مدیر فروش و بازاریابی ایرانخودرو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» مطرح کرد:
فروش نقدی تندر-۹۰ در شرایط فعلی پسندیده نیست
گروه خودرو- یکی از پرمراجعهترین بخشهای هر شرکت خودروسازی، بخش مربوط به فروش و بازاریابی است. ایرانخودرو نیز که بزرگترین خودروساز کشور محسوب میشود از این قاعده مستثنا نبوده و همه روزه با خیل مشتریانی مواجه است که به دلایل مختلفی مانند شکایت، تحویل خودرو یا انجام کارهای مربوط به خرید خودرو به آنجا مراجعه میکنند. این در حالی است که معاونت فروش این شرکت که به تازگی نیز تاسیس شده، در محلی نسبتا پرت و دورافتاده قرار دارد. به نحوی که اگر مشتری، گذرش به آنجا بیفتد، شاید چندان رغبت نکند که به این زودیها، سری به آنجا بزند. البته اگر جانب انصاف را نگه داشته باشیم نباید از مجهز و کامل بودن این مرکز به رغم دورافتادگیاش، گذر کرد، اما غرض از این قلمفرسایی انتقال تجربه خبرنگار دنیایاقتصاد به کسانی بود که هوس کردهاند برای انجام کارهای مربوط به خودروی خود یا گفتوگویی کوتاه با علی اصغر سرانینیا، معاون فروش و بازاریابی ایرانخودرو، مسیری نسبتا طولانی را طی کرده و مهمان این معاونت باشند. قسمت اول گفتوگوی دنیایاقتصاد با سرانینیا که به انتقاداتی از محل معاونت فروش ایران خودرو و همچنین، مسائلی که به بازار تندر-۹۰ مربوط میشود، در ذیل آمده است.
آقای سرائینیا از آنجا که معاونت فروش و بازاریابی از جمله معاونتهای پرمراجعه بهشمار میرود و معمولا مشتریان زیادی را در روز باید پذیرش کند، فکر نمیکنید، محل جغرافیایی معاونت فروش ایرانخودرو، کمی دورافتاده و نامناسب بوده و دسترسی مشتریان به آن مشکل است؟
ببینید مدت طولانی ما در این فکر بودیم تا برای سهولت مراجعههای مشتریان، خدمات مربوط به بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش را در یک محل خاص، متمرکز کنیم. به همین دلیل بنده سال گذشته به مدیرعامل شرکت ایرانخودرو پیشنهاد احداث چنین محلی را دادم که بتوانیم در آن به تمامی مراجعهکنندگان از صفر تا ۱۰۰پاسخ دهیم. در گذشته یک محل ما در شهرک غرب، محل دیگر در خیابان زنجان، دیگری نیز همین شرکت ایساکو و چهارمی هم اداره تحویل بود که فاصله زیادی میان این ۴مرکز وجود داشت. از طرفی رابطه مستقیمی میان این مراکز موجود بود که نزدیکی بیشتری را میطلبید. به همین دلیل در مدت زمان کوتاه ۶ماههای، توانستیم این مرکز را ایجاد کنیم.
یعنی هماکنون مشتریان ایرانخودرو، میتوانند تمامی کارهای مربوط به خودروی خود را در این مرکز انجام دهند؟
هماکنون مشتریان ما در زمینههای خودرو، سفارشهای خودروی نمایندگیها، خودروهای آپشن و قطعات میتوانند به این مرکز مراجعه کنند و کار خود را انجام دهند.
اما با تمامی این صحبتها، عیب بزرگ این مرکز، دورافتادگی آن و کمبود وسیله نقلیه برای رفت و آمد است. که باید فکری به حال آن کرد. راهکاری برای برطرف کردن این عیب دارید؟
قبول دارم درمورد رفتوآمد مشتریان به این مرکز، یک سری مشکلات وجود دارد که به صورت بسیار جدی با شهرداری در حال مذاکره هستیم تا فضایی برای پارکینگ خودروهای مشتریان ایجاد و همچنین برای سهولت رفتوآمد چند پل هوایی را نیز نصب کنیم که در آینده نزدیک به مرحله عمل خواهد رسید.
از تندر-۹۰ چه خبر؟
خدا را شکر، قرعهکشی مرحله چهارم واگذری تندر-۹۰ هم برگزار شد. بنده میتوانم این قول را به مشتریان این مرحله بدهم که خودروی خود را در طول یک ماه آینده تحویل خواهند گرفت. نکته بعدی هم که باید بگویم اینکه سرعت و کیفیت تولید تندر-۹۰ نسبت به گذشته بالا رفته است.
یعنی تندر-۹۰های قبلی کیفیت تندر ماه فعلی را ندارند؟
بحث بنده این است که سرعت تولید بالا رفته و چون بیشتر در جریان و فرآیند تولید قرار گرفتهایم، دقت عملی بیشتری را به خرج داده و باتجربهتر شدهایم.
شرکت سایپا به تازگی اعلام کرده است که به زودی فروش نقدی تندر-۹۰ را آغاز میکند. در حالی که بسیاری از متقاضیان این خودرو هم اکنون برای تحویل تندر-۹۰ خود، بلاتکلیف ماندهاند. آیا ایرانخودرو چنین قصدی را دارد و یا اصلا این کار را تایید میکنید؟
ببینید در مورد شرکت سایپا به لحاظ آنکه، همکار ما محسوب میشوند، هیچ گونه نظر مثبت یا منفی ندارم. به هر حال، آنها این طور تشخیص دادهاند، بهتر است از خودشان بپرسید؛ اما خود بنده به عنوان مدیر فروش ایرانخودرو، فروش نقدی تندر-۹۰ را در این شرایط نمیپسندم. چون به مشتری تعهد داریم و تکلیف شرعی و اخلاقی به ما میگوید که ابتدا تعهدات خود را انجام دهیم. البته یک موقع هست که خودرو، زیاد تولید شده و تعهدهای ما نیز برطرف شده است. خب منطقی است که فروش نقدی را آغاز کنیم؛ ولی از لحاظ آنکه تعهدات ما در زمینه خودروی تندر-۹۰ خیلی بیشتر از سایپا است، مجبوریم اول به قولی که به مردم دادهایم، عمل کنیم. مطمئن باشید به شخصه دوست دارم فروش فوری تندر - ۹۰ را اعلام کنم؛ چون که قیمت را میشکند؛ ولی از آنجا که اولویت اول برای ما، مشتریان هستند، این کار در شرایط فعلی پسندیده نیست.
تکلیف صادرات این خودرو که وزیر سابق صنایع روی آن مانور زیادی داد چه میشود؟
صادرات جزیی از برنامههای تندر-۹۰ است و برنامه جداگانهای برای خود دارد؛ ولی فعلا با جدیت به دنبال انجام تعهدات خود در قبال بازار داخل هستیم؛ ولی صادرات را نیز در آینده نزدیک در دستور کار قرار خواهیم داد.
چند درصد از منتخبان ۳مرحله قرعهکشی ابتدایی تندر-۹۰، خودروی خود را تحویل گرفتهاند و به طور کل ایرانخودرو چه میزان از تعهدات خود را تا پایان سال انجام خواهد داد؟
آمار دقیق ندارم ولی انجام تعهدات ما در ۳مرحله قرعهکشی اول تندر-۹۰ در حال اتمام است. برنامه کاری ما نیز تا پایان امسال، عمل به حدود ۷۰درصد از تعهدات است؛ چرا که هم اکنون میزان تولید از لحاظ کمی و کیفی بالا است.
میتوانید محدوده زمانی خاصی را برای به تعادل رسیدن و ارزانتر شدن قیمت تندر-۹۰ تخمین بزنید؟
به نظرم میرسد، زمانی که تولیدات ما تحویل مشتریان ثبتنامی شده و ۳ یا ۴ مرحله دیگر تندر-۹۰ نیز برگزار شد. شاهد شکسته شدن قیمت تندر-۹۰ خواهیم بود. مطمئن باشید تا یکی دو ماه آینده که این ۴هزار تندر-۹۰ مرحله چهارم را تحویل میدهیم، قیمتها بسیار تغییر خواهد کرد.
طرح جایگزینی تندر-۹۰ با سایر محصولات این شرکت به دلیل کمبود قطعه این خودرو بود. ایرادهایی که به این طرح وارد است، اینکه تندر-۹۰ یک خودروی سواری و ارزانقیمت برای مشتریان محسوب میشد. در حالی که شما، برای جایگزینی آن، محصولاتی مانند پژو۴۰۵، پارس، سمند و از طرفی وانت پیکان را که یک خودرو تجاری است به آنها پیشنهاد دادهاید. به نظر شما این یعنی تکریم مشتری؟
ببینید اول بنده یک گله اساسی به رسانهها دارم که بخشنامههای ارسالی را به دقت مورد بررسی قرار نمیدهند. ما در طرح جایگزینی، تمامی محصولات ایرانخودرو را در معرض فروش به مشتریان قرار دادیم؛ به نحوی که آنها میتوانستند بسته به نوع مدل تندر-۹۰ ثبتنامی خود، یکی از این محصولات را به عنوان جایگزین انتخاب کنند. به طور مثال فردی که خواهان
تندر-۹۰، EO بود، میتوانست پژو روآ را که در رنج قیمتی مشابهی با EO قرار داشت، خریداری کند. در مورد وانت پیکان هم، اینکه این خودرو از محصولات پرفروش ما است و ما نیز به خاطر آنکه تعادل را میان محصولات جایگزین برقرار کنیم و سلایق همه مشتریان را در نظر گرفته باشیم و از طرفی استقبال را بالا ببریم، این خودرو را نیز در سبد محصولات جایگزین خود قرار دادیم که اتفاقا تعداد خاصی از مشتریان جهت دریافت وانت پیکان مراجعه کردند که خود من نیز از آن متعجب شدم.
گله اساسی شما جای خود، اما یک گله هم به شما وارد است. اینکه ایرانخودرو تمامی محصولات خود را در طرح جایگزین قرار داد، مهم نیست، مهم این است که تمامی این محصولات به جز وانت پیکان قیمتی فراتر از تندر-۹۰ دارد. از طرفی تندر-۹۰ محصولی به روز محسوب میشود؛ در حالی که خودرویی مانند روآ، چنین ویژگی را ندارد.
ببینید، متقاضیان تندر-۹۰، در ابتدای ثبتنام بخشی از پول خرید این خودرو را پرداخت کردهاند. بنابراین هنگام تحویل باید مبلغ باقیمانده را نیز بپردازند. این هم که شما میگویید محصولات جایگزین، گرانتر از تندر-۹۰ است، ما قیمتی را که برای جایگزینها در نظر گرفتیم، مربوط به دوره زمانی ثبتنام تندر-۹۰ است. بدین معنی که به طور مثال اگر در آن دوره زمانی، پژو ۲۰۶ را N تومان قیمت دانسته، ایران خودرو همان قیمت را برای آن در طرح جایگزین منظور کرده است. از طرفی بیشتر محصولات ما کیفیتی برتر نسبت به تندر-۹۰ را داشته است و چیزی از این خودرو کمتر ندارند.
اما به هر حال مشتریان باید مبلغی را نیز بابت اختلاف قیمت تندر-۹۰ با محصولات جایگزین پرداخت کنند.
بله. درست است. در هر صورت به دلیل اختلاف قیمت هر کس که بخواهد در این طرح شرکت کند، بسته به نوع خودرویی که جایگزین خواهد کرد، باید مابهالتفاوت آن را بپردازد. در واقع سیستم ما برای مسائل مربوط به قیمت در این طرح، این است که ما عدد و ارقام مربوط به قیمت تندر-۹۰ را با سود آن محاسبه و با مشتری حساب میکنیم.
ارسال نظر