با تاکید محرابیان صورت گرفت
یارگیری ایرانخودرو از سایپا
گروه خودرو- تشکیل مجمع اخیر (عادی به طور فوقالعاده) ایرانخودرو طی سالجاری به یکی از پرحاشیهترین مجامع شرکتهای نیمهدولتی تبدیل شد. چرا که از یک سو با عدم رعایت سلسلهمراتب قانونی، آنگونه که در متن ماده ۱۲۴ قانون تجارت آمده، منوچهر منطقی، مدیرعامل این شرکت به یکباره از سوی علیاکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن و قبل از برگزاری مجمع شرکت به عنوان رییس هیاتمدیره ایرانخودرو منصوب میشود و از سوی دیگر همایون ریاحی چالشتری که به تازگی حکم مدیرعاملی شرکت زامیاد را دریافت کرده در لیست اعضای هیاتمدیره ایرانخودرو قرار گرفته است. کارشناسان آگاه به امور جاری اینگونه اظهارنظر میکنند که به دلیل اینکه سهام شرکت ایرانخودرو جدا از سهامدار عمده آن یعنی ایدرو با ۴۰درصد سهم، متعلق به بدنه دولت است در نتیجه برگزاری مجمع برای اخذ تصمیمات اساسی نیز تنها یک امر تشریفاتی به حساب میآید.
تشریفاتی بودن مجمع ایرانخودرو با برگزاری آخرین جلسه، که با انتصاب منوچهر منطقی به عنوان رییس هیاتمدیره و همچنین حکم همایون ریاحی به عنوان عضو هیاتمدیره ایرانخودرو همراه بود به یقین ثابت شد. این در حالی است که هیاهو و جنجالی که با اعلام حکم منطقی به عنوان رییس هیاتمدیره که از سوی محرابیان و قبل از تشکیل مجمع اعلام شد، با قانونی خواندن روند آن به خاموشی گرایید، اما انتصاب همایون ریاحی چالشتری که در تاریخ ۲۶ اسفندماه سال گذشته، حکم مدیرعاملی شرکت زامیاد را از مهرداد بذرپاش دریافت کرده بود، بار دیگر مجمع ایرانخودرو را در کانون توجهات قرار داد.
شرکت زامیاد هماکنون از بزرگترین شرکتهای تابعه سایپا است که مهرداد بذرپاش، مدیرعامل این شرکت، در آخرین روزهای سال گذشته همایون ریاحی را جایگزین حسین عابد، مدیرعامل قبلی شرکت مذکور کرد.
با حکم جدید ریاحی، جنجال مجمع ایرانخودرو به سایپا نیز رسید، چرا که ریاحی در دو شرکت رقیب خودروساز مسوولیتهای کلیدی دارد که شاید به مذاق شرکتهای مذکور خوش نیاید.
هر چند که وزیر صنایع و معادن صلاح را در آن دیده که ریاحی چالشتری در هر دو شرکت حضوری فعال داشته باشد.
مرد سال
نام همایون ریاحی چالشتری در تابستان سال ۸۵ برای اولین بار بر سر زبانها افتاد. وی مدت زمان کوتاهی پس از عزل احمد قلعهبانی از سوی مهدی مفیدی حکم مدیرعاملی شرکت سایپا را دریافت کرد.
وی در آن دوره نیز عضو هیاتمدیره سایپا بود. اما بازگشت دوباره قلعهبانی حکم ریاحی را که مهدی مفیدی تاکیدی خاص بر آن داشت، ملغی کرد. ریاحی طی دو سال گذشته همچنان در هیاتمدیره سایپا حضور داشت اما در آخرین مجمع سایپا، محرابیان صلاح را در آن دید که وی در هیاتمدیره این شرکت حضور نداشته باشد. حال آنکه خبر حضور وی در هیاتمدیره ایرانخودرو که طی چند ماه گذشته به گوش میرسید شایعهای بود که بالاخره در آخرین مجمع این شرکت محقق شد. این در حالی است که در روزهای نزدیک به برگزاری مجمع ایرانخودرو، حضور وی در این شرکت رنگ باخت. تا اینکه مهرداد بذرپاش پس از اطلاع از اینکه وی در ایرانخودرو حضور نخواهد یافت، وی را که مدتها پیگیر فعالیتهای زامیاد بود به عنوان مدیرعامل شرکت مذکور منصوب کرد. خبر انتصاب وی در آخرین روزهای اسفندماه با این متن در جراید به چاپ رسید: «هیاتمدیره زامیاد در ۲۶ اسفندماه ۸۶ همایون ریاحی چالشتری (به نمایندگی از سایپا دیزل) را به عنوان مدیرعامل و عضو هیاتمدیره جایگزین حسین عابد کرد.»
ریاحی در حالی در آغازین روزهای سال ۸۷ به فعالیت در شرکت زامیاد پرداخت که حکم وی در ایرانخودرو، دو شرکت خودروساز را شگفتزده کرد. این برای اولین بار است که فردی در دو شرکت رقیب مسوولیتی کلیدی بر عهده میگیرد. به هر حال این تصمیمی بود که از سوی علیاکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن اتخاذ شد و خودروسازها نیز چارهای جز پذیرفتن آن ندارند.
ادغام بیسروصدا
از زمانی که مهرداد بذرپاش مدیرعامل شرکت سایپا ایده ادغام دو شرکت بزرگ خودروساز کشور را مطرح کرد، این ایده با مخالفتهایی از سوی برخی کارشناسان و مسوولان صنعتی کشور روبهرو شد. این در حالی است که علیاکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن از شاخصترین افراد مخالف این ایده بود.
وی در آخرین اظهارنظر خود که دو روز گذشته منتشر شد بر این نکته تاکید کرد که ادغام دو شرکت کاملا منتفی است. این در حالی است که طرح امدادرسانی مشترک دو خوروساز در سالجاری که جهت کاهش هزینهها صورت گرفت و همچنین ادغام دو شرکت گسترش خدمات پارسخودرو و سایپایدک، نشاندهنده آن بود که دو خودروساز رقیب گامهایی در جهت نزدیکی و همکاری مشترک برداشتهاند. برخی از کارشناسان حکم ریاحی چالشتری را نیز در راستای همکاری دو شرکت از سوی وزیر صنایع و معادن تعبیر میکنند.
اما منابع موثق...
اما پس از حکم شگفتانگیز ریاحی در هیاتمدیره ایرانخودرو، اخبار فراوانی از گوشه و کنار به گوش میرسد. خبر اول اینکه شرکت سایپا ظاهرا بیش از بقیه از این حکم دچار حیرت شده؛ چرا که ظاهرا با ریاحی بر سر حضور وی در شرکت زامیاد به توافق رسیده بود و ریاحی نیز پس از توافقات حاصله سمت مدیرعاملی زامیاد را پذیرفته اما برخلاف تمام این قول و قرارها وی عضویت در هیاتمدیره ایرانخودرو را نیز پذیرفت که مسوولان ایرانخودرو نیز ظاهرا، روی خوشی نسبت به این مساله ندارند. چرا که معتقدند قبول مسوولیت در دو شرکت رقیب برخلاف قواعد جاری است. اما خبر دیگر اینکه ظاهرا ریاحی به زودی از مدیرعاملی شرکت زامیاد عزل میشود؛ چرا که سایپا ترجیح میدهد وی در شرکت ایرانخودرو عضو هیاتمدیره باشد تا مدیرعامل زامیاد.
ارسال نظر