رشد چهار درصدی تولیدخودروی سواری در سال ۸۶
حمیدرضا بهداد-خودروسازان کشور با تولید ۹۴۳هزار و ۳۹۶ دستگاه خودروی سواری طی سال گذشته به رشد ۴درصدی نسبت به سال ۸۵ دست یافتند. در این آمار که بر اساس گزارش روابطعمومی وزارت صنایع و معاون به دست آمده است، خودروی پراید با رقم ۳۸۸هزار و ۲۲۹ دستگاه رکورددار تولید به حساب میآید. این در حالی است که کمترین رقم تولید نیز به خودروی ماکسیما با میزان تولید ۲هزار دستگاه اختصاص دارد.
تولید ایرانخودرو منفی
شرکت ایرانخودرو به عنوان بزرگترین خودروساز خاورمیانه با تولید ۴۳۰هزار و ۴۰۴ دستگاه خودروی سواری طی سال ۸۶ به رشد منفی ۰۵/۰درصد در تولید نسبت به سال ۸۵ دست یافت. این کاهش تولید در ایرانخودرو بیشتر از سایر محصولات به پژو ۴۰۵ مربوط میشود؛ البته شرکت سایپا نیز که در تمام محصولات خود؛ یعنی ریو، پراید و زانتیا با کاهش تولید در سال گذشته نسبت به سال ۸۵ دست یافته است، اما رشد منفی را در تولید طی مدت مذکور تجربه کرد.
بر اساس این آمار سمند، خودروی ملی ایرانخودرو رقم ۸۹هزار و ۴۳۹ دستگاه به رشد ۱۶درصدی در تولید دست یافت. ظاهرا ایرانخودرو حساب ویژهای روی این محصول خود باز کرده است. البته برنامه تولید سمند طی سال گذشته، بیش از ۱۰۰هزار دستگاه بود که این شرکت ۹۰درصد آن را تحقق بخشید.
رکورد تولید محصولات ایرانخودرو در سال ۸۶ به پژوه روآ تعلق گرفت؛ به نحوی که طی سال گذشته ۱۰۵هزار و ۶۵ دستگاه از این خودرو به تولید رسید که رشد ۶/۱۲درصدی را برای آن به ارمغان آورد. این در حالی است که مسوولان این شرکت اعلام کرده بودند از تولید روآ ضرر میکنند. پژو ۲۰۶ نیز که از محصولات محبوب ایران به حساب میآید با رقم تولید ۷۴ هزار و ۳۴دستگاه طی سال گذشته با کاهش تولید ۱/۸درصدی روبهرو شد.
۴۰۵ در سراشیبی
پژو ۴۰۵ که از محصولات پرفروش ایرانخودرو به شمار میرود و قرار است طی سال جاری از خط تولید این شرکت خارج شود، در سال گذشته با کاهش تولیدی ۲۵درصدی نسبت به سال ۸۵ دست یافت که در نوع خود بسیار عجیب جلوه میکند. ایرانخودرو طی سال گذشته، ۹۶هزار و ۳۸۷دستگاه از این محصول را به تولید رساند. این شرکت همچنین با تولید ۵۲هزار و ۴۵۶دستگاه پژوپارس، با رشد منفی ۲/۳ در تولید این محصول طی سال گذشته و در مقایسه با سال ۸۵ روبهرو شد. به گفته کارشناسان، مصرف بالای سوخت پژو پارس میتواند یکی از علل کاهش تولید آن با توجه به سهمیهبندی بنزین باشد.
ازسوی دیگر پراید که نقطه امید سایپا و همچنین پارسخودرو محسوب میشود و هماکنون پرفروشترین خودروی تولید داخل لقب گرفته است با کاهش ۳/۹درصدی تولید طی سال گذشته و در مقایسه با سال ۸۵ روبهرو شد. این دو شرکت در سال ۸۵ تولید بیش از ۴۰۰هزار دستگاه پراید را در برنامه کاری خود گنجانده بود، در حالی که سال گذشته این میزان را به رقم ۳۷۰هزار دستگاه کاهش داد. که اگر این سیاست در سال جاری نیز دنبال شود، باز هم شاهد سیر نزولی تولید پراید خواهیم بود. در میان ۳۸۸هزار و ۲۲۹دستگاه پرایدی که سال گذشته به تولید رسید، ۲۲۲هزار و ۳۳۹ دستگاه سهم پارسخودرو بود، و ۱۶۵هزار و ۸۹۰ پراید تولیدی باقیمانده نیز به سایپا اختصاص یافته است.
خودروی تندر ۹۰ نیز که عدم تیراژ تولید مناسب آن طی سال گذشته، سبب شد تا خودروسازان نتوانند به تعهدات خود در واگذاری این خودرو به متقاضیان موفق عمل کنند، آمار تولید نامناسبی را طی سال ۸۶ از خود بهجا گذاشت. به نحوی که پارسخودرو و از ۵۰هزار تندر-۹۰ مورد تعهدش تنها ۱۲هزار و ۹۰۴دستگاه از این خودرو را به تولید رساند و ایرانخودرو نیز ۱۲هزار و ۱۴دستگاه از برنامه تولید تندر-۹۰ را تحقق بخشید که با این حساب دو شرکت مذکور فقط ۲۶درصد از برنامه تولید این خودرو را جامه عمل پوشاندند.
ارسال نظر