تولید خودرو سواری در کشور طی فروردین امسال ۱/۳۱ درصد رشد کرد
ناپرهیزی تندر!
سه خودروساز نیمهدولتی کشور در حالی طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با تولید ۷۰ هزار و ۷۸۲ دستگاه خودرو سواری، به رشدی ۱/۳۱ درصدی دست یافتند، که سهم زیادی از این رشد را مدیون محصولات کمکیفیت و پرمصرفی چون پراید و پژو ۴۰۵ هستند.
سه خودروساز نیمهدولتی کشور در حالی طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با تولید ۷۰ هزار و ۷۸۲ دستگاه خودرو سواری، به رشدی ۱/۳۱ درصدی دست یافتند، که سهم زیادی از این رشد را مدیون محصولات کمکیفیت و پرمصرفی چون پراید و پژو ۴۰۵ هستند.
بنابر آخرین آمار سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد، پراید هنوز هم در زمره خودروهای کمکیفیت تولید داخل قرار دارد و آمار سازمان بهینهسازی مصرف سوخت نیز از مصرف سوخت بالای خودروهایی نظیر پژو 405 حکایت میکند و این بدان معنا است که رشد تولید در خودروسازی کشور، وابستگی زیادی به کمکیفیتها و پرمصرفها دارد.
در آمار تولید فروردین ماه خودروهای سواری که روی سایت رسمی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفته است، ایرانخودرو به لطف محصولاتی قدیمی و پرمصرف، مانند پژو ۴۰۵، پارس و روآ، رشد تولیدی ۶/۴۰ درصدی را تجربه کرده و سایپا نیز، با تکیه بر پراید کمکیفیت، ۱۸ درصد رشد را طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به خود میبیند.
پارسخودرو نیز که مانند سایپا، پراید محصول پرتیراژ و استراتژیک این شرکت به شمار میرود، در بازه زمانی مورد نظر با رشد تولیدی 28 درصدی روبهرو شده است.
در آمار تولید سواریها، طبق معمول، پراید به عنوان خودرویی کمکیفیت، بیشترین تیراژ تولید را در اختیار دارد و با فاکتور گرفتن از مرسدس بنز ایرانخودرو که تولیدی در اولین ماه امسال نداشته، S۸۱ (مینیاتور قبلی)، کم تیراژترین به شمار میرود.
نکته قابل توجه در آمار تولید فروردین امسال این است که از مجموع 15 مدل خودرو سواری تولیدی، تنها دو دیفرانسیلهای پارسخودرو، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با افت تولید مواجه شدهاند. همچنین در این آمار کمترین رشد تولید به نیسان پیکاپ مربوط میشود و بالاترین درصد رشد را نیز تندر-90 در اختیار دارد.
ناپرهیزی تندر!
محصول پرحاشیه خودروسازی ایران پس از ماهها افت تولید، در فروردین امسال ناپرهیزی کرد و در مجموع با رشد تولیدی 454 درصدی روبهرو شد.
این رشد به هر دو خودروساز سازنده این محصول مربوط میشود؛ به نحوی که ایرانخودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشدی ۴۳۰ درصدی را به خود میبیند و پارسخودرو نیز ۴۵۱ درصد رشد کرده است.
البته این ارقام بالا، به هیچ وجه از تیراژ قابل قبول تندر-90، حکایت ندارد و این میهمان فرانسوی، هنوز هم به رقم تولید مناسب و درخوری نرسیده است.
بنا بر آمار سازمان گسترش، ایرانخودرو طی فروردین امسال، ۶۲۰ دستگاه تندر را به تولید رسانده و پارسخودرو نیز تیراژ تولیدی یک هزار و ۵۳۳ دستگاهی را در این زمینه به خود میبیند.
در حال حاضر نزدیک به سه سال از آغاز تولید تندر-90 در ایران میگذرد، اما این میهمان فرانسوی هنوز به تیراژ مناسبی دست نیافته و به همین دلیل با قیمتی زیاد به تولید رسیده و در بازار عرضه میشود.
خودروسازان داخلی به خصوص ایرانخودرو، به موقع و سروقت، با رنوپارس (شرکت تامین کننده قطعات تندر) تسویهحساب نمیکنند و به همین دلیل تندر معمولا تیراژ تولید مناسبی ندارد.
ایرانخودرو مدیون پژو 405
رشد تولید ۱/۳۱ درصدی خودروهای سواری کشور طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، در شرایطی است که بیشترین سهم را از این رشد، خودروهایی نظیر پژو ۴۰۵ و پراید در اختیار دارند.
پژو 405 که هماکنون استراتژیکترین محصول ایرانخودرو و رکورددار تولید در این شرکت به حساب میآید، با آمار تولیدی 12 هزار و 188 دستگاهی، 57 درصد رشد را به خود میبیند.
پژو ۴۰۵ محصولی پرمصرف و متعلق به ۳۰ سال پیش به حساب میآید و ۲۰ سالی میشود که میهمان جاده مخصوص است.
همچنین پژوپارس دیگر محصول استراتژیک و پرمصرف ایرانخودرو نیز در بازه زمانی موردنظر آمار تولیدی چهار هزار و 955 دستگاهی را از خود به جا گذاشته و این آمار متضمن رشد 14 درصدی پارس شده است.
اما رشد تولید خودروهای پرمصرف پارس و ۴۰۵ را باید در کنار آمار تولید ۳۱ هزار و ۱۴۰ دستگاهی پراید، به عنوان خودرویی کمکیفیت بگذاریم.
طبق آمار، سایپا طی فروردین امسال 16 هزار و 850 دستگاه انواع پراید را به تولید رسانده و در این زمینه به رشدی 15 درصدی دست یافته است. همچنین پارسخودرو زیرمجموعه سایپا نیز در بازه زمانی مورد نظر، 14 هزار و 290 دستگاه پراید را از خط تولید خود خارج و رشد تولیدی 16 درصدی را در این زمینه نصیب خود کرده است.
پراید طبق آمار سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد، کیفیت نازلی دارد. طی یکی دو سال گذشته، همواره صحبتهای زیادی مبنی بر حذف پراید از چرخه تولید مطرح شده است؛ اما با این وجود ظاهرا سایپا به هیچ وجه قصد خداحافظی با این کرهای قدیمی را ندارد. پراید البته از مصرف سوخت نسبتا مناسب و قیمتی زیر ۱۰ میلیون تومان برخوردار است و این دو مورد، سبب شده که ایرانیها از این محصول استقبال کنند.آن طور که رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران اعلام کرده، پراید طی سال جاری با افزایش وزن روبهرو شده و ایمنی آن کمی افزایش یافته است.
روآ هم رشد کرد!
اگرچه خود ایرانخودروییها نیز مدتها است به خوبی دریافتهاند که پژو روآ، نمیتواند جای خالی پیکان را پر کند و سودآور باشد؛ اما با این حال تولید روآ طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، هفت درصد رشد کرده است!
این در شرایطی است که سال گذشته، سال افت تولید روآ بود و ایرانخودروییها با توجه به استقبال اندک مشتریان از این محصول، تیراژ آن را کاهش دادند.
در حال حاضر، ایرانخودرو مدل پایه گازسوز روآ را جایگزین مدل قبلی این محصول کرده و امید دارد که از این راه بتواند دل مشتریان را بهدست بیاورد.
اما از روآ بگذریم و نگاهی نیز به آمار تولید محصول با کیفیت و کممصرف ایرانخودرو؛ یعنی پژو 206 بیندازیم.
این خودرو که در دو مدل کلی هاچبک و صندوق دار به تولید میرسد در مجموع طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با آمار تولیدی هفت هزار و ۶۱۷ دستگاهی و رشدی ۵۸ درصدی روبهرو است.
206، جزو خودروهای کممصرف تولید داخل به شمار میرود و حدود 9 سال پیش میهمان ایرانخودرو شد.
ایرانخودروییها عنوان کردهاند طی سال جاری با توجه به گرایش مشتریان به سمت خودروهای کممصرف، تیراژ ۲۰۶ را افزایش خواهند داد.
چرا سمند پرتیراژ نیست؟
سمند در شرایطی لقب خودرو ملی را یدک میکشد که ظاهرا ایرانخودروییها در مقایسه با محصولی مانند پژو ۴۰۵، تمایلی به افزایش تیراژ آن در سطحی وسیع ندارند.
این محصول که میتوانست با انجام طراحیهای جدید روی آن، به محصول شماره یک و نام آور ایرانخودرو تبدیل شود، هماکنون در سایه برندهای پژویی این شرکت قرار گرفته و تیراژ آن چندان بالا نیست.
بنابر آمار، سمند طی فروردین امسال فقط شش هزار و ۷۴ دستگاه (یعنی نصف تیراژ پژو ۴۰۵) تیراژ داشته و رشدی ۳۴ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است.
مشخص نیست ایرانخودرو قصد دارد تا پایان سال چه تیراژی را در تولید محصول ملی خود، به جا بگذارد.
بنز رفت
اگرچه خبر قطع همکاری بنز با ایرانخودرو، اواخر فروردین ماه امسال مخابره شد اما ظاهرا قطع پیوند این دو از همان آغازین روزهای سال جدید کلید خورده است؛ چراکه طی فروردین امسال، حتی یک دستگاه بنز سواری نیز در ایرانخودرو به مونتاژ نرسیده است.
این در شرایطی است که گرندویتارا، دیگر محصول مونتاژی ایرانخودرو که در سایت خراسان این شرکت و تحت برند سوزوکی ژاپن به مونتاژ میرسد، در بازه زمانی موردنظر رشدی ۱۱۱ درصدی را به خود میبیند.
ایرانخودرو طی فروردین امسال، فقط 253 دستگاه از این محصول شاسی بلند را به مونتاژ رسانده است.
S۸۱، تندر جدید!
اگرچه هنوز هم از باب حاشیه و حرف و حدیثهای تولید، هیچ خودرویی در کشور به گرد تندر-90 نمیرسد، اما در حال حاضر باید نام S81 (مینیاتور قبلی) را نیز از این باب در کنار تندر قرار داد.این محصول که سایپاییها از آن با نام «خودرو ملی» یاد میکنند و زمستان سال 87 رونمایی شد، فعلا به دلیل مشکل تامین قطعات، از تیراژ بسیار اندکی برخوردار و سایپا طی فروردین امسال فقط و فقط 17 دستگاه از این محصول را به تولید رسانده است.
S۸۱ که بیش از ۱۰هزار دستگاه از آن پیشفروش شده، قرار بود سال گذشته وارد خیابانهای کشور شود، اما تاکنون این اتفاق رخ نداده و مسوولان سایپا عنوان کردهاند که مینیاتورهای ثبتنامی را تا خرداد ماه امسال تحویل خواهند داد.
رشد تولید ریو و زانتیا
اما سری هم به مونتاژیهای سایپا، یعنی ریو و زانتیا بزنیم.طبق آمار، سایپا با تولید ۸۰۲ دستگاه زانتیا طی فروردین امسال، به رشد تولیدی ۲۲۷ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یافته و ریو نیز در بازه زمانی موردنظر، ۲۰ درصد رشد کرده است.این رشد تولید در شرایطی است که زانتیا تابستان سال جاری، سایپا را ترک خواهد کرد؛ اما خبری در زمینه حذف ریو از خط تولید این شرکت به گوش نمیرسد.
کاهش تولید دودیفرانسیلها
نگاهی نیز به آمار تولید مونتاژیهای پارسخودرو بیندازیم.
این شرکت در حالی طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته،52 درصد افت را در تولید خودروهای دودیفرانسیل، تجربه کرده که سایر محصولات آن رشد تولید را در این بازه زمانی به خود میبینند.مگان، میهمان فرانسوی پارسخودرو 332 درصد رشد را به خود میبیند و ماکسیمای ژاپنی و پرمصرف این شرکت نیز به رشدی438 درصدی دست یافته است.
همچنین نیسان پیکاپ نیز رشدی دو درصدی را به خود میبیند.
ارسال نظر