گروه خودرو- تجارت خودرویی ایران در شش ماهه نخست امسال حکایت از آن دارد که واردات و صادرات خودرو بار دیگر با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده است. صعود آمارهای مربوط به واردات و صادرات خودرو در حالی است که با وجود نوسان‌های ارزی و همچنین مشکلات نقدینگی خودروسازان که این روزها منجر به کاهش تولید شده، انتظار می‌رفت تا واردات و صادرات سیر نزولی پیدا کند. این در شرایطی که طبق آمارهای گمرک نه تنها واردات و صادرات خودرو کاهش پیدا نکرده بلکه طی روندی در سه ماهه گذشته افزایش نیز یافته است.

در این بین برخی از دست اندرکاران و کارشناسان خودرو معتقدند که آمارهای مذکور با توجه به میزان واردات و صادرات سال گذشته مورد ارزیابی قرار گرفته این در حالی است که پارسال به دلیل سیاست‌های وارداتی وزارتخانه صنعت و معدن شاهد افت قابل توجهی در واردات و صادرات بودیم.

در همین حال آمار گمرک ایران حاکی از آن است که در نیمه نخست امسال واردات انواع خودروی سواری به کشور با رشد ۱۷ درصدی به ۱۹ هزار و ۳۸۰ دستگاه رسید. همچنین ارزش این میزان واردات با رشد ۲۱ درصدی بالغ بر ۴۲۹ میلیون دلار شد. سهم واردات خودروهای سواری از کل واردات کشور در نیمه نخست امسال به حدود ۶۲/۱ درصد رسیده است.

میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی در این مدت ۲۲هزار و ۱۳۶ دلار (نزدیک به ۹۱/۳ برابر هر خودروی صادراتی) بوده که نسبت به سال گذشته، با افزایش ۴۶/۳ درصدی مواجه بوده است. امارات، کره جنوبی و کویت هم اصلی‌ترین مبادی ورود خودرو به کشور در همین مدت بودند، به طوری که حدود ۹۰ درصد از واردات خودرو مربوط به این سه کشور بود. آمار گمرک ایران همچنین نشان می‌دهد که صادرات خودروی کشور در شش ماه نخست امسال با رشد ۲۹۶ درصدی به ۲۷ هزار و ۹۱۴ دستگاه رسید. ارزش صادرات خودروی کشور هم با افزایش ۳۳۸ درصدی به ۱۵۸ میلیون دلار رسید. همچنین میانگین قیمت هر خودروی سواری صادراتی طی نیمه نخست امسال مبلغ ۵۶۶۴ دلار بود که نسبت به سال گذشته با افزایش ۷۳/۱۰ درصدی مواجه شده است. عراق با سهم نزدیک به ۹۹ درصدی بزرگ‌ترین بازار خودروهای صادراتی ایران در سال‌جاری بوده است.