دنیای اقتصاد- آن طور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند، طی هفته جاری نمودار مراجعه مشتریان نسبت به هفته‌های پیشین کاهش یافته و هر چه بگذرد، منحنی آن نزولی‌تر نیز خواهد شد. آن طور که از بازار خبر می‌رسد، عمده خودروها در شیب نزولی قیمت قرار دارند، اگرچه برخی خودروها نیز در حال تجربه گرانی بیشتر هستند. با وجود پدیدار شدن نشانه‌های رکود در بازار خودرو رخ داد:

تندر-۹۰ در آزادراه گرانی

گروه خودرو- همزمان با فرا رسیدن آغازین روزهای فصل زرد، پاییز بازار خودرو نیز از راه رسید و نشانه‌های رکود بر این بازار سایه افکند.

آن طور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند، طی هفته جاری نمودار مراجعه مشتریان نسبت به هفته‌های پیشین کاهش یافته و هر چه بگذرد، منحنی آن نزولی‌تر نیز خواهد شد.

در واقع این رسم تقریبا لاینفک بازار خودرو کشور است که با فرا رسیدن پاییز تقاضا برای خرید کم شده و رکود آن را در بر می‌گیرد.

این موضوع البته دلیلی منطقی دارد، به نحوی که با پایان تابستان و آغاز پاییز، یکی از انگیزه‌های اصلی مشتریان برای خرید خودرو، یعنی مسافرت‌های تابستانی، کاهشی چشمگیر می‌یابد و با از بین رفتن این انگیزه قوی و تاثیرگذار، بازار خودرو با تحریم مشتریان روبه‌رو می‌شود.

تحریمی ‌که با فاکتور گرفتن از برخی مقاطع زمانی خاص، معمولا تا واپسین روزهای سال طول می‌کشد و با نزدیک شدن به تعطیلات نوروز، انگیزه خرید مشتریان باز هم زنده و خرید و فروش خودرو رونق می‌گیرد.

اما آن طور که از بازار خبر می‌رسد طی هفته جاری، به‌رغم بروز نشانه‌های رکود، نمودار قیمت بیشتر خودروهای داخلی دستخوش تغییر چندانی نشد و تنها تندر-۹۰ و مگان افزایش قیمت را به خود دیدند و پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز ارزانی را تجربه کرد.

خودروهای خارجی بازار کشور نیز هفته با ثباتی را سپری و نمودار نرخ آنها تغییر خاصی را به خود ندید.

به نظر می‌رسد طی هفته‌های پیش رو و با شدت یافتن رکود، قیمت خودروها رو به نزول رفته یا حداقل ثابت بماند.

در این بین البته فراز و نشیب‌های تولید و عرضه خودروها به بازار و رخدادهای ناگهانی و پیش‌بینی نشده را به عنوان عوامل تاثیرگذار در بالا و پایین شدن نمودار قیمت خودروها نباید فراموش کرد.

مخصوصا اینکه به احتمال فراوان آینده سهمیه بنزین در زمستان، طی پاییز مشخص خواهد شد و جو روانی آن تاثیری به سزا در روند خرید و فروش و پس و پیش شدن قیمت خودروها خواهد داشت.

بازهم تندر، بازهم گرانی

هر چند گران شدن خودروها در روزهایی که نشانه‌های رکود در بازار پدیدار شده، موضوعی عجیب به نظر می‌رسد اما وقتی نام تندر-۹۰ در میان باشد، نباید چندان از این موضوع تعجب کرد.

تندر-۹۰ به حق خودرویی پرحاشیه و خاص در بازار ایران به حساب می‌آید و نمودار قیمت آن با توجه به وضعیت نابسامان تولیدش، تقریبا همواره خلاف جهت نمودار کلی قیمت بازار خودرو حرکت می‌کند.

این میهمان فرانسوی صنعت خودرو ایران طی هفته جاری با وجود آغاز رکود در بازار، مسیر افزایش قیمت را در پیش گرفت و به آزادراه گرانی افتاد.

آن طور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند در حال حاضر تندر e۰ قیمتی برابر با ۱۱‌میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان دارد و e۱ نیز با توجه به افزایش قیمت ۲۰۰‌هزار تومانی‌اش طی هفته جاری، هم اکنون با نرخ ۱۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد.

فول‌ترین مدل تندر یعنی e۲ نیز در حال حاضر با قیمت ۱۵‌میلیون و ۱۵۰‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود و این موضوع از افزایش قیمت ۴۵۰‌هزار تومانی e۲ در این هفته حکایت می‌کند.

طبق اخبار موثق، این روزها تولید تندر-۹۰ در ایران خودرو تقریبا متوقف شده و پارس خودرو نیز روزی فقط ۵۰-۴۰ دستگاه از این میهمان پرحاشیه فرانسوی را به تولید می‌رساند.

گرانی تندر-۹۰ در شرایطی است که این محصول قرار بود با قیمتی زیر ۱۰‌میلیون تومان در بازار ایران عرضه شود، اما مشکلات مربوط به تامین قطعات این خودرو هیچ گاه اجازه تحقق این هدف را نداد.

اما دیگر رنویی میهمان صنعت خودرو ایران یعنی مگان

۱۶۰۰ سی‌سی نیز طی هفته جاری مانند هموطن خود، با افزایش قیمت روبه‌رو شد، به نحوی که در حال حاضر این محصول روز رنو با قیمت ۲۶‌میلیون تومان در بازار ایران خرید و فروش می‌شود.

مگان ۲‌هزار سی‌سی نیز قیمتی برابر با ۳۲‌میلیون تومان دارد.

این دو محصول در پارس خودرو به مونتاژ می‌رسند.

بازگشت ۲۰۶ به دوران ارزانی

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که با رونق گرفتن بازار خودرو در اواسط مرداد ماه امسال، افزایش قیمتی چشمگیر را تجربه و حدود یک‌میلیون تومان گران شد، طی هفته جاری به روند کاهش قیمت دو سه هفته گذشته خود ادامه داد و ۱۵۰‌هزار تومان دیگر نیز ارزان شد.

این محصول پر طرفدار ایران خودرو در حال حاضر با قیمت ۱۳‌میلیون و ۸۵۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد.

این در شرایطی است که مدل‌های صندوق‌دار آن طی هفته جاری تغییر قیمتی خاصی را تجربه نکردند.

هم‌اکنون ۲۰۶ صندوق‌دار v۹ با قیمت ۱۹‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد و v۸ نیز نرخی برابر با ۱۷‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان دارد.

V۲۰ نیز با قیمت ۱۳‌میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

اما نگاهی به سایر میهمانان پژویی بازار خودرو ایران بیندازیم.

آن طور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند در هفته جاری پژو پارس، ۴۰۵ و روآ تغییر قیمت خاصی را تجربه نکرده و نرخ آنها ثابت ماند، به نحوی که در حال حاضر پژو پارس معمولی بنزینی با قیمت ۱۷‌میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد و مدل elx آن نیز نرخی برابر با ۲۳‌میلیون تومان دارد.

پارس محصولی پر مصرف در بازار خودرو ایران به حساب می‌آید.

اما پژو ۴۰۵ دیگر خودرو پرمصرف بازار داخل هم‌اکنون در مدل بنزینی خود با قیمت ۱۳‌میلیون و ۳۰۰‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود و روآی بنزین‌سوز هم نرخی برابر با ۸‌میلیون تومان دارد.

از پژویی‌ها که بگذریم بد نیست سری هم به خاندان ملی ایران‌خودرو یعنی سمند بزنیم.

طی هفته جاری قیمت هر سه مدل سمند ثابت ماند و تغییر خاصی را تجربه نکرد، به نحوی در حال حاضر سمند معمولی با نرخ ۱۳‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد و lx نیز قیمتی برابر با ۱۵‌میلیون تومان دارد.

سورن بزرگ خاندان سمند نیز با همان قیمت یکی دو ماه گذشته خود یعنی ۱۶‌میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد.

ثبات سایپایی‌ها

نگاهی به نمودار قیمتی محصولات سایپا طی هفته جاری از ثبات قیمت آنها حکایت می‌کند.

در این بین پراید پرتیراژترین خودرو بازار ایران در مدل بنزین سوز و معمولی اش نرخی برابر با ۷‌میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان دارد و مدل‌های ۱۳۲ و ۱۴۱ آن نیز ۲۵۰‌هزار تومان گران تر به فروش می‌رسند. ریو نیز هم‌اکنون با قیمت ۱۳‌میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

از بازار زانتیا هم خبر می‌آید که این فرانسوی، در حال حاضر همان قیمت دو سه هفته گذشته خود یعنی ۲۷‌میلیون و ۴۰۰‌هزار تومان را دارا است.

وارداتی‌ها

سراغی هم از میهمانان وارداتی بازار خودرو کشور بگیریم.

آن طور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند، بازار این محصولات در این هفته تغییر خاص و قابل ذکری را نداشته است، به طوری که هم اکنون هیوندایی آزرا در مدل فول خود با نرخ ۵۱‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد و سوناتا دیگر هیوندایی بازار ایران نیز ۴۱‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان قیمت

دارد. سانتافه شاسی‌بلند محبوب هیوندایی در ایران نیز در حال حاضر با قیمت ۵۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

در میان نمایندگان کیاموتورز کره در کشور نیز سراتو با قیمت ۲۹‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد و سورنتو شاسی‌بلند این شرکت نیز قیمتی برابر با ۴۹‌میلیون تومان دارد.

اما سری هم به میهمانان ژاپنی بازار خودرو کشور بزنیم.

در حال حاضر تویوتا کمری glx با قیمت ۴۸‌میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و تویوتا کرولا نیز نرخی برابر با ۴۰‌میلیون تومان را در مدل اتومات خود دارا است و کرولای دنده معمولی نیز سه‌میلیون تومان ارزان تر از نوع اتومات این محصول به فروش می‌رسد.