فروش آزاد تندر-90، طی هفته جاری

مژگان میرزایی- فروش آزاد تندر-۹۰ در شرکت پارس‌خودرو طی هفته جاری آغاز خواهد شد. مدیرفروش شرکت پارس‌خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: فروش آزاد دو مدل E۰ و E۱ که واگذاری آنها به ثبت‌نام‌کنندگان به اتمام رسیده، طی هفته جاری آغاز خواهد شد.

طبق گفته مهرداد بذرپاش فروش آزاد تندر-۹۰ قرار بود در دی ماه سال گذشته آغاز شود که با تاخیر چند ماهه به پنجم اردیبهشت ماه رسیده است.

اعلام خبر طرح فروش آزاد

تندر-۹۰ از سوی بذرپاش در حالی که بسیاری از ثبت‌نام‌کنندگان این خودرو هنوز موفق به دریافت خودروی خود نشده بودند با واکنش‌های بسیاری مواجه شد حال آنکه به گفته مسوولان شرکت پارس‌خودرو این شرکت پیش از انجام ثبت‌نام از متقاضیان تندر-۹۰ و در ارزیابی‌های اولیه به این نتیجه رسیده بود که مدل‌های E۰ و E۱ به دلیل اینکه به لحاظ قیمتی در سطح پایین‌تری نسبت به سایر مدل‌ها قرار دارند با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه خواهند شد به همین منظور شرکت پارس‌خودرو تولید دو مدل مذکور را در این شرکت آغاز کرد؛ اما پس از انجام ثبت‌نام و عدم استقبال مردم از این دو مدل، خودروهای تولیدی در انبار شرکت باقی ماند، به همین دلیل شرکت پارس‌خودرو فروش آزاد مدل‌های تولیدی E۰ و E۱ را در دستور کار خود قرار داد.

به گفته بابایی در ابتدا قرار بود خودروی تندر-۹۰ در سه مدل E۲ و E۱ و E۰ تولید شود اما با ایجاد تنوع در مدل‌های تندر-۹۰، دو مدل E۰ و E۱ با عدم استقبال مردم مواجه شدند که این امر موجب شد شرکت پارس‌خودرو دو مدل مذکور را به صورت آزاد به بازار عرضه کند.

واگذاری اولویت ششم تندر-۹۰

سال گذشته و با آغاز پیش‌فروش تندر-۹۰ دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا سازنده این خودرو وعده دادند که تا پایان سال ۸۶ به تمامی تعهدات خود در قبال ثبت‌نام‌کنندگان این خودرو عمل خواهند کرد، اما سال ۸۶ به پایان رسید و هنوز حتی نیمی از تعهدات شرکت‌های خودروساز محقق نشده است و ثبت‌نام‌کنندگان همچنان در انتظار تحویل خودروی خود هستند؛ انتظاری که پایان آن هنوز نامعلوم است.

خودروی تندر-۹۰ از همان ابتدای تولید با مشکلات بسیاری همراه شد به طوری که برخی کارشناسان مفاد قرارداد تندر-۹۰ را دلیل تاخیر در اجرای این پروژه می‌دانند و برخی دیگر معتقدند که عدم تامین به موقع قطعه از سوی قطعه‌سازان داخلی موجب شده که تولید این خودرو در کشور با کندی صورت پذیرد.

بر همین اساس برخی دیگر معتقدند که شرکت رنوپارس می‌بایست تمام تعهدات را درخصوص تامین قطعه در نظر می‌گرفت و پس از آن اقدام به تولید این خودرو می‌کرد که مشکلات تامین قطعه در میانه کار به وجود نمی‌آمد.

اما شرکت رنوپارس نیز در این خصوص معتقد است که عدم پرداخت مطالبات از سوی دو شرکت خودروساز موجب شده که تامین قطعه برای تولید این خودرو به کندی صورت پذیرد و تولید این خودرو در زمان تعیین محقق نشود. بر اساس آمار اعلام شده از سوی دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا تا پایان فروردین ماه سال جاری این دو شرکت در حدود ۳۰ هزار دستگاه خودروی تندر-۹۰ را تولید کرده‌اند. این در حالی است که این دو شرکت تا پایان سال ۸۶ و بر اساس وعده‌های داده شده به ثبت‌نام کنندگان تندر- ۹۰ می‌بایست ۷۵ هزار خودروی تندر- ۹۰ را به متقاضیان این خودرو تحویل می‌دادند.

مدیر فروش شرکت پارس‌خودرو در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که پرسید تحویل تندر-۹۰ در‌حال‌حاضر در چه مرحله‌ای قرار دارد، اظهار داشت: واگذاری اولویت شش در هفته جاری آغاز خواهد شد و متقاضیانی که اسامی آنها در این اولویت جای دارند می‌توانند خودروی خود را دریافت کنند.

به گفته بابایی شرکت پارس خودرو در برخی از اولویت‌ها که خودروی تولید شده دارد مراحل ۸ و ۹ را نیز به ثبت‌نام‌کنندگان تحویل داده است ولی برخی مدل‌ها به دلیل موجود نبودن هنوز واگذار نشده است.

پیش‌فروش مگان

سه ماه دیگر

از سوی دیگر، با وجود افتتاح خط تولید مگان در اواخر ماه گذشته در شرکت پارس‌خودرو، هنوز خبری از آغاز پیش‌فروش این خودرونیست. این در حالی است که مهرداد بذرپاش مدیرعامل شرکت سایپا چندی پیش خبر از آغاز پیش‌فروش خودروی مگان در هفته اول اردیبهشت ماه داده بود. وی عنوان کرده بود که مگان تولیدی در ایران با قیمت ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان به بازار داخلی عرضه خواهد شد. اما با گذشت مدت زمان تعیین شده از سوی بذرپاش پیش‌فروش این خودرو هنوز آغاز نشده است.

عبدا... بابایی مدیر فروش پارس‌خودرو، دراین زمینه به خبرنگار ما گفت: پیش‌فروش خودروی مگان تولید داخل در‌حال‌حاضر مقدور نیست ولی طی سه ماه آینده این امر محقق خواهد شد.

شرکت پارس‌خودرو در فاز اول قرار است مگان ۱۶۰۰ سی‌سی دنده معمولی را به تولید رسانده و پس از آن در فاز دوم نیز مگان ۲۰۰۰ سی‌سی را وارد خط تولید کند.

مسوولان شرکت پارس‌خودرو معتقدند امکان ایجاد تنوع در مدل‌های مختلف مگان همانند تندر-۹۰ وجود دارد و احتمالا در فازهای بعد مگان ۱۶۰۰ سی‌سی به صورت دنده اتوماتیک و مگان ۲۰۰۰ سی‌سی به صورت دنده دستی نیز در شرکت پارس‌خودرو تولید خواهد شد و به این طریق تنوع این محصول در شرکت پارس‌خودرو افزایش خواهد یافت.

به گفته بذرپاش شرکت پارس خودرو در سال جاری تولید هشت هزار دستگاه مگان را در برنامه‌ کاری خود قرار داده که این تیراژ قرار است در سال آینده افزایش پیدا کند.

از سوی دیگر مدیران شرکت پارس‌خودرو معتقدند با افزایش تیراژ تولید مگان ۱۶۰۰ در شرکت پارس خودرو مگان‌های تولیدی جایگزین مگان‌های وارداتی ۲۰۰۰ سی‌سی شده و واردات مگان متوقف خواهد شد. براساس تعهد شرکت پارس‌خودرو این شرکت باید تا پایان سال گذشته ۳هزار دستگاه خودروی مگان را به ثبت‌نام‌کنندگان این خودرو تحویل می‌داد که این امر تاکنون محقق نشده است. مدیر‌فروش شرکت پارس‌خودرو در خصوص زمان تحویل مگان‌های وارداتی اظهار داشت: خودروهای وارداتی مگان‌های ۲۰۰۰‌ سی سی دنده اتوماتیک هستند که توزیع هزار دستگاه از آنها طی هفته آینده آغاز خواهد شد. به گفته بابایی مگان‌های وارداتی با قیمت روز و در حدود ۳۵ میلیون و ۶۰۰هزار تومان به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

مگان‌های وارداتی در حالی قرار است طی سال‌جاری با قیمت ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان در بازار داخلی عرضه شود که پیش‌فروش این خودرو سال گذشته با ۱۹ تا ۲۲ میلیون تومان بود. ولی به مرور زمان و به دلیل محدودیت عرضه، قیمت آن در بازار داخلی به ۳۷ میلیون تومان افزایش یافت و حال شرکت پارس‌خودرو یک سال پس از آغاز فروش اولین سری خودروهای وارداتی‌شان سعی برآن دارد که این خودرو را با قیمت روز به متقاضیان عرضه کند.

بابایی درخصوص دلایل افزایش قیمت این خودرو می‌گوید: طی سال گذشته اجرای برخی قوانین موجب افزایش قیمت خودروهای داخلی شد، دراین مدت واردکنندگان ملزم شدند درقبال یک خودروی وارداتی هزینه اسقاط یک خودروی فرسوده را پرداخت کنند. همچنین سال گذشته واردکنندگان ملزم به پرداخت هزینه ۵درصدی به ستاد تبصره ۱۳ بودند که این رقم در سال جاری به ۱۰درصد افزایش یافت. وی در ادامه افزود: تغییر نرخ یورو و افزایش آن نیز از دیگر دلایل افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی بوده است.

مدیرفروش شرکت پارس‌خودرو درخصوص ورود سری جدید مگان‌های وارداتی نیز اظهار داشت: واردات سری جدید مگان‌های وارداتی بستگی به شرایط روز دارد و پس از اتمام تعهدات گذشته واگذاری مگان‌های تولید داخل را در برنامه کاری خود قرار خواهیم داد.

واگذاری مورانو آغاز شد

مدیرفروش شرکت پارس خودرو درخصوص زمان واگذاری خودروی جدید و وارداتی پارس خودرو یعنی مورانو به بازار داخلی نیز اظهار داشت: توزیع مورانو آغاز شده و در حال حاضر ۵۰۰ دستگاه خودروی مورانو نیز وارد کشور شده است و با اتمام فاز اول،

فاز دوم واردات آن به کشور آغاز خواهد شد. به گفته بابایی شرکت پارس‌خودرو برای فروش «مورانو» سه مرحله مختلف یعنی فروش نقدی، تحویل مرداد و شهریور ماه را در نظر گرفته و به این وسیله متقاضیان می‌توانند با انتخاب یکی از این مراحل اقدام به خرید خودروی خود کنند. مدیر فروش شرکت پارس‌خودرو در ادامه عنوان کرد: مورانو خودروی جدید این شرکت با قیمت ۷۴ میلیون و ۹۰۰ هزارتومان و با بیمه بدنه کامل به بازار عرضه می‌شود.

به گفته بابایی خودروی مورانو وارداتی توسط شرکت پارس‌خودرو براساس آب‌و‌هوای کشور تولید شده و سفارش ایران بوده است و برای سرویس‌دهی به آن درحال حاضر ۱۵ نمایندگی در سراسر کشور درنظر گرفته شده است.