مشتریان هندی به دنبال محصولات کممصرف جنرالموتورز
این غول خودروسازی آمریکای شمالی طی شش ماه اول سالجاری میلادی ۵/۲ برابر مدت مشابه سال گذشته، خودرو در هند به فروش رساند؛ در حالی که افزایش نرخ بهره فروش اقساطی خودرو موجبات رکود بازار هند را فراهم آورده بود.
گروه خودرو- پس از سالها تلاش برای راهیابی به بازار هند، عاقبت جنرال موتورز میوه این تلاش را میچیند.
این غول خودروسازی آمریکای شمالی طی شش ماه اول سالجاری میلادی ۵/۲ برابر مدت مشابه سال گذشته، خودرو در هند به فروش رساند؛ در حالی که افزایش نرخ بهره فروش اقساطی خودرو موجبات رکود بازار هند را فراهم آورده بود. شورولت اسپارک جنرال موتورز
اعداد و ارقامی که پیرامون فروش جنرال موتورز در هند طی شش ماه اول امسال منتشر میشود، موید موفقیت رو به فزونی این شرکت است. مجموع محصولات عرضه شده برندهای زیرمجموعه جنرال موتورز در بازار هند طی ماه آوریل تا سپتامبر سالجاری میلادی به ۲۱۰هزار دستگاه بالغ شد.
اگرچه جنرال موتورز هنوز هم از شرکت ماروتی سوزوکی، بزرگترین خودروساز هند که طی همین دوره شش ماه، نزدیک به ۳۰۰هزار دستگاه از محصولاتش را به فروش رساند، عقب است، اما رشدی ۲۵۰درصدی فروش جنرال موتورز این شرکت را در بازار هند به شکل قابل توجهی ارتقا داده است.
با چنین جهشی سهم جنرال موتورز از بازار داخلی هند به ۵/۳درصد بالغ میشود و این شرکت برای اولین بار فورد، دیگر شرکت آمریکایی حاضر در بازار هند را پشت سرگذاشت.
این موفقیت ناشی از عرضه دو مدل جدید از محصولات جنرال موتورز در بازار هند طی ماههای اخیر است. شورلت اسپارک، خودرویی کوچک و ارزان که توانسته بین زنان هندی محبوبیتی برای خود دست و پا کند به علاوه استقبال شایان توجه از شورولت Aveo، هاچبکی جمعوجور و به نسبت کممصرف به موفقیت جنرال موتورز در هند بیشترین کمک را کرده است.پی بالندران، مدیرعامل جنرال موتورز هند میگوید: عاقبت به فرمولی برای عرضه محصولات مناسب به بازار هند با قیمتهایی متناسب با توان خرید مشتریان بومی دست یافتهایم.
وی میافزاید: تا پیش از این جنرال موتورز هیچ گاه طی ۱۳ سالی که از ورودش به هند میگذرد به چنین توفیقی دست نیافته بود.
طی این سالها جنرال موتورز اقدام به ایجاد شبکه گستردهای از نمایندگیهای فروش و تعمیرگاههای مجاز کرده که با پشتیبانی طولانی از تولیداتش و با ارائه گارانتی طولانیتر توانسته نظر خریداران هندی را جلب کند. جمعه گذشته بود که جنرال موتورز هند در آستانه آغاز فستیوال «انوار» هند موسوم به دیوالی بهار، اسپارک را برای مدتی محدود ۱۲۵۰دلار کاهش داد که با این اقدام قیمت پایه اسپارک به ۷هزار دلار رسیده است.
اسپارک، خودرویی کوچک و جادار است که برای خریدارانی که اولین بار به نمایشگاههای خودرو سر میزنند به غایت جذاب به نظر میرسد. اگرچه خودرو از دیرباز در هند کالایی لوکس تلقی شده اما با فاصله گرفتن دولت هند از سیاستهای اقتصادی مبتنی بر سوسیالیسم و حضور خودروسازهای خارجی در بازار هند اکنون جادههای این کشور به جولانگاه خودروهای کوچک تبدیل شده است.
گرایش هندیها به خرید خودروهای ارزان موجب شده ژاپنیها و کرهایها بر بازار این کشور مسلط شوند و آمریکاییها که به طور سنتی به تولید محصولات بزرگ، پرمصرف و گرانقیمت عادت داشتند، نتوانند جایپایی برای خود در بازار هند بیابند. برخلاف گذشته جنرال موتورز قصد دارد از درسهایی که در بازار هند آموخته به بهترین نحو بهرهبرداری کند.
با آغاز عرضه اسپارک در هند، استقبال از آن به طور مداوم افزایش یافت تا آنجا که طی چهار ماه گذشته به طور میانگین ماهانه ۲هزار دستگاه از آن به فروش رسیده است.
در هند، کشوری که تقریبا نیمی از جمعیت آن زیر ۲۵ سال سن دارد، تقاضا برای خودرو بسیار بالا است. به همین دلیل جنرال موتورز به هند به دیده بازاری مهم مینگرد که میتواند مفری برای کاهش فشار بازار داخلی ایالاتمتحده باشد که به دلیل رقابت شدید خودروسازها به نقطه اشباع رسیده است.
موفقیت جنرال موتورز در بازار هند با درنظر گرفتن وضعیت بازار خودروی این کشور اهمیت دوچندان یافته است. افزایش نرخ بهره خرید اقساطی خودرو به میزان ۴۵درصد در سال، رکود بازار خودروی هند را به دنبال داشته است. شرکت ماروتی سوزوکی، جوینتونچری هندی- ژاپنی که پیشتاز این بازار است با عرضه مدلهای جدید و در نظر گرفتن تخفیفهای ویژه سعی کرد مانع از افول فروش خود شود.
به جز ماروتی سوزوکی دیگر بازیگران اصلی بازار خودروی هند چون هیوندای و تاتا شاهد ثابت ماندن فروش خود بودند و تنها جنرال موتورز بود که در عین استقبال هندی از دو محصول جدیدش به فروشی دور از انتظار دست یافت. جنرال موتورز به دنبال افزایش سهم خود از بازار هند به ۱۰درصد تا سال ۲۰۱۰ میلادی است.
برای تحقق این هدف ظرفیت تولید تنها واحد تولید جنرال موتورز از ۶۰ به ۸۵هزار دستگاه افزایش یافته و این شرکت در حال احداث واحد جدیدی با ظرفیت سالانه ۱۴۰هزار دستگاه است که تا پایان سال آینده میلادی به بهرهبرداری میرسد.
ارسال نظر