رویداد
ضوابط فنی تولید و واردات خودروهای سنگین ابلاغ شد
ایسنا - مدیرکل دفتر حمل بار سازمان راهداری اعلام کرد: ضوابط فنی تولید و واردات خودروهای سنگین (مینیبوس، اتوبوس، باری) توسط وزارت راه و ترابری تا پایان امسال ابلاغ میشود و وزارت صنایع و معادن طبق قانون به اجرای این دستورالعمل مجاب میشود. داریوش امانی با اشاره به اینکه ناوگان مورد استفاده در حملونقل باری کشوری از برندهای مختلف داخلی و خارجی است، اظهار کرد: وزارت راه و ترابری باید تعیین کند که چه نوع خودروهایی در جادههای برونشهری تردد داشته باشند که هماکنون این گونه نیست و کارخانههای سازنده خودرو با استاندارد خود تولید میکنند؛ اما پس از ابلاغ این دستورالعمل، طبق قانون وزارت صنایع باید نظر وزارت راه و ترابری را در خط تولید اعمال کند.
امانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ضوابط فنی خودروهای سنگین درون شهری و برون شهری در وزارت راه و ترابری در حال تفکیک است که باید توسط پلیس راه نیز تایید شود.
مدیرکل دفتر حمل بار سازمان راهداری و حملونقل جادهای اظهار کرد: برای ناوگان باری به دنبال برند داخلی یا خارجی نیستیم؛ تنها ضوابط فنی مشخص شده و شرکت واردکننده خودرو یا کارخانه تولیدکننده بر اساس این ضوابط باید ناوگان سنگین برون شهری را وارد یا تولید کند که توافقهای اولیه آن انجام شده و تا پایان سال ابلاغ و عملیاتی خواهد شد.
امانی با بیان اینکه سال گذشته حدود دو هزار دستگاه ناوگان فرسوده از رده خارج شده است، افزود: سال گذشته ۱۴ هزار و ۲۸۶ دستگاه کامیون به سیستم باری کشور اضافه شد که پنج هزار و ۲۶۵ دستگاه آن کامیون کشنده و مطلوب سازمان راهداری بوده است.
به گفته مدیرکل دفتر حمل بار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، برای نوسازی ناوگان ۸۰ درصد وام بانکی و تسهیلات بلاعوض پرداخت میشود و ۲۰ درصد آورده متقاضیان است. وی درباره اجرایی شدن سیستم ترمز ABS برای ناوگان سنگین باری در کشور، گفت: اکثریت خودروهای جدید که به ناوگان اضافه میشوند به سیستم ABS مجهز هستند و یکی از موارد استاندارد و الزام پلیس
راه ABS دار شدن است، اما برای تجهیز ناوگان قدیمی به سیستم ترمز ABS موانعی وجود دارد و بسیاری از خودروهای قدیمی را نمیتوان به این سیستم مجهز کرد.
امانی تصریح کرد: با نوسازی ناوگان و خروج ۱۱۳ هزار دستگاه ماشین فرسوده بیش از ۸۵ درصد خودروها به تجهیزات روز جهانی مجهز میشوند.
ارسال نظر