طراحی موتور مهمتر از پلتفرم است
ایسنا - در راستای داشتن یک برند، توانایی طراحی یک موتور داخلی مهمتر از ساخت پلتفرم داخلی است که در این میان کارهای خوبی در ایران انجام شده است. جعفر زرین چنگ - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز - ضمن بیان این مطلب افزود: برای صادرات خودرو نمیتوانیم از بدنه خارجی استفاده کنیم و با مونتاژ این کار را انجام دهیم، مگر اینکه کشورهای خارجی با صنایع خودروسازی ما کار مشترک داشته باشند.
به گفته وی، بدنه سمند زمانی میتواند با خودروهای همکلاس خود رقابت کند که موتورهایی که روی آن نصب میشود قابلیت رقابت با مدلهای مشابه خود را از نظر قیمت و کیفیت داشته باشد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر شرکت تحقیقات موتور با همکاری کشور آلمان گام اول برای طراحی این موتور را برداشته است.
زرین چنگ در پاسخ به این سوال مبنیبر اینکه آیا با توجه به اینکه پلتفرم پژو ۴۰۵ مربوط به شرکت ولئو فرانسه است، میتوانیم ادعا کنیم که دارای برند داخلی هستیم؟ گفت: در یک برند، مهم موتور خودرو است و چون نمیتوانستیم موتور پایه گازسوز را از صفر طراحی کنیم، این کار مشترک را با آلمان انجام دادیم؛ ولی وقتی تولیداتمان افزایش یابد، مشکلی از بابت پلتفرم نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: پلتفرم پژو روآ در واقع پلتفرم توسعه یافته پیکان است و موتور آن نیز موتور ارتقا یافته پیکان به نام OHV است. موتور دیگری که در کشور موجود و نتیجه تحقیقات داخلی است، موتور میل سوپاپ رو (OHC) با استاندارد آلایندگی یورو ۳ است که مرحله نمونهسازی خود را طی میکند و قابلیت نصب روی خودروهای کلاس روآ را دارد.
این مدرس دانشگاه افزود: موتور ملی ۱۴۰۰ سیسی نیز که نتیجه کار تحقیقات داخلی است، در حال ساخت است که در آیندهای نه چندان دور میتوان برنامههای خوبی برای آنها داشت. وی درباره اینکه چرا تاکنون نتوانستهایم پلتفرمی داخلی طراحی و از آن برای صادرات استفاده کنیم؟ گفت: این خواسته زمانی محقق میشود که تولید خودرو در کشور به حد قابلقبولی برسد. البته اولین گام در پلتفرم برداشته شده است و در حال حاضر پلتفرم پژو روآ مربوط به پژو آردی است. وی توضیح داد: بعد از اینکه پیکان کنار گذاشته شد، باید جایگزینی برای آن پیدا میکردیم که این کار با توسعه پلتفرم پیکان روی پژو روآ انجام شد و قابلیت این را دارد که موتور با قدرت ۸۲ اسببخار و گشتاور ۱۴۰ را جوابگو باشد. ضمن این که موتور این خودرو انژکتوری است و قابلیت گازسوز شدن را نیز دارد و موتور هم سبکتر شده است. زرینچنگ درباره اینکه چرا با وجود داشتن این پلتفرم نمیتوان از موتور ملی ۱۷۰۰ پایه گازسوز روی آن استفاده کرد؟ گفت: این مساله به این دلیل است که موتورها از قدرت بالایی برخوردارند. البته موتور ۱۴۰۰ سیسی پایه گازسوز قابلیت نصب روی پلت فرم پژو روآ را دارد و با تکامل این پلتفرم میتوانیم از آن برای صادرات نیز استفاده کرد، ولی باید روی
پلت فرمهای پژو ۲۰۶ نیز کار کنیم. این محقق درخصوص اینکه آیا صادرات خودرو در شرایط فعلی برای کشور مفید است؟ گفت: صادرات در صورت تامین نیاز داخلی و خدمات پس از فروش خوب باید انجام شود، ولی باید دانست که بازار ما هنوز تامین نشده است. این درحالی است که ما در حال حاضر سمند را با موتور پژو صادر میکنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز درباره لزوم کار مشترک با سایر خودروسازان خارجی اظهار کرد: این مقوله یکی از راههایی است که دنیا برای خودروسازی برگزیده که با کار و طراحی مشترک به تولید خودرو میپردازد. کشوری مثل ایران نیز باید این کار را دنبال کند و اینکه این کار تا کنون در کشور به طور کامل انجام نشده، به دلیل سیاستهای داخلی و تحریمها بوده است.
ارسال نظر