پاسخ دبیر سابق انجمن خودروسازان به مدیرعامل آتش نشانی
هدف رفع مشکلات است یا غوغا سالاری؟
گروه خودرو - در حالی که چند روز پیش مدیرعامل سازمان آتشنشانی از ناایمن بودن خودروهای تولید داخل به شدت انتقاد کرده بود، دبیر پیشین انجمن خودروسازان با ارسال نمابری نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.
داود میرخانی رشتی در نمابر خود توضیح داد: اینکه یک مدیرمسوول نسبت به ایمن نبودن احتمالی خودروهای تولیدی هشدار دهد، امری بسیار نیکو و بسیار پسندیده است، اما باید دید عمل ایشان با نیت خیر همخوانی دارد یا خیر؟
وی افزود: اگر مدیرعامل سازمان آتشنشانی با ارائه آمار و مستندات و نظرات کارشناسی به مدیران خودروساز (یا نماینده ایشان) رجوع و موضوع را مطرح کند و تیم مشترک کارشناسی تشکیل دهد و علتها و دلایل فنی آتشسوزی خودروها را بررسی کنند و مدیران خودروساز در رفع نقایص بکوشند و مشکل را حل کنند، کاری به صواب و به اصطلاح از نوع باقیات الصالحات است؛ بدون آنکه بحث را به روزنامهها کشیده باشند و برعکس اگر بدون انجام امور فوق، با مصاحبههای متعدد جوسازی و تهدید کند و آماری مستندانه هم ارائه ندهد، کاری ناصواب انجام داده است.
او در ادامه یادآور شد: چند ماهی است که آقای محمدرضا حاجیبیگی، خودروسازان را تهدید به افشای نام خودروهای غیرایمن میکند، بدون آنکه روند کار صحیح را که به آن اشاره کردم، رعایت کرده باشد.
وی در ادامه خطاب به مدیرعامل سازمان آتشنشانی چند پرسش را از وی مطرح کرد و توضیح داد: اولین بار در چه تاریخی مستندات و آمار خود را به کدام خودروساز اعلام و دلایل کارشناسی کارشناسان خود را به آنها کتبا ارائه کردهاید؟ چه پاسخی از خودروسازان گرفتهاید؟ در جهت پیگیری کارتان چه اقداماتی انجام دادهاید؟ در چه تاریخی بحث را به رسانهها کشیدهاید تا بتوانید از طریق فشار مطبوعات خودروسازان را ناگریز به اقدامات اصلاحی کنید؟
او اضافه کرد: مدیرعامل سازمان آتشنشانی به خبرگزاری ایسنا گفته که ما اتفاقات و علتها را منعکس میکنیم. این در حالی است که فقط جدول آتشسوزیهای شش ماه اول سال ۱۳۸۷ را ارائه کردهاید، بدون اینکه جدول مزبور همراه با علتها و نظرات کارشناسی باشد. میرخانی رشتی گفت: مدیرعامل سازمان آتشنشانی همچنین گفته است که وظیفه داریم علت آتشسوزی را به مردم و رسانهها اطلاعرسانی کنیم. سوال من این است که هدف شما کمک به از بین بردن مشکل است یا غوغاسالاری؟ اگر اولی است که اینها را باید با خودروسازان، سازمان گسترش و نوسازی صنایع یا وزارت صنایع ومعادن یا موسسه استاندارد مطرح کنید و الا درج در روزنامهها که کمکی به حل مشکل نمیکند.
وی تاکید کرد: تازه برخلاف ادعای مدیرعامل سازمان آتشنشانی این سازمان هیچ گاه علتها را حتی به مردم هم نگفته است. مثلا نگفته که به سیمکش ماشین دست نزنید؛ نصب دزدگیر و تجهیزات صوتی و امثال آن را به دست افراد غیرآموزش دیده ندهید؛ فیوزها را با فیوزهای آمپراژ بالاتر تعویض نکنید؛ تعمیرات سیستم سوخترسانی خودرو خود را به دست تعمیرکاران بیتجربه نسپارید؛ به هنگام تعویض قطعات سیستم سوخترسانی، از قطعات اورجینال کارخانه مادر استفاده کنید و هر قطعه بیکیفیت قاچاق را روی خودروی خود نصب نکنید؛ در خودروی خود بنزین اضافی حمل نکنید و کپسول گاز را دستکاری نکنید. بلکه فقط تهدید کردهاید و حتی علتها را هم نگفتهاید؟
این فعال صنعتی همچنین با استناد به این گفته مدیرعامل سازمان آتشنشانی مبنیبر اینکه این سازمان اصلا بنا ندارد صنعت کشور را مخدوش کند، تصریح کرد: اگر کاری را با نیت خیر، اما با روش و منش غلط انجام دهیم، اگر اسمش مخدوش کردن نیست، پس چیست.
وی در ادامه اظهار داشت: کلیه خودروهای تولیدی کشور، بدون استثنا بر اساس استانداردهای مصوب ایران ساخته میشوند. این استانداردها بر اساس استاندارد اتحادیه اروپا سال ۲۰۰۰ است و از سال آینده استانداردهای سال ۲۰۰۳ اروپا اعمال خواهد شد.
دبیر پیشین انجمن خودروسازان در پایان تاکید کرد: با قاطعیت عرض میکنم که آمار ارسالی سازمان آتشنشانی حکایت از آن دارد که بیش از ۹۰درصد آتشسوزی خودروها متعلق به خودروهای تولیدی سالهای گذشته است که متاسفانه مالکان آنها از تعمیرکاران غیرمجرب یا قطعات یدکی تقلبی استفاده میکنند و بقیه نیز بدون استثنا به دلیل دستکاری سیستم برقی خودرو به خاطر نصب غیرفنی تجهیزاتی مانند دزدگیر و وسایل صوتی دچار حادثه شدهاند.
ارسال نظر