رویداد
افت تولید خودروهای تجاری و عمومی - ۲۳ خرداد ۸۹
گروه خودرو- ایرانخودرودیزل، زامیاد و سایپادیزل با تولید هفت هزار و ۳۴۸ دستگاه خودرو تجاری سنگین و عمومی در اردیبهشت امسال، کاهشی ۲۰ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کردند. این افت تولید با توجه به آمار رسمی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بدست آمده و از نکات جالب و قابل توجه آن میتوان به رشد تولید ۵۳ درصدی سایپادیزل، عدم تولید کامیون کشنده در ایرانخودرو دیزل و همچنین عدم تولید اتوبوس در زامیاد اشاره کرد. کاهش تولید خودروهای تجاری در شرایطی است که کارشناسان دلیل عمده آن را بروز بحران مالی در دنیا عنوان میکنند. به هر حال این نوع خودروها از قیمت بالایی برخوردار بوده و وقتی بحران مالی و کمبود نقدینگی در جامعه نمود پیدا کند، طبعا فروش آنها با رکود مواجه و در نتیجه تولید نیز کاهش مییابد. افت تولید تجاریها در کشور وقتی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بدانیم ناوگان حملونقل باری ما با فرسودگی مواجه شده و نیاز به بازسازی دارد. بازسازیای که به نظر میرسد با شرایط فعلی تولید و افزایش قیمت خودروهای تجاری سنگین، در آینده نزدیک محقق نخواهد شد؛ چراکه فروش این نوع محصولات نیازمند ارائه تسهیلات مالی از سوی شرکتهای لیزینگ و خودروسازان است و وقتی نقدینگی کم باشد، رقم تسهیلات نیز پایین آمده و فروش و در نتیجه تولید افت میکند.
رشد تولید سایپادیزل!
بالاخره پس از ماهها افت تولید، سایپا دیزل به عنوان برند تجاری ساز گروه خودروسازی سایپا، با رشد تولید در اردیبهشت امسال مواجه شد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد رشد کرد. این شرکت که تنها، محصولات تجاری سنگین را تولید میکند طی اردیبهشت امسال فقط ۷۵۶ دستگاه از این نوع محصولات را به تولید رسانده که این آمار از تیراژ تولید اندک سایپادیزل حکایت دارد. این شرکت در اردیبهشت ماه ۶۳۸ دستگاه انواع کشنده و ۱۱۸ دستگاه کامیون را به تولید رسانده، اما در بخش کامیونت، تولیدی نداشته است.
افت تولید ایرانخودرودیزل
ایرانخودرودیزل در اردیبهشت امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افتی ۱۷ درصدی را در تولید خودروهای عمومی و تجاری بدست آورد. این شرکت در مجموع یک هزار و ۲۳۸ دستگاه انواع خودروهای تجاری و عمومی را به تولید رسانده است. ایرانخودرودیزل در اردیبهشت امسال حتی یک دستگاه کامیون کشنده را به تولید نرسانده است. آمار تولید این شرکت در بازه زمانی مورد نظر، در بخش اتوبوس، ۱۸۸ و در مینیبوس نیز ۲۷۰ دستگاه است. این شرکت در واقع در تولید اتوبوس رشدی ۱۸ درصدی و در تولید مینیبوس، افتی ۳۴ درصدی را تجربه کرده است. کامیون و کامیونتهای این شرکت نیز افتی ۱۵ درصدی را به خود میبینند.
منفی زامیاد
شرکت زامیاد زیرمجموعه سایپا نیز در حالی در اردیبهشت امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افتی ۲۱ درصدی را در تولید محصولات عمومی و خودروهای تجاری سنگین تجربه کرده که در تولید کامیون و مینیبوس رشد داشت. این شرکت در بازه زمانی مذکور تنها ۹۱ دستگاه مینیبوس، ۱۰۸ دستگاه کامیون و پنج هزار و ۱۵۵ دستگاه وانت نیسان اتوبوس را به تولید رساند. زامیاد در اردیبهشت امسال حتی یک دستگاه اتوبوس نیز تولید نکرد.
ارسال نظر