵ میلیون لیتر بود و سالانه رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی به این رقم افزوده می‌شد، گفت: اگر سهمیه‌بندی بنزین اجرا نمی‌شد، باید هم اکنون روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شد این در حالی است که در حال حاضر نه تنها مصرف بنزین کنترل شده است، بلکه در این زمینه خودکفا شده‌ایم؛ اما نیازمند اجرای سیاست‌های جدید هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اتکا به یارانه‌های بی مورد در بخش انرژی تنها موجب افزایش مصرف می‌شود و هیچ تحولی در نظام حمل و نقل کشور ایجاد نمی‌کند و باید به سمت الگوی صحیح رفته و سوخت را مدیریت کنیم.

وی خاطرنشان کرد:‌ قیمت بنزین باید واقعی گردد تا عملکرد مردم تنظیم گردد. وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان خودرو هم باید پاسخگو باشند؛ گفت: باید خودروهای کم مصرف در کشور تولید شود از سوی دیگر خودروهای حمل و نقل عمومی مانند تاکسی‌ها نیز باید متناسب با نوع کار بری مورد تولید قرار گیرند.