خبرگزاری فارس- در حالی که مهلت جنرال موتورز آمریکا برای سر و سامان دادن به بحران مالی خود امروز پایان می یابد تحلیلگران از احتمال اعلام ورشکستگی این شرکت خبر می‌دهند. ‌شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا که زمانی بزرگ‌ترین خودروساز جهان محسوب می‌شد، اکنون در آستانه ورشکستگی قرار گرفته است و به عقیده تحلیلگران مقامات این شرکت امروز رسما ورشکستگی آن را اعلام خواهند کرد.

جنرال موتورز در سال ۱۹۰۸ تاسیس شد و طی سال‌های ۱۹۳۱ تا ۲۰۰۸ رکوردار فروش خودرو در جهان بود، اما از سال ۲۰۰۸ به بعد شرکت ژاپنی تویوتا به پرفروش‌ترین شرکت خودروسازی در جهان تبدیل شد. سهم جنرال موتورز از بازار خودرو در سال ۱۹۵۴، ۵۴درصد بود که این رقم در سال ۲۰۰۸ به ۲۲درصد کاهش یافت.

آخرین سالی که این شرکت از فعالیت‌های خود سود به‌دست آورد سال ۲۰۰۴ بود. طی سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸، این شرکت به طور مداوم زیان کرده و تاکنون حجم زیان‌های این شرکت به ۸۸میلیارد دلار رسیده است.

کاهش نیروی کار یکی از اقدامات جنرال موتورز برای مقابله با بحران اقتصادی بوده است. جمعیت نیروی کار این شرکت در سال ۱۹۷۸ بالغ بر ۸۵۰هزار نفر بود که این رقم در حال حاضر به ۳۳۵هزار نفر رسیده و انتظار می‌رود تا پایان سال به ۲۰۰هزار نفر کاهش یابد. بر اساس این گزارش دولت آمریکا که بیشتر از ۱۹میلیارد دلار کمک مالی در اختیار جنرال موتورز قرار داده، به این شرکت تا اول ژوئن مهلت داده طرح جدیدی را برای بازسازی ساختار خود ارائه دهد.

هیات‌مدیره جنرال موتورز روز شنبه تشکیل جلسه داد تا در مورد اعلام ورشکستگی در روز دوشنبه تصمیم‌گیری کند. نتیجه این نشست اعلام نشده است. این نشست در شرایطی انجام گرفت که دارندگان اوراق قرضه این شرکت با پیشنهادهای آن مخالفت کرده‌اند.

پس از آنکه بخش عمده‌ای از دارندگان اوراق قرضه جنرال موتورز با پیشنهاد آن برای معاوضه این اوراق با ده درصد از سهام این شرکت مخالفت کردند، مدیران جنرال موتورز اعلام کردند در حال بررسی راه های دیگر برای جلوگیری از ورشکستگی هستند.

جنرال موتورز قصد داشت از دارندگان اوراق قرضه بخواهد ده درصد از سهام این شرکت را با ۲۷میلیارد دلار بدهی این گروه خودروسازی معاوضه کنند.

مخالفت دارندگان اوراق قرضه جنرال موتورز شکست بزرگی برای مدیران این گروه است که تلاش می‌کردند پیش از فرارسیدن مهلت تعیین شده دولت، مانع از ورشکستگی آن شوند.