خبر
پیشنهادهای جدید خودروسازان با طرح تعرفه ۸۰ درصدی واردات
فارس- دبیر انجمن خودروسازان با تشریج جزئیات جلسه اخیر خودروسازان با نمایندگان مجلس و وزارت صنایع گفت: در این جلسه خودروسازان پیشنهادهای جدیدی برای ارتقای کیفیت تولید داخل ارائه کردند که تعیین تعرفه ۸۰ درصدی واردات خودرو به ازای افزایش اسقاط خودروهای فرسوده از جمله این پیشنهادها بود.
احمد نعمتبخش اظهار داشت: خودروهایی مانند پراید، پژو ۴۰۵ و سمند که میزان ساخت داخل آنها در حد بالایی قرار دارد، با مشکل بیشتری از نظر کیفی رو به رو هستند که این موضوع باید را از سرچشمه یعنی قطعات مورد استفاده در خودرو بررسی و کنترل کرد. وی با بیان اینکه هماکنون پژو ۲۰۶، زانتیا و تندر حداقل شکایات را در مقایسه با تیراژ تولید از نظر کیفی دارند، گفت: خودروهایی که میزان ساخت داخل آنها در حد بالایی قرار دارد، از نظر کیفی با مشکل بیشتری روبهرو هستند و شکایات بیشتری در این خصوص اعلام میشود که باید این موضوع را از سرچشمه یعنی قطعات مورد استفاده در خودرو بررسی و کنترل کرد. وی ادامه داد: با انجام این بررسی عیوب قطعات وارد شده به خط تولید و همچنین سیستم خدمات پس از فروش شناسایی و برطرف خواهد شد. نعمت بخش با بیان اینکه ۸۶ درصد ارزش خودرو به قطعات آن وابسته است، گفت: ۱۴ درصد بقیه به انجام کارهای جانبی خودرو از جمله مونتاژ بدنه، رنگ اولیه و نهایی و مونتاژ نهایی که شامل مونتاژ موتور و جلوبندی خودرو است، مربوط میشود.
دبیر انجمن خودروسازان در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه نمایندگان شرکتهای خودروساز، انجمن خودروسازان، انجمن قطعهسازان و نمایندگان وزارت صنایع با اعضای کمیسیون صنایع مجلس گفت: در این جلسه گزارشی در خصوص اقداماتی که هماکنون در زمینه کیفیت خودروهای داخلی انجام میشود ارائه شد. وی افزود: در این جلسه پیشنهادی از سوی خودروسازان مطرح شد که براساس آن، خودروهای داخلی در دوران گارانتی یک و نیم ساله، ۲ ساله یا طی ۳۰ کیلومتر مورد ارزیابی قرار میگیرند تا مشخص شود راننده خودرو در این مدت چند مرتبه به نمایندگی شرکتهای خودروساز مراجعه داشته است. به گفته وی این کار توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران قابل کنترل است و به ارتقای سطح کیفی تولیدات داخل کمک میکند. نعمت بخش ادامه داد: در این بررسی مشخص میشود که در دوران گارانتی یک خودرو، چند قطعه تعویض شده تا اگر محصولی در این دوران در دفعات زیاد به نمایندگی مراجعه داشت، به طور ریشهای پیگیری شود و قطعاتی که بیشترین عامل مراجعه صاحبان خودرو به تعمیرگاه بوده است شناسایی و نقص موجود برطرف شود.
وی افزود: در صورتی که یک قطعه به صورت معیوب توسط قطعهسازان تولید شود، پس از آنکه صاحب خودرو به نمایندگی مراجعه کند باز هم به جای آن، یک قطعه معیوب دیگر جایگزین خواهد شد و این مساله مشکل را ادامهدار میکند. دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: در جلسه مذکور پیشنهاد دیگری نیز مطرح شد که بر اساس آن به جای اینکه تعرفه واردات خودرو به ۹۰ درصد بازگردد، تعرفه ۸۰ درصد تعیین شود و در عوض تعداد خودروهای فرسوده که باید از رده تولید خارج شوند، افزایش یابد.
دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه خودروهای فرسوده ۳۰ برابر خودروهای جدید آلایندگی دارند، تصریح کرد: طی چند سال اخیر دولت در زمینه خروج خودروهای فرسوده با کمبود بودجه رو به رو بود و کمک خاصی به اجرای این طرح نشد. وی افزود: در صورتی که به ازای هر خودروی وارداتی ۳ خودروی فرسوده از رده خارج شود، کمک بزرگی به افزایش تیراژ تولید خودرو در کشور و رشد کیفی این محصولات خواهد شد. وی اظهار داشت: در جلسه مذکور بحث اختصاص بخشی از درآمد حاصل از تعرفه واردات به صادرات خودرو نیز مطرح شد که به نظر ما این پیشنهاد چندان مناسب نیست و بهتر است به جای آن، تعداد خودروهای فرسوده قابل تعویض افزایش یابد. دبیر انجمن خودروسازان در ادامه در خصوص اعمال استانداردهای سختگیرانه در صنعت خودرو اظهار داشت: براساس مصوبه شورای عالی استاندارد، خودروهای داخلی باید تمام استانداردهای ۵۵ گانه اروپا را پاس کنند و موسسه استاندارد نیز امسال در این خصوص جدیتر برخورد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شرکتهای خودروساز طی ۲ سال اخیر توجه زیادی به افزایش سطح رضایتمندی مشتریان داشتهاند، گفت: به عنوان مثال در گذشته شکایات زیادی در خصوص پایین بودن سطح کیفی روآ مطرح میشد که با بررسی این شکایات نهایتا سیستم گیربکس این خودرو به طور کلی تعویض و تغییرات اساسی نیز بر روی موتور آن ایجاد شد.
به گفته وی براساس گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، با اجرای این اقدامات سطح کیفی روآ دو پله ارتقا یافته است.
ارسال نظر