تولید خودرو سواری در چهار ماه نخست امسال، ۳/۲۶ درصد رشد کرد
رشد در شرایط رکود
گروه خودرو- سه خودروساز نیمهدولتی کشور با تولید ۴۲۴ هزار و ۸۰ دستگاه محصول سواری در چهار ماه ابتدایی امسال، رشدی ۳/۲۶ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کردند.
عکس: خبرگزاری فارس
گروه خودرو- سه خودروساز نیمهدولتی کشور با تولید ۴۲۴ هزار و ۸۰ دستگاه محصول سواری در چهار ماه ابتدایی امسال، رشدی ۳/۲۶ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کردند. این در شرایطی است که بازار خودرو کشور در چهارماه اول سال جاری در رکود قرار داشته است.
بنا بر آماری که روی سایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفته، ایرانخودرو با تولیدی ۲۰۵ هزار و ۲۰۲ دستگاهی، به رشدی ۳۶ درصدی دست پیدا کرده و سایپا نیز با تولید ۱۱۹ هزار و ۳۶۹ دستگاه خودرو سواری، رشدی ۱۸ درصدی را به خود میبیند. پارسخودرو نیز رشدی ۱۸ درصدی را با توجه به تولید ۹۹ هزار و ۵۰۹ دستگاهی خود، تجربه کرده است. در این آمار چهار ماهه، بیشترین درصد رشد را تندر ایرانخودرو به دست آورده و بالاترین افت تولید نیز به سواری مرسدس بنز این شرکت اختصاص دارد. بنز البته کمتیراژترین خودرو در چهار ماه نخست امسال نیز به شمار میرود و بیشترین تیراژ هم طبق معمول، نصیب پراید شده است.
از نکات قابل توجه این آمار، میتوان به ادامه افت تولید پژو پارس و دو برابر شدن تیراژ
تندر-۹۰، اشاره کرد. همچنین «تیبا» نیز تولید بسیار اندکی داشته و پژو ۲۰۷ آی نیز که اصلا تولیدی را تجربه نکرده است.
تندر تکان خورد
این روزها در بازار خودرو، تندر-۹۰ حکم طلا را پیدا کرده و قیمت آن به اصطلاح سر به فلک زده است، این در شرایطی است که آمار چهار ماهه، از دو برابر شدن تولید این محصول حکایت دارد. ایرانخودرو با تولید چهار هزار و ۶۱۲ دستگاه تندر-۹۰ در چهار ماه ابتدایی امسال، به رشدی ۱۱۸ درصدی دست یافته و پارسخودرو نیز رشدی ۸۲ درصدی را در تولید تندر، با توجه به آمار تولید هشت هزار و ۱۱۰ دستگاهی آن، تجربه کرده است.
بنا بر تصمیمی که در سازمان گسترش گرفته شد، قرار بود تولید تندر-۹۰ در پارسخودرو متمرکز شود، اما آمار تولید چهار ماهه، از اجرایی نشدن این تصمیم حکایت دارد.
افت پژو، رشد پژو
هرچند ایرانخودرو توانسته تا پایان تیر ماه، در تولید پژو ۴۰۵ و ۲۰۶، رشد کند، اما روآ و پارس این شرکت با افت تولید مواجه شدهاند.
طبق آمار، پژو ۴۰۵ در چهار ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵۸ درصد رشد تولید را به خود میبیند و پژو ۲۰۶ نیز ۷۰ درصد رشد را در تولید تجربه کرده است. این موضوع در شرایطی است که پژو پارس در ادامه روند افت تولید خود، با کاهش تولیدی هفت درصدی روبهرو و روآ نیز به عنوان دیگر عضو خاندان پژو، ۱۱ درصد افت را به خود میبیند.
پژو ۲۰۷ آی نیز که این روزها اختلاف قیمتی میلیونی در کارخانه و بازار، گریبان آن را گرفته، طبق آمار سازمان گسترش، هیچ تولیدی تا پایان تیر ماه نداشته است.
رشد سمند
تولید ۳۸ هزار و ۶۵۸ دستگاه سمند، متضمن رشد ۳۷ درصدی این خودرو در چهار ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.
سمند اگرچه نام برند ملی را در خودروسازی ایران یدک میکشد، اما به اعتقاد کارشناسان، تیراژ تولید این محصول، مناسب نبوده و ایرانخودرو باید بیش از اینها سمند تولید کند. سمند تیراژی تقریبا نصف پژو ۴۰۵ دارد.
افت تولید بنز
اما نگاهی نیز به دو محصول مونتاژی ایرانخودرو بیندازیم.
در چهار ماه ابتدایی امسال، سوزوکی گرند ویتارا، با آمار تولیدی یک هزار و ۵۱۷ دستگاهی، ۶۶ درصد رشد را تجربه کرده است.
این محصول ژاپنی در ایرانخودرو خراسان مونتاژ میشود. رشد ویتارا در حالی است که مرسدس بنز، با تیراژی ۱۵ دستگاهی، ۵۷ درصد افت را به خود میبیند. بنز محصول شرکت «تاپکو» (وابسته به ایرانخودرو) است.
تیبا یا لاک پشت؟
تیبا برخلاف نامش، تولیدی لاکپشتوار را در چهار ماه نخست امسال تجربه کرده و سایپا تنها ۶۰ دستگاه از این محصول را تا پایان تیر، به تولید رسانده است.
سایپاییها «تیبا» را دومین برند ملی خودروسازی ایران میدانند، اما این محصول با وجود حدودا ۱۲ هزار ثبت نام کنندهای که پشت خط دارد، تا پایان تیر ماه، به تیراژی حداقلی نیز نرسیده است.
از تیبا که بگذریم، سایر سایپاییها، وضعیت تولید مناسبی را در چهار ماه ابتدایی امسال، تجربه کردهاند. پراید که طبق معمول در خط یک تولید قرار دارد، در آمار مورد نظر، ۱۸ درصد رشد کرده است. پراید پارسخودرو نیز رشدی ۱۴ درصدی را به خود میبیند. زانتیا نیز با آمار تولیدی سه هزار و ۹۷۴ دستگاهی، از رشدی هفت درصدی برخوردار و ریو نیز ۲۲ درصد رشد را به دست آورده است. سایپا توانسته در چهار ماه نخست امسال، هفتهزار و ۱۱۸ دستگاه ریو را به تولید برساند.
ادامه افت تولید پیکاپ و رونیز
در چهار ماه نخست امسال نیز، نیسان رونیز و پیکاپ پارسخودرو با افت تولید مواجه و آمارشان منفی شد.
نیسان رونیز که بخشی از تولید آن به شرکت زاگرس خودرو منتقل شده، افت تولیدی ۲۰ درصدی را به خود میبیند.
این محصول، جزو اولین شاسیبلندهای بازار خودرو ایران به حساب میآید، اما در حال حاضر جایگاه خود را با توجه ورود شاسیبلندهای مختلف به کشور، از دست داده است.
دیگر محصول پارسخودرو یعنی پیکاپ نیز افتی ۲۰ درصدی را در چهار ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود میبیند.
افت تولید این دو در شرایطی است که ماکسیما و مگان با افزایش تولید روبهرو شدهاند.
ماکسیما با توجه به تیراژ ۹۵۶ دستگاهی خود، رشدی ۴۱ درصدی را بدست آورده و مگان نیز ۱۰۱ درصد رشد را به خود میبیند.
پارسخودرو دو هزار و ۴۵۲ دستگاه از این فرانسوی را در چهار ماه ابتدایی امسال، به مونتاژ رسانده است.
در آمار تولید چهار ماهه اگرچه نام «تینا» و «قشقایی» نیز به چشم میآید، اما پارسخودرو تا پایان تیر ماه حتی یک دستگاه نیز از این دو محصول ژاپنی را مونتاژ نکرده است.
ارسال نظر