در ردهبندی فروردین سطح کیفی خودروهای تولید داخل روی داد
صدر نشینی مزدا ۳ در غیاب بزرگان
این ردهبندی که توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اعلام و به فروردین امسال مربوط میشود به جز ماکسیما و بنز، غایبان بزرگ دیگری نظیر تندر-۹۰ و زانتیا نیز دارد که همگی به دلیل حجم تولید اندک طی اولین ماه بهار، از لیست بازرسان کیفی حذف شده اند.
نیسان رونیز، سوزوکی گرند ویتارا، پژو پارس و 405 خراسان نیز دیگر غایبان ردهبندی کیفی فروردین امسال به حساب میآیند. این در حالی است که طی اولین ماه بهار سال گذشته تنها بنز و رونیز از بازرسی کیفی جا ماندند.
در ردهبندی فروردین امسال تنها ۱۶ خودرو حضور دارد که مانند ماههای گذشته در ۹ معیار سیستم فنربندی، تعلیق فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ، مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و در نهایت خودروهای با نمره منفی صفر تا ۱۲۰، در گروه خیلی خوب، بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ در دسته خوب بین۲۰۰ تا ۲۷۷ در سبد قابل قبولها و بین ۲۷۷ تا ۴۱۰ نیز در گروه حداقل قابل قبولها جای گرفتند. در این ردهبندیها، گروهی تعریف شده با نام غیرقابل قبولها نیز وجود دارد و خودروهای با امتیاز منفی بالاتر از ۴۱۰ جزو آن به حساب میآیند که البته طی ردهبندی فروردین هیچ خودرویی به این گروه سقوط نکرد.
از نکات جالب ردهبندی فروردین میتوان به افزایش نمرات منفی خودروهای پژو 206 در هر دو مدل هاچ بک و
صندوق دار، ریو، پژو پارس و ام وی ام ۱۱۰ و همچنین کاهش امتیاز منفی سایپا ۱۴۱ اشاره کرد.
همچنین هر چند پژو 206 صندوق دار، عیوب 25 امتیازی (عیبهایی که توسط مشتریان نیز قابل تشخیص است )خود را برطرف کرد، اما مدل هاچبک آن طی ردهبندی فروردین موفق به رفع این عیوب نشده است.
صدرنشینی مزدا۳ در غیاب بزرگان
مزدا3 درحالی با 7/80 امتیاز منفی، صدر جدول ردهبندی کیفی خودروهای تولید داخل فروردین ماه را به خود اختصاص داده که بزرگانی نظیر بنز و ماکسیما، صدرنشینان ادواری این جدول، به دلیل تولید اندک غایب بوده اند.
مزدا۳ که در خودروساز خصوصی گروه بهمن به مونتاژ میرسد طی ردهبندی فروردین در ۴ معیار سیستم موتور، تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به دست آورده که بیشترین آن به بخش رنگ مربوط است. این مونتاژ ژاپنی در معیار تزئینات، کمترین نمره منفی را میان ۱۶ خودرو تحت ارزیابی دارد.
عیوب 25 امتیازی پژو206
هر چند پژو ۲۰۶ صندوقدار در ردهبندی کیفی فروردین عیوب ۲۵ امتیازی خود را برطرف کرده اما مدل هاچبک آن طی اولین ماه بهار موفق به رفع این عیوب نشده است. هر دو به رغم آنکه جزو گروه خیلی خوب به حساب میآیند در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده و بیشترین نمره منفی آنها به معیار تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. این در حالی است که ۲۰۶ صندوقدار امتیاز منفی بالایی (امتیاز ۵) در معیار ترمز به دست آورده، اما دارای بهترین بدنه بین کل خودروهای تحت ارزیابی کیفی فروردین است.
ورنا در جمع خیلی خوبها
محصول مونتاژی کرمان خودرو، با کاهش امتیاز منفی خود، طی ردهبندی فروردین به گروه خیلی خوبها صعود کرد. ورنا که تحت برند هیوندای موتورز کره در شرکت خصوصی کرمان موتور به مونتاژ میرسد در حالی جایگاه ششم جدول ردهبندی را به خود اختصاص داده که در ۴ معیار بدنه، رنگ، تجهیزات الکتریکی و تزئینات، نمره منفی به دست آورده و بیشترین آن به بخش تزئینات مربوط میشود.
به جز ورنا، نماینده دیگری نیز از کرمان موتور در جمع خیلی خوبها با نام آوانته حاضر است که مکان چهارم جدول را در اختیار دارد و در 3 معیار تزئینات، بدنه و رنگ حائز امتیاز منفی شده است. بیشترین نمره منفی این برند هیوندایی به معیار بدنه آن مربوط میشود.
افزایش نمره منفی ریو
ریو،کرهای مونتاژی سایپا هر چند دیگر از عیوب 25 امتیازی خلاصی یافته، اما طی ردهبندی فروردین و در مقایسه با اسفند سال گذشته نمره منفی آن افزایش یافته است. این محصول طی ردهبندی اولین ماه بهار، تنها در 3 معیار سیستم تعلیق، ترمز و نفوذ آب امتیاز منفی ندارد و بالاترین نمره منفی آن نیز به بخش تزئینات مربوط میشود. ریو به همراه فولکس گل و ام وی ام، بیشترین نمره منفی را در بخش سیستم موتور و انتقال قدرت بین 16 خودرو تحت ارزیابی فروردین دارا است.
پژوییها در کمرکش جدول
مکان هشتم جدول ردهبندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل فروردین در حالی به پژو پارس اختصاص یافته که این ایران خودرویی محبوب، در معیارهای ترمز، تجهیزات الکتریکی و صداهای غیر عادی نمره منفی ندارد و بیشترین امتیاز منفی آن نیز به معیار بدنه مربوط میشود. پس از پارس، سمند قرار دارد که در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده است. بالاترین نمره منفی این محصول که روی پلت فرم پژو 405 طراحی شده، به بخش تزئینات داخلی و خارجی مربوط بوده و کمترین آن نیز با معیار سیستم موتور و انتقال قدرت در ارتباط است.
از سمند که بگذریم به پدر آن یعنی پژو ۴۰۵ میرسیم؛ محصولی که طی ردهبندی فروردین به جز نفوذ آب در سایر معیارها حائز نمره منفی شده و بیشترین آن نیز به بخش بدنه مربوط میشود.
این خودرو قدیمیهمچنان محبوب مشتریان ایرانی، بدترین سیستم تعلیق را به همراه پژو روآ بین کل خودروهای تحت ارزیابی کیفی فروردین ماه در اختیار دارد و از سوی
دیگر رکورددار امتیاز منفی در معیار ترمز بین این جمع فلزی محسوب میشود.
ام وی ام،خوب در رنگ و بد در تجهیزات الکتریکی
چینی کوچک و مونتاژی بازار خودرو ایران؛ یعنی ام وی ام۱۱۰ هر چند طی ردهبندی فروردین و در مقایسه با اسفند سال گذشته با افزایش نمره منفی روبهرو شده، اما طی ردهبندی اولین ماه بهار،صاحب بهترین رنگ میان ۱۶ خودرو تحت ارزیابی این ماه به حساب میآید. ام وی ام در ۴ معیار سیستم تعلیق، ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب، نمره منفی ندارد. بیشترین امتیاز منفی این کوچک چینی با بخش تزئینات داخلی و خارجی در ارتباط است. ام وی ام البته در معیار تجهیزات الکتریکی رکورددار امتیاز منفی میان کل خودروهای تحت ارزیابی اولین ماه بهار به حساب میآید. این محصول چینی به لحاظ مصرف سوخت پایین مورد توجه ایرانیها قرار گرفت.
ضعیفترین بدنه برای روآ
صدرنشینی گروه خودروهای قابل قبول در حالی به پراید
پارس خودرو رسیده که این محصول در تمام معیارها، حائز نمره منفی شده و بیشترین آن به بخش تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. پس از این خودرو، پژو روآ در حالی جایگاه سیزدهم جدول را به خود اختصاص داده که تنها در معیار نفوذ آب امتیاز منفی به دست نیاورده است. این محصول کم اقبال ایران خودروییها رکورددار نمره منفی در معیار بدنه میان 16خودرو تحت ارزیابی کیفی فروردین به حساب میآید. از روآ که رد شویم به پراید صبا میرسیم. خودرویی که خودرویی که در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده و بالاترین آن به بخش بدنه مربوط میشود. کمترین امتیاز منفی صبا نیز با معیار ترمز آن در ارتباط است.
بدرنگی ۱۳۲
سایپا 132 طی ردهبندی فروردین ماه مکان پانزدهم جدول را به خود اختصاص داده و در تمام معیارها نیز نمره منفی کسب کرده است. 132 در معیار رنگ، رکورددار امتیاز منفی میان کل خودروهای داخلی تحت ارزیابی کیفی اولین ماه بهار محسوب میشود.
صداهای غیرعادی و نفوذ آب در ۱۴۱
هرچند سایپا 141 طی ردهبندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل در فروردین و در مقایسه با اسفند سال گذشته، با کاهش قابل توجه نمرات منفی روبهرو شده، اما طی این ردهبندی در 3 معیار صداهای غیرعادی، تزئینات داخلی و خارجی و نفوذ آب رکورددار امتیاز منفی میان کل خودروهای تحت ارزیابی اولین ماه بهار به حساب میآید.141 تنها خودرویی است که طی این ردهبندی کیفی، در دسته حداقل قابل قبولها قرار گرفته و تنها 6/1 امتیاز مثبت دیگر برای رسیدن به جمع قابل قبولها نیاز دارد.
ارسال نظر