محرابیان در مراسم تودیع و معارفه روسای ستاد تبصره ۱۳ عنوان کرد:
تحویل ۷۵۰هزار خودروی دوگانهسوز تا پایان امسال
عکس: ایسنا
این در شرایطی است که تا سال گذشته همزمان با ریاست محرابیان، اجرای طرح مذکور از سرعت و قدرت بیشتری برخوردار بود. داداشی با بیان اینکه تمامی 250هزار دستگاه خودروهای فرسوده مورد تعهد سال 85 از رده خارج شده است، گفت: طبق برنامهریزی انجام شده برای طرح خروج خودروهای فرسوده سال 86، تا پایان تیر سال آینده 300هزار خودروی فرسوده دیگر را از رده خارج خواهیم کرد که با احتساب 250هزار دستگاه قبلی مجموعا 550هزار خودروی فرسوده اسقاط خواهد شد. تاکنون نیز حدود 45هزار از تعهد سال 86 را انجام دادهایم. مجری طرح خروج خودروهای فرسوده همچنین تعداد متقاضیان پذیرفته شده در طرح جایگزینی سال 86عنوان کرد: بیشتر متقاضیان شرکتکننده در طرح امسال، پذیرش شده و در حال انجام فرآیند نهایی طرح هستند. داداشی با بیان اینکه تاکنون بیش از 110هزار متقاضی پذیرفته شده در طرح، پرونده بانکی آنها تکمیل شده است، تاکید کرد: تکمیل پرونده این 110هزار نفر طی یک ماه انجام شده، اما این بدان معنی نیست که تمامی این افراد در طول یک ماه و به صورت همزمان وام خود را دریافت کنند.
وی افزود: ما امسال برای متقاضیان جهت معرفی به بانک و پذیرش اولویت در نظر نگرفتیم، اما به طور قطع برای مراحل نهایی، مانند تهیه پیشفاکتور از نمایندگی و دریافت خودروی جایگزین، با توجه به ظرفیت طرح و میزان تولید خودروسازان، اولویتهای لازم را اعمال خواهیم کرد.
داداشی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 3هزار نفر تاکسی جایگزین خود را در طرح سال 86 تحویل گرفتهاند، گفت: متقاضیان طرح جایگزینی سال 86 که قرار بود از نیمه دوم، آبانماه، خودروی شخصی و یا وانت خود را تحویل بگیرند، هنوز موفق به انجام این کار نشدهاند.
دلیل این موضوع نیز آن است که این افراد به تازگی در فرآیند تایید اسقاط توسط ناجا، مراجعه به بانک و تهیه پیشفاکتور از نمایندگیهای خودروسازان قرار گرفتهاند.
داداشی با تاکید بر اینکه، تا پایان تیرماه سال آینده، تمامی تعهدات طرح جایگزین سال 86، انجام خواهد شد عنوان کرد: دو سه هفته دیگر مرحله جدید ثبتنام از متقاضیان شرکت در طرح جایگزینی به صورت نقدی را آغاز خواهیم کرد.
گازوئیل سهمیهبندی نمیشود
اما علیاکبر محرابیان نیز که مراسم تودیع وی از ریاست ستاد تبصره (13) روز گذشته برگزار شد، در تشریح فعالیتهای خود در ستاد مذکور با بیان اینکه تا قبل از شروع برنامه تبصره 13، حدود 14هزار اتوبوس فعال در کل کشور وجود داشت، گفت: در دو سال گذشته و با اجرای تبصره 13 در سال 85، بیش از شش هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی کشور افزوده شد که این امر نشاندهنده رشد حدود 42درصدی تعداد ناوگان اتوبوسرانی است.
وی خاطرنشان کرد: در طول برنامه تبصره ۱۳، حدود ۵۴هزار تاکسی تحویل و نوسازی شده است که با این وجود حدود ۳۰درصد از ناوگان تاکسیرانی را نوسازی کردهایم. این در حالی است که بین سالهای ۸۲ تا ۸۴، فقط پنج هزار تاکسی نوسازی شده بود.
رییس سابق ستاد تبصره 13، همچنین با اشاره به ورود هفت هزار و 400 دستگاه خودروی ون به ناوگان تاکسیرانی از راهاندازی خط تولید ون در سال آینده خبر داد.
محرابیان گفت: در جریان تبصره ۱۳ حدود ۱۰۰هزار خودروی گازسوز توسط کارخانه یا تبدیل کارگاهی آماده شدهاند و ۶۵۰هزار خودروی گازسوز دیگر در چند ماه آینده آماده تحویل میشوند و بدین ترتیب تا پایان سال حدود ۷۵۰هزار خودروی گازسوز تحویل داده خواهد شد.
وی ادامه داد: از سال گذشته هیچ خودروی غیرگازسوزی وارد شبکه نشده است و از ابتدای امسال نیز اکثر خودروهای تولید شده دوگانهسوز بودهاند.
رییس سابق ستاد تبصره ۱۳، تعداد کل جایگاههای CNG از سال ۷۹ تا انتهای سال ۸۴ را حدود ۱۰۰ جایگاه فعال اعلام کرد و گفت: در چند ماه اخیر ۲۳۸ جایگاه جدید راهاندازی شده است که البته این تعداد به هیچ وجه مطلوب نظر ما نیست و طبق مصوبه ستاد تبصره ۱۳، تعداد آنها باید تا پایان سال ۸۷ به حدود یکهزار و ۸۰۰ جایگاه فعال برسد. به عبارتی نیاز داریم تا سریعا یکهزار و ۴۰۰ جایگاه دیگر را که بخش قابل توجهی از آنها که در مراحل نهایی هستند را راهاندازی کنیم.
وی در ادامه از استفاده کارت هوشمند سوخت برای خودروهای گازوئیلسوز از اوایل سال آینده خبر داد و گفت: تصمیمی در مورد سهمیهبندی گازوئیل در هیات نمایندگان ویژه ریاست جمهوری گرفته نشده است.
به تولید خودروی دوگانهسوز همچنان اصرار دارم
مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید ستاد تبصره (۱۳) فرصتی بود برای مصاحبه با علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن که تا دیروز همزمان ریاست این ستاد را نیز بر عهده داشت. خبرنگار ما در حاشیه این مراسم، مصاحبهای نسبتا کوتاه با وی انجام داده که در ذیل میآید:
آقای محرابیان موضع شما به عنوان وزیر صنایع و معادن، در قبال قرارداد ایرانخودرو و چری چین چیست؟ شنیده شده که ممکن است تغییر و تحولاتی در مفاد قرارداد این دو شرکت ایجاد شود.
اینجا مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید ستاد تبصره (۱۳) است و بنده فقط در مورد این ستاد صحبت میکنم.
به هر حال صنعت خودرو هم جزو مجموعه فعالیتهای زیر نظر وزارت صنایع است و مشخص نیست فرصت بعدی جهت مصاحبه با شما برای خبرنگاران حوزه خودرو چه زمانی پیش آید؛
ما که این همه کنفرانس خبری گذاشتهایم! برای سوالات شما هم باز کنفرانس خبری خواهیم گذاشت.
یعنی برایتان مقدور نیست در حد یک جمله هم بگویید چه موضعی در قبال پروژه چری دارید؟
فقط تبصره (۱۳)
انقلاب رسانهای که گفتید همین بود!
انشاءا... کنفرانس خبری میگذاریم و انقلاب رسانهای هم انجام میدهیم.
امکان دارد این انقلاب رسانهای را همین حالا استارت زده و موضع خود را در قبال پروژه چری بیان کنید!
بنده در مورد شرکت چری هیچ ارزیابی تاکنون نداشتهام.
پس اینکه شایعه شده، شما از ایرانخودرو خواستهاید تا قرارداد خود را با چری لغو کند چیست؟
خودتان میگویید شایعه شده است. به هر حال باز هم میگویم، من تاکنون هیچ ارزیابی از پروژه چری نداشتهام.
معاونت خودرو، چه زمانی تشکیل میشود؟
قبلا هم اعلام کردهام که وزارت صنایع برای تشکیل این معاونت، منتظر کسب مجوز از معاونت راهبردی ریاستجمهوری است که به محض ابلاغ، معاونت خودرو تشکیل خواهد شد.
خارج از بحث خودرو از زمانی که شما به وزارت صنایع آمدید تا به امروز تقریبا خبری از ستاد تبصره (13) و برگزاری مراسمهایی چون واگذاری تاکسی و اتوبوس نیست، چرا؟
چه کسی این را گفته؟ شاید فعالیت رسانهای ستاد کمتر شده باشد، ولی سرعت کار بیش از پیش بوده است. از زمانی هم که بنده وزیر شدهام، تبصره (۱۳) کار خود را به خوبی انجام داده و بنده نیز وقت کافی در زمینه این مسوولیت بهطور همزمان گذاشتهام که البته به دلیل اینکه جمع شدن مسوولیت وزارت و ریاست ستاد با یکدیگر، کار را کمی سخت میکند، رییسجمهور تصمیم گرفت، مسوولیت ستاد تبصره (۱۳) را به آقای هاشمی معاون عمرانی وزارت کشور واگذار کند که تصمیم درستی هم بود.
یعنی با رفتن شما قرار نیست از اهمیت این ستاد کاسته شود؟
قطعا خیر.
به عنوان وزیر صنایع بفرمایید، با توجه به مشکلات اخیر تامین گاز، آیا باز هم به تولید خودروهای دوگانهسوز ادامه خواهید داد؟
بله! دلیلش هم این است که وقتی میگوییم، خودروی دوگانهسوز؛ یعنی اینکه خودرو هم میتواند از گاز استفاده کند و هم از بنزین، به هر حال در فصول سرد سال ممکن است ۱۰ یا ۲۰روز گاز نداشته باشیم، ولی بنزین که هست از طرفی وضعیت منابع گازی کشور هر سال رو به بهبود است و طی سالهای آتی، با ورود چند مدار گازی از جمله، پارسجنوبی به شبکه تامین گاز، وضعیت بهتری نیز پیدا خواهیم کرد.
ارسال نظر