مدیرعامل رنوپارس اعلام کرد
صادرات ۳ هزار تندر۹۰ به عراق
هر چند بر اساس قرار داد پلتفرم مشترک میان مسوولان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و رنو نیسان، تولید هفت خودرو روی پلت فرم X۹۰ در کشور پیش بینی شده بود، اما با گذشت سه سال از زمان آغاز تولید تندر- ۹۰ یکی از محصولات پلت فرم X۹۰ تولید سایر محصولات این پلت فرم در کشور هنوز آغاز نشده است.
مژگان میرزایی
هر چند بر اساس قرار داد پلتفرم مشترک میان مسوولان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و رنو نیسان، تولید هفت خودرو روی پلت فرم X۹۰ در کشور پیش بینی شده بود، اما با گذشت سه سال از زمان آغاز تولید تندر- ۹۰ یکی از محصولات پلت فرم X۹۰ تولید سایر محصولات این پلت فرم در کشور هنوز آغاز نشده است. ظاهرا مشکلات به وجود آمده در تولید تندر- ۹۰ خودروسازان را در این زمینه بیانگیزه کرده است.
براساس قراردادپلتفرم مشترک تولید خودروهای B۹۰ (ساندرو)، F۹۰ (هفت و پنج نفره)، R۹۰ (خودروی خانوادگی) و U۹۰ (مدل وانت)، پیش بینی شده بود، اما اجرای این بند از قرار داد نیازمند آن است که خودروسازان به تیراژ ثابتی در تولید تندر -۹۰ دست پیدا کنند این در حالی است که بدهی خودروسازان به شرکت رنو پارس (تامینکننده قطعات تندر -۹۰) موجب شد تا این شرکت، تولید سایر محصولات این پلت فرم را به پرداخت مطالبات خودروسازان منوط کند بهطوریکه به گفته مدیرعامل شرکت رنو پارس، پرداخت بخش قابل توجهی از بدهیهای شرکت پارس خودرو به این شرکت موجب شده تا مذاکرات برای تولید ساندور خودروی هاچ بک پلت فرم X۹۰ به زودی آغاز شود.
شرط جدید برای تولید سایر محصولات پلت فرم X۹۰ در حالی است که تاخیر در تولید خودروهای مذکور، با توجه به آنکه در حال حاضر تولید این پلت فرم علاوه بر ایران در چند کشور دیگر نیز به طور همزمان صورت میگیرد موجب میشود تا بازار صادراتی این محصولات در قرق این کشورها درآید و همان طور که تاخیر در تولید تندر موجب از دست دادن بازارهای صادراتی این خودرو شد، این تاخیر نیز موجب میشود تا بازار این خودروها نیز از دست برود.
ظاهرا عدم پرداخت بدهی خودروسازان که تاخیر در تولید این خودرو را در بر داشته، عمده دلیل تاخیر در تولید سایر محصولات این پلت فرم بوده است به طوریکه با گذشت سه سال به تازگی مسوولان شرکت رنو پارس خبر از آغاز مذاکرات برای تولید دومین خودرو این پلت فرم میدهند.
ساندرو به زودی میآید
میشل کربل، مدیرعامل شرکت رنو پارس چهارشنبه گذشته طی مصاحبهای مطبوعاتی در خصوص زمان آغاز مذاکرات برای تولید محصولات جدید پلت فرم X۹۰ میگوید: به هر دو خودروساز اعلام کردیم زمانی که میزان بدهیهای آنها به میزان پیشبینی شده در قرارداد برسد، مذاکرات جدیدی را در خصوص تولید سایر محصولات جدید تندر -۹۰ آغاز میکنیم که با توجه به پرداخت بخش قابل توجهی از بدهیهای پارس خودرو طی هفتههای آینده مذاکرات برای تولید دیگر محصولات پلت فرم X۹۰ در پارس خودرو آغاز خواهد شد.
کربل در پاسخ به این پرسش که کدام یک از محصولات پلت فرم X۹۰ در شرکت پارس خودرو تولید خواهد شد، اظهار داشت: مذاکرات نهایی در پارس خودرو برای تولید ساندرو، خودرو هاچ بک این پلت فرم صورت میگیرد و با اتمام مذاکرات به زودی این خودرو وارد خط تولید این شرکت خواهد شد.
براساس اظهارات اولیه مسوولان شرکت رنو در ابتدا قرار بود ساندرو با قیمت ۱۵میلیون تومان در کشور عرضه شود، تا به این طریق بتواند در بازار با پژو ۲۰۶ هاچ بک رقابت کند اما تاخیر در تولید این خودرو موجب شد تا قیمت آن همانند تندر -۹۰ نامشخص شود به طوریکه کربل در خصوص قیمت این خودرو میگوید: تصمیم گیر نهایی برای تعیین قیمت خودرو وزارت صنایع است که هنوز در این خصوص تصمیمی اتخاذ نکرده از سوی دیگر سعی ما در این است که این خودرو با رنج قیمتی تندر -۹۰ وارد بازار شود تا بتواند با محصولات موجود در بازار رقابت کند.
چراغ سبز برای تولید
تاخیر در پرداخت بدهیخودروسازان را میتوان یکی از عمده دلایل تاخیر در رسیدن به تولید انبوه خودرو تندر دانست، این تاخیر موجب شده تا تولید این خودرو برای خودروسازان مقرون به صرفه نباشد.
مدیرعامل شرکت پارس خودرو در این خصوص میگوید: هماکنون چراغهای تولید و عرضه انبوه خودرو تندر -۹۰، سبز است و فقط یک چراغ قرمز روشن داریم که آن هم مربوط به مسائل مالی است که با سبز شدن این چراغ تولید این خودرو افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه اظهار داشت: در پروژه تندر -۹۰، شاهد تولید و فروش تعداد زیادی خودرو از سوی شرکتهای تولیدکننده بودیم، اما متاسفانه چیزی از این پولهای دریافتی به ما (رنوپارس) نرسیده و نمیدانیم که این پول کجا رفته است.
مدیرعامل شرکت رنو پارس در خصوص میزان بدهی خودروسازان به این شرکت نیز میگوید: در حال حاضر شرکت پارس خودرو بخش قابل توجهی از بدهی خود را پرداخت کرده که با این شرایط تولید در این شرکت طی هفتههای آینده افزایش خواهد یافت، اما شرکت ایران خودرو تاکنون اقدامی برای کاهش بدهی خود صورت نداده که امیدوارم با توجه به دریافت کمک هزار میلیاردی دولت به این شرکت، ایران خودرو نیز نسبت به پرداخت بدهی خود اقدامی صورت دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر تنها ۷میلیارد تومان از بدهی پارس خودرو به رنوپارس باقی مانده و این درحالی است که بدهی ایران خودرو به مرز ۷۰میلیارد تومان میرسد. چرا تولید در ایران خودرو در شرایط بهتر نسبت به پارس خودرو قرار دارد اظهار داشت: تولید تندر در پارس خودرو در حال افزایش است و برنامه این است که هر چه زودتر میزان تولید در این شرکت
را افزایش دهیم.
وی در ادامه اظهار داشت: علت کاهش تولید پارس خودرو در هفتههای گذشته به خاطر تعهد صادرات به عراق بوده، که این امر موجب شد تا میزان سفارش به شرکت ایران خودرو افزایش یابد ولی این امر موقتی است، زیرا براساس تعهد میبایست تا قبل از پایان تعطیلات تابستانی ۵۰۰ دستگاه تندر -۹۰ به عراق صادر میشد که این مساله موجب شد تا تولید در ایران خودرو افزایش یابد.
وی در ادامه اظهار داشت: انجام به موقع تعهدات در صادرات موجب شده تا درخواست برای صادرات افزایش یابد به طوریکه تاکنون یک هزار دستگاه تندر -۹۰ ایران خودرو به عراق صادر شده است و تا پایان سال جاری میلادی نیز سه هزار دستگاه دیگر به همین کشور صادر خواهد شد علاوه بر عراق، افغانستان، کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق و کشورهای آسیای میانه از جمله بازارهای هدف برای صادرات تندر -۹۰ هستند.
مدیرعامل شرکت رنو پارس در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای صادرات تندر پارس خودرو دارید یا خیر، افزود: در حال حاضر در این زمینه تعهدی برای شرکت پارس خودرو در نظر گرفته نشده اما هماکنون ما در تلاش برای یافتن بازار صادراتی برای این شرکت هستیم.
نظری برای تجمیع ندارم
از سوی دیگر مشکلات به وجود آمده در تولید تندر -۹۰ موجب شد تا طی هفتههای گذشته طرح تمرکز تولید این خودرو که برای اولین بار اواخر سال گذشته مطرح شد با جدیت بیشتری پیگری شود، به طوریکه طی هفتههای گذشته نیز تجمیع تولید این خودرو از سوی برخی از مسوولان وزارت صنایع و معادن مطرح شده بود.
مدیر عامل شرکت رنو پارس در پاسخ به این پرسش که آیا با تمرکز تولید در یکی از شرکتهای خودروساز مشکلات به وجود آمده در تولید تندر-۹۰ از میان خواهد رفت یا خیر، اظهار داشت: در این خصوص نمیخواهم نظر خاصی ارائه دهم چراکه هنوز به صورت رسمی چیزی به ما اعلام نشده است و جواب این سوال بماند برای زمانی که به طور رسمی اعلام شود.
وی با اشاره به اینکه دو شرکت ایران خودرو و پارس خودرو تولید و عرضه تندر -۹۰ را امتحان کرده اند و میدانند که این خودرو سودده است، تاکید کرد: باید منتظر بمانیم و ببینیم که در خصوص تمرکز تولید تندر -۹۰ در یکی از دو شرکت خودروسازی، مقامات چه تصمیمی خواهند گرفت زیرا خودروسازان میدانند که این خودرو سودده است و باید دید با تجمع آن موافقت میکنند یا خیر؟
کربل با بیان اینکه قرارداد تولید تندر با ایران مانند قراردادهای تولید این خودرو در کشورهای آفریقای جنوبی، برزیل و سایر کشورها است، متذکر شد: شرکت رنو یک خانه برای یک خانواده بزرگ ساخته است که یکی از اتاقهای این خانه اتاق مادر خانه یعنی تندر -۹۰ است و اتاقهای دیگری به سایر مدلها یعنی B۹۰ (ساندرو)، F۹۰ (هفت و پنج نفره)، R۹۰ (خودروی خانوادگی) و U۹۰ (مدل وانت) اختصاص دارد.
وی در ادامه افزود: چنانچه این خانه را بفروشیم و فقط یک اتاق برای مادر خانه نگه داریم شاید ایران ضرر کند، چرا که در بقیه کشورها این خودرو تولید میشود و سود خوبی هم برای تولیدکنندگان دارد.
علاوه بر مشکلات تولید تامین قطعات مورد نیاز برای مراکز خدمات پس از فروش را نیز میتوان یکی از عمده دلایل مشکل این خودرو دانست، به طوریکه هماکنون برخی از خودروها با مشکل تامین قطعه در نمایندگیها مواجه هستند که این امر در برخی مواقع توقف چند ماهه این خودروها را در نمایندگیها نیز در پی داشته است. کربل در این خصوص میگوید: وضعیت خدمات پس از فروش تندر -۹۰ نسبت به سال گذشته بسیار پیشرفت کرده است، به طوری که پس از بررسی که در هفته گذشته صورت گرفت، حدود ۵۰ تا ۷۰ خودرو به دلیل کمبود قطعه در نمایندگیها معطل ماندهاند، که این میزان نسبت به خودروهای در حال تردد میزان نرمال و بینالمللی است.
وی ادامه داد: با این شرایط بازهم ما مشخصا از این موضوع راضی نیستم، به همین جهت قرارداد جدیدی را با DHL منعقد کردهایم که در صورتی که قطعهای از خودرو یا بدنه خودرو در ایران وجود نداشت، تعمیرگاهها سریعا بتوانند این قطعه را از اروپا تهیه کنند زیرا برای رنو پارس، رضایت مشتری و خدمات پس از فروش بسیار با اهمیت است.
ارسال نظر