نمایشگاه خودروی پکن
عرصهای برای رقابت چینیها با دنیا
نمایشگاه خودرو پکن یکی از مهمترین نمایشگاههای خودرو در سال ۲۰۱۰ میلادی است زیرا چین بزرگترین بازار خودروی دنیا است.
مونا مشهدی رجبی
نمایشگاه خودرو پکن یکی از مهمترین نمایشگاههای خودرو در سال ۲۰۱۰ میلادی است زیرا چین بزرگترین بازار خودروی دنیا است. در سال گذشته میلادی ۶/۱۳ میلیون دستگاه خودرو در بازار چین فروخته شد و پیشبینی میشود فروش خودرو در این بازار در سال ۲۰۱۰ میلادی از مرز ۱۷ میلیون دستگاه بگذرد. این در حالیست که در سال گذشته تنها ۶/۱۰میلیون دستگاه خودرو در آمریکا فروخته شد و در خوشبینانهترین حالت در سال ۲۰۱۰ میلادی فروش خودرو در این کشور به مرز ۱۲ میلیون دستگاه میرسد. در این شرایط توجه تمامی خودروسازان به بازار چین جلب شد و اغلب اقدام به انعقاد قرار داد مشارکت یا ساخت کارخانه در داخل چین کردند.
همین مساله سبب شد تا اهمیت نمایشگاه پکن هم بیشتر شود. یکی از تحلیل گران خودرو با توجه به اینکه اغلب خودروسازان اخیرا جدیدترین مدل تولیدات خود را به بازار چین عرضه کردهاند، گفت: تمامی شرکتهای خودروسازی تلاش کردند تا با ارائه خودروهای جدید خود به نمایشگاه بیشترین شمار خریداران را جذب کنند، آنها معتقدند فضای نمایشگاه جذاب تر از واحدهای فروش است بنابراین در این محیط میتوان افراد بیشتری را جذب کرد.
در روز اول نمایشگاه روسای بزرگترین شرکتهای خودروسازی از قبیل دایملر کشور آلمان، رنو فرانسه و تویوتا موتور ژاپن
حضور داشتند.
آنها در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد سطح کیفی نمایشگاه گفتند: نمایشگاه امسال نسبت به سال قبل بسیار درخشان است و محصولات عرضه شده در آن از استانداردهای بالایی برخوردار است. روسای شرکتهای خودروسازی مطرح چینی نیز ضمن عرضه خودروهای تازه خود به این نمایشگاه در مراسم افتتاحیه حاضر شدند تا از نمایشگاه بازدید کنند.
این نمایشگاه که محلی برای عرضه خودروهای گران قیمت برای مصرفکنندگان ثروتمند چینی بود به عرصهای برای قدرت نمایی تولیدکنندگان داخلی چین نیز تبدیل شد.
آلنکیسون یکی از تحلیل گران بازار خودرو که شاهد اتفاقات روز اول نمایشگاه پکن بود، میگوید: رشد تکنولوژی خودروهای چینی و بهبود ظاهر این خودروها توجه شمار زیادی از بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد.
هماکنون تولیدات چین قدرت بالایی برای رقابت با تولیدات دیگر کشورهای دنیا دارد و قرار گرفتن آن در کنار خودروهای مطرح دنیا در پکن نیز نشان داد که صنعت خودروسازی چین با سرعت زیادی به سمت استانداردهای جهانی حرکت میکند.
وی با اشاره به نمایشگاه قبلی چین افزود: در سال گذشته خودروهای چینی کیفیت بالایی نداشت و تمامی خودروسازان مطرح دنیا کیفیت تولیدات خود را بالاتر از چین میدانستند به همین دلیل از کار راضی بودند، اما در نمایشگاه امسال چشمگیرترین مساله، رشد صنعت خودروسازی چین است و تمامی تحلیل گران بازار خودرو نیز تایید کردند که صنعت خودروسازی چین راه اندکی تا ورود به بازار کشورهای صنعتی دارد.
تولیدات شرکتهای چری و geely موتور کشور چین توجه شمار زیادی از بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد. این دو خودروساز خودروهای اسپرت و هاچ بکی را به نمایشگاه فرستاده بودند که قیمت آن در مقایسه با تولیدات مشابه ۲۰ درصد کمتر بود. این شرکتها اقدام به عرضه خودرو coupe جدید خود نیز در نمایشگاه کرده بودند.
در مقابل شرکت خودروسازیBYD چین محتاطانهتر عمل کرده بود و تنها یک خودروی SUV را در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار داده بود. شرکت پکن اتو نیز یکی از زیبا ترین و برترین خودروهای SUV خود را به نمایشگاه فرستاده بود که آن را با مشارکت شرکت کرایسلر آمریکا تولید کرده بود.
نمایشگاه خودروی امسال از چند جهت با نمایشگاههای سال قبل متفاوت بود. در سالهای گذشته اغلب خودروهای الکتریکی و خودروهای کانسپت به نمایشگاه عرضه میشدند، اما در سال جاری تمامی خودروسازان آخرین و با کیفیتترین خودرو خود را به نمایشگاه فرستاده و برخی نیز اعلام کردند که نمایندگیهای آنها در کشور چین آماده دریافت سفارش برای ساخت و عرضه این خودروها است.
آلن کیسون میگوید: هماکنون چین با یک مشکل بزرگ روبهرو است و آن مشکل، نبودن زیرساختهای لازم برای شارژ خودروهای الکتریکی در جادهها و حتی مسیرهای داخل شهری است. حال که خودروسازان خودروهای تمام الکتریکی خود را به نمایشگاه فرستادهاند وقت آن رسیده است تا دولت چین نیز با فراهم کردن زیرساختهای لازم و ارائه یارانه به خریداران خودروهای الکتریکی انگیزه لازم برای استفاده از آن خودروها را در میان مردم ایجاد کند.
از دیگر تفاوتهای نمایشگاه امسال با نمایشگاههای قبلی چین این بود که در نمایشگاه پکن حضور خودروسازان لوکس پررنگتر از سالهای قبل بوده است. در این سال شرکتهای فراری، استون مارتین، بنتلی، لند روور و جگوار تولیدات خود را به نمایش گذاشتند و پیشبینی میکنند که چین به یکی از برترین بازارهای فروش آنها تبدیل شود. نماینده فراری در این نمایشگاه به خبرنگار اتو دیلی گفت: در یک سال گذشته شمار ثروتمندان چینی ۲۰ درصد رشد کرده است و آنها متقاضی خودروهای لوکس و گران قیمت هستند.
پیشبینی میشود در سال جاری میلادی فروش خودروهای لوکس در چین بین ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد کند و در این میان شرکتهایی میتوانند سود بهدست بیاورند که حضور قدرتمندتری در بازار چین داشته باشند.
سومین مساله قابل تامل در این نمایشگاه وجود خودروهای کوچک و پر قدرت بود. این خودروها که مصرف سوخت بسیار کمی دارند در سال ۲۰۰۹ میلادی طراحی و ساخته شدند تا جای خودروهای بزرگ و پرمصرف را بگیرند.
ارسال نظر