خدمات پس از فروش، بدون تامین قطعه!
گروه خودرو- همان طور که در خبرهای چند روز گذشته اشاره شد، تندر-۹۰، محصول تولیدی دو شرکت ایرانخودرو و پارسخودرو در فروردین ماه سال جاری با افت ۹۰درصدی تولید مواجه شد؛ اما... اینکه چرا این خودرو پرطرفدار در ایران، ۹۰درصد افت تولید داشته، سوالی است که پاسخ آن را طبق عادت سالهای گذشته باید در تامین قطعات این خودرو فرانسوی از سوی شرکت رنوپارس جستجو کرد. همانطور که یکی از دلایل افزایش قیمت تندر-۹۰ را نیز باید در سیکل تامین قطعه و اصرار رنوپارس بر حفظ قیمتهای فعلی در قطعات ارسالی دانست. حال در شرایطی قرار داریم که شرکت ایرانخودرو و پارسخودرو با سرمایهگذاری کلانی که در احداث خط تولید این خودرو فرانسوی انجام دادهاند، چشم انتظار تامین قطعه هستند، از سوی دیگر نیز با مشتریان و متقاضیانی مواجهیم که با پرداخت پول پیش خواهان دریافت تندر-۹۰ از خودروسازها میباشند. این در حالی است که خط تولید بخصوص در شرکت ایرانخودرو متوقف مانده و فعلا عرضهای نیز صورت نمیگیرد؛ اما مقصر اصلی در بحث افزایش قیمت و توقف خط تولید به واقع کیست؟ ظاهرا اواخر سال گذشته احمد قلعهبانی، رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در مراسم معارفه اعضای هیاتمدیره رنو پارس از آنها برنامهای برای کاهش قیمت و همچنین تامین به موقع قطعات تندر -۹۰ خواسته است. این در حالی است که شرکت رنو پارس با وجود بحران شرکتهای خودروسازی در فرانسه نه تنها حاضر به کاهش قیمت قطعات نشده، بلکه به استناد قرارداد فیمابین حتی نسبت به افزایش قیمت نیز اقدام کرده است.
ظاهرا در قرارداد پلتفرم مشترک افزایش دورهای قیمت قطعات پیشبینی شده، این در حالی است که رنوپارس هماکنون نیز مجاز به افزایش قیمت قطعات میباشد؛ حال آنکه خودروسازها و وزارت صنایع مذاکره برای توقف افزایش قیمت قطعه را همچنان ادامه میدهند، اما ظاهرا مذاکرات بینتیجه بوده و خودروسازها حتی E۰ و E۱ را با ضرر تولید میکنند.
هر چند که قیمت دو خودروی مذکور سال گذشته تا حدودی کاهش پیدا کرد، اما این کاهش قیمت نیز با فشار وزارت صنایع و بدون در نظر گرفتن حاشیه ضرر خودروسازها صورت گرفته است. این درحالی است که رنو پارس حاضر به کاهش قیمت قطعات تندر- ۹۰ نیست. بدین ترتیب میتوان نتیجه گرفت که اگر این شرکت در تامین و قیمت قطعات این خودرو هماکنون به همین رویه ادامه دهد، معلوم نیست که در بخش خدمات پس از فروش چگونه عمل خواهد کرد؛ چرا که در تامین قطعه برای خط تولید خودروسازها عاجز است.
ارسال نظر