رویداد
سرنوشت تعیین معیار مصرف سوخت خودروها به کجا رسید؟
ایسنا - پرونده تعیین معیار مصرف سوخت خودروها که حدود دو سال پیش از سوی سازمان استاندارد مطرح شده بود، با تشکیل نشدن کارگروه ویژه برای این کار گویا تقریبا مختومه شده است.
طی مدت اخیر جلسه کمیته مشترک با حضور نمایندگان شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، وزارت صنایعومعادن، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو برای تعیین معیار مصرف سوخت خودروها هر بار به دلایلی نامشخص به تعویق افتاده و مسوولیت آن نیز بر گردن وزارت نفت افتاده است؛ چراکه دبیری کارگروه برعهده این وزارتخانه است.
بنابراین به نظر میرسد مخالفت وزارت نفت با معیار مد نظر وزارت صنایع و سازمان استاندارد دلیل اصلی تاخیر این موضوع بوده است. کار تا جایی پیش رفت که ایران خودرو با توجه به اینکه کمیته معیار هنوز تصمیمی قطعی برای تعیین معیار نگرفته بود، با توجه به دلایلی که از سوی انجمن خودروسازان بیان شده بود، اقدام به نصب برچسبهای سوخت بر اساس معیار D کرد که بر اساس آن خانواده پژو ۲۰۶ (معمولی، صندوقدار، اتوماتیک) با موتور ۱۴۰۰ و ۱۶۰۰ سی.سی و تندر-۹۰
ایران خودرو در رتبه B، خانواده سمند (EL و LX معمولی، سمند سال و سورن) و پژو ۴۰۵ در رتبه D و پارس ELX در رتبه C معیار مصرف سوخت قرار گرفتند. در اقدامی مشابه، شرکت سایپا نیز اقدام به نصب برچسب مصرف سوخت با معیار D روی محصولاتش کرد که بر این اساس خودروهای پراید و ریو در گروه C و زانتیا و سایپا ۱۴۱ در گروه D قرار گرفتند.
با اینکه شرکت بهینهسازی مصرف سوخت اعلام کرده که از سال ۱۳۸۵ استاندارد آلایندگی یورو۲ روی شاخص G مصوب کارگروه پنجگانه تدوین معیار شده است، ولی دبیر سابق انجمن خودروسازان معتقد است این کارگروه فقط میتواند معیار مصرف سوخت را مشخص کند. اینکه شاخص بر کدام یک از گروههای A تا G قرار گیرد، طبق مصوبه استاندارد ۴۲۴۱ و بر اساس مصوبه شورایعالی استاندارد وظیفه سازمان استاندارد است. اما نظر شرکت بهینهسازی مصرف سوخت نیز در نوع خود قابلتامل است. به گفته رییس این شرکت اگر معیار مصرف خودروها روی معیار یورو ۲ و شاخص D قرار گیرد، مصرف سوخت خودروها ۲۵درصد افزایش مییابد.
عباس کاظمی تاکید میکند که در شاخصهای A تا G اختلاف بین شاخص D تا G حدود ۲۵درصد و این بدان معنی است که اگر معیار روی شاخص D قرار گیرد، مصرف سوخت خودروها ۲۵درصد بالاتر خواهد رفت. وی تصریح میکند که معیار مصرف سوخت در اسفند سال ۱۳۸۵ تدوین شد و از آن زمان همین استاندارد ۴۲۴۱ در حال اجرا است که تا پایان امسال نیز اعتبار دارد؛ بنابراین ما مساله خلاف واقعی را اعلام نکردیم و شاخص G شاخص قانونی و مصوب یک کارگروه است. با این حال طبق آخرین اظهارنظر رییس سازمان استاندارد، تلویحا مشخص شده که پرونده تعیین معیار مصرف سوخت خودروها تقریبا با تشکیل نشدن کارگروه پنجگانه مختومه شده است.
ارسال نظر