فولکس واگن و پورشه سرمایهگذار خارجی میطلبند
مونا مشهدی رجبی - مذاکرات پورشه و فولکس واگن برای ادغام همچنان ادامه دارد. طبق گزارشهای موجود در صورتی کهاین مذاکرات به نتیجه برسد و شرکتی از ترکیباین دو خودروساز بزرگایجاد شود، سهمی از آن به سرمایه گذاران خارجی واگذار خواهد شد زیرا دولت آلمان تمایلی به تملیک بیش از ۲۰درصد سهاماین خودروساز ندارد. سخنگوی دولت آلمان در مصاحبهای که روز گذشته با بلومبرگ انجام داده بود، گفت: «دولت آلمان تمایلی به خرید سهام بیشتر ندارد. هم اکنون ۲۰درصد از سهام شرکت فولکس واگن به دولت تعلق دارد و بعد از ادغاماین شرکت با پورشه نیز همین روند حفظ خواهد شد.» قرار براین است سیدرصد از سهاماین شرکت جدید به سرمایه گذاران خارجی فروخته شود. مذاکراتاین دو خودروساز در روزهای گذشته به بن بست رسیده بود که دلیل آن هم عدم توافق دو شرکت در مورد چگونگی تقسیم قدرت بعد از ادغام بود . با وجوداینکه در سال گذشته میلادی اخبار از احتمال خرید فولکس واگن توسط پورشه حکایت میکرد ولی به نظر میرسد هم اکنون فولکس واگن نقش کلیدی تری دارد و سکاناین حرکت را بدست گرفته است. مذاکرات مارتین وینترکورن مدیر عامل شرکت فولکس واگن با وندلین وایدکینگ مدیر عامل شرکت پورشه در مورد ساختار شرکتی که از ادغام آنها ایجاد میشود نیز نشان دهنده نقش کلیدیتر فولکس واگن دراین عرصه است.
یکی از تحلیل گران بازار خودرو دراین مورد میگوید:« پورشه سالانه ۱۰۰هزار دستگاه خودرو تولید کرده و به فروش میرساند ولی فروش فولکس واگن در جهان بیش از ۶میلیون دستگاه است . بنابراین پورشه برای تولید خودروهایی که متناسب با شرایط بازار مصرف باشند و مصرف سوخت در آنها بهینه باشد نیازمند تکنولوژی فولکس واگن است و به دلیل بدهیهای کلان مالی حمایت مالیاین خودروساز آلمانی را نیز میطلبد.» فولکس واگن سالانه ۶میلیون دستگاه خودرو در جهان میفروشد واین ادغام تنها و تنها از جهت افزایش توان تولیدی و ارائه مدلهای بیشتر به بازار مصرف برای آنها اهمیت دارد. انتظار میرود با ادغاماین دو شرکت تولید سالانه آنها از شرکت خودروسازی تویوتا بیشتر شود و رتبه بزرگترین خودروساز دنیا به آنها تعلق گیرد.
طرح اولیه ادغاماین دو شرکت در روز پنجم ماه مه سال جاری عنوان شد و یک هفته بعد فولکس واگن اقدام به ساخت کارخانهای درایالات متحده آمریکا کرد. قرار استاین تصمیم در عرض یک ماه آینده اتخاذ شود و در صورتیکهاین مذاکرات به نتیجه نهایی برسد بزرگترین خودروساز جهان خواهد شد. شایان ذکر است، هم اکنوناین دو شرکت خودروسازی علاوه بر مسائل فنی ارتباط زیادی از نظر سهامداران با یکدیگر دارند. فردیناند پیچ، مدیر بورد نظارتی فولکس واگن که به همراه خانواده خود ۵۰درصد از سهام شرکت پورشه را دارد، بزرگترین سهامدار فولکس واگن هم محسوب میشود . سهم این خانواده در فولکس واگن ۵۱درصد است. تلاشاین خانواده برای تصاحب قدرت بیشتر در شرکتی که از ادغام فولکس واگن و پورشهایجاد میشود، کاملا محسوس است. آنها معتقدند شرکت تازهای که تاسیس میشود باید با قوانین فولکس واگن کار کند و نقش سیاستهای اقتصادی و فنی فولکس واگن در تصمیمگیریها بیشتر باشد. یکی از تحلیلگران بازار خودرو دراین مورد میگوید: «با اینکه پورشه اکثریت سهام فولکس واگن را دارد، ولی نمیتواند قدرت لازم در کنترل عملکرد آن را در اختیار داشته باشد. طبق قوانین شرکتی میتواند از امتیاز کنترل و مدیریت بهره ببرد که حداقل ۶۵درصد از سهام را در اختیار داشته باشد ولی مجموع سهم پورشه در فولکس واگن برابر با ۵۱درصد اعلام شده است.»
ارسال نظر