گزینههای جایگزین پیکان
بحث طراحی و تولید جایگزین «پیکان» تقریبا از سال ۱۳۸۵ و با متوقف شدن تولید این خودرو، به شکلی جدیتر مطرح شد، اما این ماجرا تا به امروز به نتیجه خاصی نرسیده است.
بحث طراحی و تولید جایگزین «پیکان» تقریبا از سال ۱۳۸۵ و با متوقف شدن تولید این خودرو، به شکلی جدیتر مطرح شد، اما این ماجرا تا به امروز به نتیجه خاصی نرسیده است.
در ابتدا «تندر90» بهعنوان اولین گزینه مطرح از سوی ایرانخودرو برای جایگزینی پیکان در نظر گرفته شد، اما این خودرو به علت قیمت بالای 10 میلیون تومانی که پس از عرضه به بازار گریبان آن را گرفت، نتوانست جایگزین مناسبی برای پیکان باشد.
پس از تندر ۹۰، «رانا» که طراحی آن در اوایل دهه ۸۰ آغاز شده بود، بهعنوان دومین گزینه ایرانخودرو برای جایگزینی پیکان مطرح شد، اما با تغییر کادر مدیریتی ایرانخودرو و بررسیهای صورت گرفته از سوی مدیران جدید، این خودرو نیز به علت قیمت بالا و نداشتن صرفه اقتصادی ،از دایره انتخاب بزرگترین خودروساز ایران حذف شد.
همزمان با بررسی «رانا» بهعنوان جایگزین پیکان، ایرانخودرو با شرکت خودروسازی چری چین نیز وارد مذاکره شد و قراردادی مبنی بر ساخت خودروی مشترک با این شرکت تنظیم کرد ،اما این قرارداد که منطقی مدیرعامل پیشین ایرانخودرو، تمایل زیادی به اجرای آن داشت، با مخالفت علیاکبر محرابیان، وزیر صنایع در سال 1386، روبهرو و سرانجامی نیافت.
چندی پیش نیز مهدی صادق، رییس کمیته خودرو کمیسیون صنایع مجلس، با انتقاد از احتمال همکاری ایران خودرو و خودروسازان چینی، عنوان کرده بود که بهتر است جایگزین پیکان، برندی اروپایی باشد.
حال در چنین شرایطی که کمیسیون صنایع مجلس و وزارت صنایع و معادن، نسبت به همکاری ایرانخودرو با خودروسازان چینی موضع منفی نشان دادهاند، این فرض به ذهن میرسد که ایران خودرو، میخواهد با مطرح کردن دو گزینه کرهای و اروپایی با فراغ بال بیشتری به بررسی گزینههای مورد نظر خود بپردازد.
ارسال نظر