ممنوعیت جابهجایی مسافر با خودروهای شخصی از سال آینده
«از سال ۸۸ جابهجایی مسافر با خودروهای شخصی امکانپذیر نخواهد بود.»
مژگان میرزایی
«از سال ۸۸ جابهجایی مسافر با خودروهای شخصی امکانپذیر نخواهد بود.»
سردار رویانیان رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور و رییس ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت روز گذشته در اولین همایش سراسری کمیتههای استانی ستاد ساماندهی مسافربرهای شخصی کشور با بیان این مطلب اظهار داشت: طرح ساماندهی مسافربران شخصی حداکثر تا ۵ ماه آینده به اتمام خواهد رسید و از سال آینده نیز جابهجایی مسافر با خودروهای شخصی ممنوع خواهد شد.
گفته سردار رویانیان در حالی است که مسوولین ستاد ساماندهی مسافربران شخصی در ابتدای سال جاری دی ماه را زمان اتمام طرح اعلام کرده بودند که این امر به دلیل کندی در روند اجرای آن محقق نشد و اتمام طرح به خردادماه سال آینده موکول شد.
به گفته مسوولین ستاد ساماندهی مسافربران شخصی اجرای طرح ساماندهی مسافربران شخصی نیازمند ۵۵۰میلیارد تومان تسهیلات است که این بودجه هنوز در اختیار ستاد قرار نگرفته است. عدم تخصیص بودجه مورد نیاز و ناهماهنگی بانکها برای اعطای تسهیلات از یک سو و آغاز نشدن اسقاط مسافربران شخصی که سال ساخت آنها کمتر از سال ۷۳ است از سوی دیگر موجب به وجود آمدن تاخیر در اجرای طرح شده که برطرف کردن این مشکلات در ۴ الی ۵ ماه آینده بعید به نظر میرسد.
بر اساس طرح ساماندهی مسافربران شخصی در مجموع ۱۲۰هزار مسافربر پذیرش شدهاند که ستاد ساماندهی مسافربران شخصی ثبتنامکنندگان را به سه گروه مختلف برای تبدیل خودروها به تاکسی تقسیم کرده است. بر اساس تقسیمبندی ستاد، خودروهای مدل ۸۱ به بالا با تغییر رنگ و پلاک وارد ناوگان میشوند، خودروهایی که مدل آنها از ۷۳ به بالا باشد نیز با دریافت تسهیلات تاکسی جایگزین دریافت میکنند و به خودروهایی که سال ساخت آنها کمتر از ۷۳ باشد پس از اسقاط و دریافت مبلغ یکمیلیون و ۵۰۰هزار تومان تاکسی جایگزین واگذار خواهد شد.
رویانیان در ادامه در خصوص سهمیه در نظر گرفته شده برای اتوبوس و تاکسی تا سال ۹۱ نیز اظهار داشت: برای اتوبوس سهم ۴۰درصدی، تاکسی ۲۵درصدی و برای ناوگان ریلی سهم ۱۰درصدی در نظر گرفته شده که باید تا سال ۹۱ به این پیشبینی دست پیدا کنیم. وی در ادامه افزود: همچنین تا سال ۹۱ باید میزان مصرف بنزین ۳۰درصد و میزان مصرف گازوئیل نیز ۲۵درصد کاهش یابد و ۸۰درصد سوخت نیز باید استاندارد یورو چهار را پاس کند.
ناوگان تاکسیرانی مدیریت ندارد
سردار رویانیان در ادامه با اشاره به آنکه مدیریت در تاکسیرانی وجود ندارد افزود: آمار نشان میدهد که حدود ۴۰درصد از تاکسیهای در حال تردد در کشور به دلیل عدم مدیریت کارآیی لازم ندارند که این مشکل در ناوگان اتوبوسرانی کشور نیز وجود دارد.
وی در ادامه افزود: افزایش کارآیی ناوگان نیازمند مدیریت است، اما در تاکسیرانی کشور مدیریت لازم برای نظارت وجود ندارد.
تشکیل کمیتههای تمرکز در استانها
هاشمی رییس ستاد ساماندهی مسافربران شخصی نیز در این همایش در خصوص ساماندهی مسافربران شخصی گفت: از ۱۵۰هزار مسافربر ثبتنامکننده در طرح ۱۲۰هزار مسافربر از سوی ستاد پذیرش شدند که از این تعداد تاکنون ۴۰هزار تاکسی در مرحله تغییر رنگ و پلاک و فروش نقدی توانستهاند خودروی خود را به تاکسی تبدیل کنند.
هاشمی در ادامه با اشاره به آنکه مشکل اصلی در طرح تامین منابع ملی و خودرو است افزود: به منظور شتاب بخشیدن به طرح جلسات بسیاری را با خودروسازان و بانک مرکزی برگزار کردهایم که در صورت تحقق وعدههای داده شده امیدواریم که طرح تا تیرماه سال آینده به اتمام رسد.
به گفته هاشمی بر اساس مذاکرات صورت گرفته با بانک مرکزی، اعطای ۳۵هزار فقره تسهیلات به دارندگان خودروهای مدل ۷۳ به پایین که از طریق اسقاط و دریافت تسهیلات میتوانند خودرو دریافت کنند صورت گرفته، که با شروع اعطای تسهیلات اسقاط این دسته از خودروها نیز آغاز خواهد شد.
ارسال نظر