رویداد
ساخت خودرو لیف در چین
رونق بازار خودرو چین سبب شده است تا اغلب شرکتهای خودروسازی اقدام به ساخت کارخانههای خودروسازی در این کشور کنند، ولی بعد از انتشار اخباری در مورد رشد تقاضا برای خودروهای لوکس و گران قیمت در این کشور هجوم خودروسازان به این بازار بیشتر شد.
مونا مشهدیرجبی
رونق بازار خودرو چین سبب شده است تا اغلب شرکتهای خودروسازی اقدام به ساخت کارخانههای خودروسازی در این کشور کنند، ولی بعد از انتشار اخباری در مورد رشد تقاضا برای خودروهای لوکس و گران قیمت در این کشور هجوم خودروسازان به این بازار بیشتر شد. اغلب شرکتهای خودروسازی لوکس از قبیل BMW آلمان برای ورود به بازار چین ابراز تمایل کردند و خودروهای گران قیمت الکتریکی و هیبریدی وارد بازار این کشور شدند.
شرکت نیسان نیز در نظر دارد با تولید خودروی الکتریکی لیف در بازار چین، زمینه را برای افزایش فروش این نسل تازه خودرو فراهم کند. کارلوس گون، رییس شرکت خودروسازی نیسان موتور کشور ژاپن اعلام کرد این شرکت در صدد فراهمکردن شرایط برای تولید خودروی لیف داخل خاک چین است.
وی در این مورد گفت: اگردولت چین مشوقهای مالی لازم را در اختیار نیسان قرار دهد ما میتوانیم تولید خودرو تمام الکتریکی لیف را برای بازار چین در خاک این کشور آغاز کنیم. ساخت کارخانه نیسان در خاک چین ضمن ایجاد فرصت شغلی برای ساکنان این کشور میتواند زمینهساز توسعه صنعتی کشور چین شود و از افزایش آلودگیهای زیست محیطی در این کشورجلوگیری کند.
شرکت خودروسازی نیسان اعلام کرده بود از ابتدای سال ۲۰۱۱ میلادی صادرات خودرو الکتریکی لیف از کارخانههای ژاپن به بازار چین را آغاز میکند ولی با توجه به هزینههای صادراتی انتظار میرود قیمت تمام شده لیف بیشتر از دیگر کشورها باشد.
به همین دلیل طرح ساخت کارخانه تولید لیف در بازار چین توسط کارشناسان شرکت نیسان پیشنهاد شد. ساخت این کارخانه میتواند قیمت نهایی لیف را برای خریداران چینی کمتر کند و باعث رشد فروش آن در بازار این کشور پهناور آسیایی شود.
گون میگوید: ارائه کمکهای مالی برای تولید خودروهای تمام الکتریکی گام بزرگی برای دولت چین است، زیرا سبب کاهش آلودگیهای سوختهای فسیلی در کشور میشود و میتواند وجهه دولت چین را در عرصه بینالمللی بهتر سازد.
وی تاکید کرد: نیسان در نظر دارد علاوه بر تولید خودرو به تولید باتری خودروهای الکتریکی و موتور این خودروها نیز اقدام کند، زیرا چین بازار بسیار بزرگی است و در صورت حمایت دولت فروش خودروهای الکتریکی در این بازار بسیار زیاد خواهد بود. در سال گذشته ۶/۱۳میلیون دستگاه خودرو در بازار چین فروخته شد و چین به بزرگترین بازار خودرو در دنیا تبدیل شد.
انتظار میرود در سال جاری میلادی فروش خودرو در بازار چین از مرز ۱۷ میلیون دستگاه بگذرد و این کشور همچنان در صدر فهرست شرکتهای خودروسازی باقی بماند.
مدیرعامل شرکت نیسان به دولت چین پیشنهاد داد برای حمایت از صنعت تولید خودروهای الکتریکی به هر یک از خریداران ۷۵۰۰ دلار یارانه بدهد. این مبلغ معادل یارانه ای است که دولتهای کشورهای آمریکا و ژاپن و کشورهای صنعتی اروپایی به خریداران خودروهای
الکتریکی میدهند.
کارشناسان بازار خودرو بر این باورند تنها راهی که میتواند سبب کاهش آلودگیهای زیست محیطی ناشی از سوختهای فسیلی شود، استفاده از خودروهای تمام الکتریکی است. هیواستن یکی از تحلیل گران بازار خودرو میگوید: شرایط زیست محیطی به اندازهای حساس است که استفاده از خودروهای هبیریدی هم نمی تواند کمکی بکند. بنابراین بهتر است به سرعت خودروهای الکتریکی را جایگزین خودروهای هیبریدی بکنیم.
نیسان موتور ژاپن اعلام کرده است ساخت خودرو لیف را از سال جاری در بازار کشور ژاپن آغاز میکند، ولی ساخت آن در کشورهای اروپایی و آمریکایی از سال ۲۰۱۳ میلادی آغاز میشود و عرضه خودرو لیف به خریداران این کشورها از طریق صادرات صورت میگیرد. انتظار میرود خودرو لیف در بازار چین با خودرو تمام الکتریکی E۶ تولید شرکت BYD رقابت کند.
این خودرو تمام الکتریکی یک خودرو پنج در است که از نیمه دوم سال جاری به بازار چین عرضه میشود. قرار بر این است خودروی مذکور در آغاز به صورت تاکسی مورد استفاده قرار بگیرد و از ابتدای سال ۲۰۱۱ میلادی مورد استفاده مردم قرار گیرد.
ارسال نظر