ایسنا- ‌سردار محمد رویانیان در نشست مشترک مجریان طرح تابستانی سال ۸۸ خبر از تشکیل سازمان امداد خودرو در کشور داد.

این سازمان قرار است به طور منسجم تحت یک مدیریت واحد با کمک بالگردها و تکنولوژی‌ها و روش‌های جدید، کار امداد‌رسانی به تمامی‌‌خودروها را بر عهده ‌گیرد.

وی در این نشست با اشاره به اینکه طرح جامع ارتقای ایمنی هفته آینده توسط دولت ابلاغ می‌شود، افزود: بر این اساس مدیریت واحد فوریت‌های پزشکی در کشور اجرایی خواهد شد و در آن نقش تمام دستگاه‌های اجرایی در کاهش حوادث رانندگی به صورت شفاف مشخص و وظایف آنها تعیین شده است.

وی به بهبود قطعی رفتار ترافیکی مردم طی چند سال گذشته اشاره و تصریح کرد: در حالی که در سال ۸۴، ۵۰‌میلیون قبض جریمه در کشور صادر شد، در سال گذشته با افزایش ۵۰‌درصدی خودرو نسبت به سال ۸۴ و افزایش ۲۰۰‌درصدی صدور گواهینامه تنها ۳۰‌میلیون قبض جریمه صادر شد. یعنی به عبارت دیگر طی ۴ سال گذشته صدور قبض جریمه رانندگی در کشور ۴۰‌درصد کاهش داشته است.

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه در سال ۸۴ کنترل پلیس بر روی ۱۲‌هزار کیلومتر راه به صورت مستقیم و شش‌هزار کیلومتر به صورت غیرمستقیم بود، افزود: این در حالی است که در سال ۸۷ پلیس بر روی ۴۰‌هزار کیلومتر از جاده‌های کشور کنترل مستقیم داشت.

وی به راه‌اندازی سیستم گواهینامه‌های هوشمند در کشور اشاره کرد و گفت: بر این اساس پیش‌بینی می‌شود تا سه سال آینده ۵۰‌درصد تخلفات رانندگی بدون حضور پلیس از بین برود. رییس پلیس راهور ناجا به موضوع راه در کشور اشاره کرد و گفت: به‌رغم عقب‌ماندگی در این بخش اقدامات موثری صورت گرفته به شکلی که وزارت راه ۴‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه‌آهن بین‌شهری طی

۴ سال گذشته در دستور کار خود قرار داده از سوی دیگر یک‌هزار و ۷۰۰‌میلیارد تومان برای توسعه خطوط ریلی شهری اختصاص یافته و امسال نیز بیش از یک‌هزار‌میلیارد تومان برای توسعه این خطوط اختصاص می‌یابد. وی به اقدامات صورت گرفته در بخش خودروسازی اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون ۷۰‌درصد خودروهایی که در کشور شماره‌گذاری می‌‌شوند دارای ترمز ضد قفل (ABS) ‌هستند؛ از سوی دیگر یکی از پرخطرترین خودروهای تولیدی در کشور با جلسات مستمر در حال اصلاح است به شکلی که ۷۵ قطعه این خودرو شامل ترمز، کمربند، داشبورد، درها، چرخ و ... قرار است تعویض شود. رییس پلیس راهور ناجا افزود: خودروی دیگری هم داشته‌ایم که به دلیل غیراستاندارد بودن ۶۹ قطعه آن تغییر کرده است که بدین ترتیب باید گفت که رویکرد صنعت خودروسازی هم اکنون ایمنی محور شده است.

وی به افزایش توان بخش پزشکی اعم از هلال احمر و اورژانس در کشور اشاره کرد و گفت: در حالی که در سال ۸۴ تنها ۱۴‌درصد مجروحان با آمبولانس حمل می‌شدند، هم‌اکنون این رقم به ۷۰‌درصد رسیده است. از سوی دیگر توان امداد خودرو نیز در کشور نسبت به سال ۸۴ چهار برابر شده است. همچنین قدرت امداد هوایی نیز ۵ برابر شده و حداقل ۲۰ فروند بالگرد در اختیار این بخش است.