گروه خودرو- در حالی این روزها مباحث مربوط به بازار خودرو داغ تر از همیشه است و نمایندگان خانه ملت یک فوریت افزایش تعرفه‌ واردات خودرو سواری با ۱۴۰ رای موافق، ۶۴ رای مخالف و هفت رای ممتنع را به تصویب رساندند که حاشیه‌های دیگری نیز صنعت خودرو را با چالش روبه‌رو کرده است. به گزارش خبرگزاری موج، در شرایطی که همواره انجمن خودروسازان اعلام کرده که چند سالی است قیمت خودرو ثابت مانده و افزایش قیمتی از سوی کارخانجات خودروسازی نبوده است، اما تغییرات در تعرفه‌های بیمه شخص ثالث همواره قیمت خودرو را تحت تاثیر خود قرار داده و به دلیل اینکه این تغییر بر قیمت نهایی فروش خودرو تاثیر گذار است، مردم نیز هر گونه افزایش قیمتی را از ناحیه خودروساز می‌دانند.

در این میان با توجه به اعلام نرخ‌های جدید دیه، شاهد افزایش تعرفه بیمه شخص ثالث بودیم به طوری که این افزایش موجب شد تا خودروهای داخلی هر یک از ۶۰۰ تا یک میلیون ریال گرانتر شود.

البته بیمه مرکزی هم به دارندگان وسایل نقلیه توصیه کرده است که با توجه به اعلام نرخ جدید دیه در سال جدید از سوی وزارت دادگستری، بیمه نامه شخص ثالث خود را با توجه به مبلغ ریالی دیه جدید خریداری کنند.

براساس بخشنامه وزارت دادگستری که به تایید قوه قضاییه رسیده است از ابتدای امسال حداقل دیه کامل در ماه‌های عادی از ۴۰۰ میلیون ریال به ۴۵۰ میلیون ریال و در ماه‌های حرام از ۵۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به ۶۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است.بر این اساس شرکت‌های بیمه نیز موظف هستند در سال جدید بیمه نامه‌های شخص ثالث را با تعهدات بدنی حداقل ۶۰۰ میلیون ریال و با تعهد مالی حداقل ۱۵ میلیون ریال صادر کنند.

افزایش تعرفه بیمه نامه‌های شخص ثالث بر قیمت خودروهای داخلی اثر گذاشته است به نحوی که به‌رغم عدم افزایش قیمت خودروهای تولیدی، تعرفه‌های حق بیمه موجب شد تا در روزهای ابتدایی سال، خودروهای داخلی با افزایش قیمت نسبت به سال گذشته روبه‌رو شود.

همچنین پیش‌بینی می‌شود در سال جاری به غیر از افزایش حق‌بیمه، دیگر عوامل مشابه مانند اجباری شدن تجهیزات ایمنی(ترمز‌ABS و ایربگ)؛ خودروهای داخلی را گران تر از قیمت فعلی کند.