گروه خودرو- شرکت خودروسازی کیاموتورز کره‌جنوبی که همه در ایران آن‌را با نام خودرو پرایدش می‌شناسند، از توقف صادرات خود به ایران خبر داد. مایکل چو - سخنگوی کیا - به فرانس‌پرس گفت:‌ دولت کره‌‌ جنوبی در قبال ایران سیاست‌هایی اتخاذ کرده و شرکت ما نیز بخشی از این تصمیم دولت کره‌‌جنوبی محسوب می‌شود. وی از ارائه توضیح بیشتر در این‌باره خودداری کرد.

براساس اعلام شرکت کیا، خودرو پراید این شرکت به‌عنوان هاچ‌بکی کوچک بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از خودروهای موجود در جاده‌های ایران را تشکیل می‌دهد که البته بیشتر آن تولید داخل ایران در گروه خودروساز سایپا محسوب می‌شود. درواقع کیا سال گذشته تنها چهار هزار و ۲۱۰ دستگاه از محصولاتش را به ایران صادر کرده که شامل خودروهای اسپورتیج، موهاوی، سراتو، اپیروس و اوپتیما بوده است. البته این شرکت ۱۷ هزار و ۴۰ دستگاه کیت را در همین مدت زمان برای مونتاژ خودرو به ایران صادر کرده است.

با این حال کیا در اظهاراتی توام با بزرگنمایی، اعلام کرده از ماه گذشته صادرات کلیه محصولاتش را به ایران متوقف کرده که این توقف صادرات شامل خودروهای کامل، کیت و قطعات خودرو می‌شود.

به گزارش ایسنا توقف صادرات کیا به ایران در حالی رخ می‌دهد که این شرکت هم‌اکنون با بحران فراخوان بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه از محصولاتش در بازارهای جهانی روبه‌رو بوده و اخیرا به همین دلیل مدیرعامل این شرکت از سمت خود استعفا کرد. پیش‌تر بزرگترین خودروساز جهان یعنی شرکت ژاپنی تویوتاموتورز نیز که با بحران فراخوان محصولاتش در بازارهای جهان روبه‌رو است، از توقف صادرات خود به ایران خبر داده بود.

در هر حال، تحریم‌های یک‌طرفه دولت کره‌ جنوبی علیه کشورمان در حالی رخ می‌دهد که مقامات ایرانی بارها تاکید کرده‌اند این تحریم‌ها بیشتر به ضرر شرکت‌های کوچک و

متوسط کره‌ای تمام خواهد شد و این موضوع مورد تایید اکثر کارشناسان حوزه خودرو نیز هست. براساس تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، بیش از سه چهارم شرکت‌های کوچک و متوسط صادراتی کره‌‌جنوبی بر اثر تحریم‌ها صادرات خود را به ایران متوقف کرده‌اند.

پیش‌تر محمدرضا بختیاری - سفیر ایران در کره‌جنوبی - به شرکت‌های کره‌ای توصیه کرده بود که در تحریم ایران شرکت نکنند.

سفیر ایران در کره‌جنوبی هشدار داده بود که هرگونه تحریم علیه ایران ممکن است فقط یک شرکت بزرگ کره‌ای را دچار ضرر کند، اما در عین حال بیش از دو هزار شرکت کوچک و متوسط این کشور نیز از این بابت لطمه خواهند خورد. حجم روابط تجاری میان ایران و کره‌‌جنوبی در سال گذشته به ۱۰ میلیارد دلار رسید.