برخی تامین‌کنندگان، قطعه از چین وارد می‌کنند

گروه خودرو- «تعدادی از تامین‌کنندگان، برخی قطعات خود را از چین تامین می‌کنند». فریبرز فیروزبخت، مدیرعامل سازه‌گستر سایپا روز گذشته در مراسم آیین نکو داشت برترین‌های زنجیره تامین شرکت سایپا در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت‌: تعدادی از تامین‌کنندگان، برخی قطعات خود را از چین تامین می‌کنند. با این حال به دنبال آن هستیم که این قطعات نیز به تولید داخلی تبدیل شود.

وی با بیان این‌که کیفیت قطعات و محصول باید مدیریت شده و به زنجیره‌ تامین قطعات داخل کشور لطمه وارد نشود، تصریح کرد: تاکید من به تمام مدیران نیز این بوده که تا زمانی که ایران و تولیدکنندگان ایرانی می‌تواند قطعاتی را با کیفیت قطعات وارداتی تولید کنند، هیچ قطعه‌ خارجی نباید به کشور وارد شود و هیچ یک از مدیران نیز در این شرایط اجازه‌ تامین قطعه از محصولات خارجی را ندارد.

او درباره تلاش برای افزایش سهم این شرکت در بازار قطعات یدکی و گارانتی نیز گفت: حدود سه میلیون پراید در خیابان‌ها تردد می‌کنند که به همین دلیل بازار گارانتی و خدمات پس از فروش آن بسیار جذاب است و ما آن را فرصت خوبی برای شرکت می‌دانیم.

مدیرعامل سازه‌گستر سایپا با بیان اینکه کالاهای چینی در این زمینه مشکل‌ساز شده‌اند؛ به طوری که در بازار گارانتی، قطعات چینی با کیفیت پایین عرضه شده و این کالاها بازار را به خوبی جذب کرده‌اند، تصریح کرد: اخیرا در این رابطه جلساتی داشتیم تا بتوانیم سهم بازار خود را در این بخش افزایش دهیم که به راهکارهای خوبی نیز رسیده‌ایم.

وی در ادامه افزود: به هر حال بخش عمده‌ای از بازار سه‌میلیون خودرویی گارانتی از سوی کالاهای وارداتی و به‌ویژه چینی گرفته شده و در برابر بازپس‌گیری آن نیز مقاومت سنگینی وجود دارد؛ با این حال تصمیم داریم این کار را انجام دهیم.

کاهش تعرفه باید کارشناسی باشد

کاهش تعرفه ۲۰ درصدی واردات خودرو و قطعه و تاثیر آن در صنعت خودروسازی و قطعه سازی یکی دیگر از مباحثی بود که در این نشست با فیروز بخت مطرح شد. وی در این خصوص اظهار داشت: کاهش تعرفه‌ واردات خودرو باید به صورت کارشناسی تنظیم شود تا مشکلی برای صنعت خودرو و قطعه کشور ایجاد نشود.

فیروزبخت در پاسخ به سوالی درباره تعرفه واردات خودرو نیز افزود: کاهش تعرفه‌ها باید به صورت کارشناسی و با همکاری مجلس، قطعه‌سازان و خودروسازان تعیین شود. البته مشخص نیست که چرا رقم کاهش تعرفه ۲۰ درصد تعیین شده است.

وی با بیان این‌که انتظار داریم نمایندگان مجلس با دست‌اندرکاران صنعت جلسه داشته و به رقم واحدی دراین زمینه برسند، خاطرنشان کرد: کاهش تعرفه‌ها اگر کارشناسی باشد، مورد قبول ما خواهد بود و در غیر این صورت صنعت با مشکل مواجه خواهد شد.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره‌ وضعیت‌ سازه‌گستر سایپا در افق ۱۴۰۴ و رسیدن شرکت‌های تامین‌کننده‌ قطعه به ۵۰ شرکت بزرگ گفت: در تامین قطعات از حدود ۵۰۰ شرکت فعلی باید به تعدادی شرکت بزرگ در این زمینه که در سند استراتژی توسعه‌ صنعتی خودرو نیز به آن اشاره شده است، برسیم. سازه‌گستر سایپا نیز باید به کار خود ادامه داده و این زنجیره را مدیریت کند.

رشد صادرات یا کاهش صادرات

از سوی دیگر هرچند بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرک طی نه ماه گذشته صادرات قطعات منفصله نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۷۰ درصدی همراه بوده است اما فیروز بخت در این نشست از رشد صادرات از سوی این شرکت طی ۹ ماه سال گذشته خبر داد و افزود: افزایش صادرات کار بسیار سختی است؛ با این حال در ۹ ماهه امسال در صادرات خود رشد داشته‌ایم.

او با بیان اینکه یکی از فرصت‌های بهبود شرکت نیز تمرکز بیشتر بر صادرات است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به کشورهایی همچون اسپانیا، فرانسه، آلمان، قزاقستان، افغانستان، تاجیکستان، عراق، سوریه، ترکیه، آذربایجان، غنا و هند صادرات داریم.

پرداخت مطالبات به قطعه‌سازان؛ ۶۶ روزه

وی درباره وضعیت پرداخت‌های این شرکت به قطعه‌سازان نیز گفت: میانگین پرداخت شرکت‌ سازه‌گستر به قطعه سازان ۶۶روز است، در حالی که در شرکت رقیب این فرآیند طولانی‌تر است و سازندگان قطعات نسبتا از سازه‌گستر در این زمینه راضی هستند.