آغاز تولید ۲۰۶ دیزلی و پارس اتوماتیک
هرچند مراسم روز گذشته در سالن سمند ایرانخودرو رسما به موضوع تولید پژو پارس اتوماتیک و پژو ۲۰۶ دیزلی اختصاص داشت، اما تحتتاثیر حضور معاون کیفیت این شرکت و پرسش خبرنگاران از وضعیت کیفی تولیدات ایرانخودرو قرار گرفت.
حمیدرضا بهداد
هرچند مراسم روز گذشته در سالن سمند ایرانخودرو رسما به موضوع تولید پژو پارس اتوماتیک و پژو ۲۰۶ دیزلی اختصاص داشت، اما تحتتاثیر حضور معاون کیفیت این شرکت و پرسش خبرنگاران از وضعیت کیفی تولیدات ایرانخودرو قرار گرفت.
در این مراسم محمد کامجو رییس مرکز طراحی محصولات جدید ایرانخودرو با بیان اینکه خودروهای اتوماتیک جزو خلاءهای شرکت به حساب میآمد، گفت: هماکنون بخش نسبتا قابلتوجهی از مشتریان داخلی متقاضی استفاده از خودروهای دنده اتوماتیک بوده و در این بین محصولات وارداتی اتوماتیک نیز جایگاه تقریبا مناسبی را در بازار داخل به دست آوردهاند که با توجه به این دو مورد، ایرانخودرو تصمیم به تولید پژو پارس اتوماتیک گرفت.
وی در مورد مشخصات فنی این محصول اظهار داشت: پارساتوماتیک از موتوری ۱۶۰۰ سیسی با قدرت ۱۰۸ اسببخار بهره میبرد. وی افزود: این محصول حداکثر سرعتی برابر با ۱۸۷ کیلومتر در ساعت داشته و در عرض ۲/۱۴ ثانیه به شتاب صدکیلومتر میرسد. کامجو همچنین با تاکید بر اینکه پژو پارس اتوماتیک استاندارد
یورو ۳ با قابلیت ارتقا به یورو ۴ را دارا است، تاکید کرد: مصرف سوخت پارس اتوماتیک در مقایسه با نوع معمولی این خودرو، حدود یک لیتر در صد کیلومتر سیکل ترکیبی کاهش یافته است. رییس مرکز طراحی محصولات جدید ایرانخودرو با اشاره به اینکه تاکنون ۶۰ دستگاه پارساتومات به تولید رسیده است، گفت: از اوایل اسفندماه، سمند اتومات نیز به تولید خواهد رسید. اظهارات کامجو در حالی است که وی قیمت پارس اتومات را منوط به تصمیم مدیریت فروش و بازاریابی ایرانخودرو دانست.
۲۰۶ دیزلی فقط برای صادرات
پژو ۲۰۶ دیزلی نیز دیگر محصول جدید ایرانخودرو بود که در مراسم روز گذشته، کامجو درباره آن توضیحاتی ارائه داد. وی با بیان اینکه ۲۰۶ دیزلی فعلا مخصوص بازارهای صادراتی ایرانخودرو است، گفت: از مزیتهای این خودرو، مصرف سوخت پایین آن است به نحوی که پژو ۲۰۶ دیزلی در هر ۱۰۰کیلومتر سیکل ترکیبی ۳۰درصد کمتر از مدل بنزینی خود، سوخت مصرف میکند. کامجو ادامه داد: موتور این محصول ۱۴۰۰ سیسی بوده و ۶۸ اسببخار قدرت دارد. رییس مرکز طراحی محصولات جدید ایرانخودرو با اشاره به اینکه ظرفیت تولید پژو ۲۰۶ دیزلی ۲۰هزار دستگاه در سال است، تاکید کرد: در حال حاضر گازوئیل موجود در کشور، از شرایط استاندارد مناسبی برخوردار نیست و به همین دلیل فعلا ۲۰۶های دیزلی را صادر خواهیم کرد، اظهارات کامجو در حالی است که مجلس شورای اسلامی اوایل امسال، قانون رفع ممنوعیت تولید خودروهای دیزلی را به تصویب رساند.
کامجو همچنین قیمت پژو ۲۰۶ دیزلی صادراتی را ۱۱۰۰یورو گرانتر از ۲۰۶ معمولی عنوان کرد.
تشکیک در آمار کیفی سازمان گسترش
در آخرین ارزیابی صورت گرفته از کیفیت خودروهای تولید داخل توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طی آذر ماه سال جاری، پژو روآ با افزایش امتیاز منفی، پایینتر از پراید صبا قرار گرفت. این در حالی است که معاون کیفیت ایرانخودرو در مراسم روز گذشته این موضوع را تکذیب و منکر برخی نتایج این ارزیابی شد.
اصغر جهانگرد گفت: بنده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه میزان کیفیت خودروهای داخلی را چک میکنم اما به یاد ندارم هیچ گاه در رتبهبندی کیفی آنها، پراید بالاتر از روآ قرار گرفته باشد. وی با بیان اینکه ممکن است اطلاعات سازمان گسترش نادرست باشد، تاکید کرد: اگر روزانه یا هفتگی سری به آمار کیفیت سازمان بزنید خواهید دید روآ همواره در رده بالاتری از پراید قرار دارد. اظهارات معاون کیفی ایرانخودرو در شرایطی است که آمار قرار گرفته روی سایت سازمان گسترش، آماری رسمی به حساب آمده و طبق ارزیابی کیفی که بازرسان ویژه کیفیت وزارت صنایع و معادن روی خودروهای تولید داخل انجام میدهند، به دست میآید.
از سوی دیگر این آمار به صورت ماهانه روی سایت سازمان قرار گرفته و طی آن بیشتر خودروهای تولید داخل در ۹ معیار بررسی میشود که رتبهبندی صورت گرفته در آذر ماه از افزایش مجموع نمرات منفی روآ و در نتیجه پایینتر قرار گرفتن این خودرو نسبت به پراید صبا در جدول ردهبندی حکایت میکند. این در شرایطی است که روآ تا قبل از رتبهبندی آبان ماه امسال به دلیل کسب امتیاز منفی بالاتر از ۲۷۷، جزو دسته خودروهای حداقل قابل قبول به حساب میآمد و آبان ماه با کاهش نمره منفی به گروه قابل قبولها صعود کرد. اما طی رتبهبندی اخیر (آذر ماه) از لحاظ کیفی نزول داشت و با توجه به امتیاز منفی ۷/۲۷۳ فاصله چندانی با سقوط دوباره به دسته خودروهای حداقل قابل قبول ندارد. معاون کیفیت ایرانخودرو در این زمینه تاکید کرد: اگر آمار کیفیت خودروهای داخلی را روزانه چک کنید، خواهید دید امتیاز منفی روآ گاهی به عدد ۲۵۰ هم کاهش مییابد و برخی مواقع تا ۳۰۰ نیز صعود میکند. جهانگرد همچنین با تایید وضعیت نه چندان مناسب فروش روآ در بازار گفت: ایرانخودرو در حال انجام اقداماتی است تا به واسطه آن وضع فعلی فروش روآ را بهبود دهد. وی در مورد میزان رضایت مشتریان از این محصول نیز تاکید کرد: اگر درصد رضایت را پروسهای از فروش تا خدمات پس از فروش بدانیم، هماکنون درصد رضایت مشتریان از روآ، ۶۱درصد است.
بهتر بودن تولیدات سایت خراسان استراتژی ما است
سایت خراسان ایرانخودرو در حالی مشترکا برخی از محصولات سایت مرکزی این شرکت را به تولید میرساند که طبق آمار سازمان گسترش معمولا تولیدات ایرانخودرو خراسان در رتبه کیفی بهتری قرار میگیرد به نحوی که طی آخرین ردهبندی صورت گرفته (آذرماه)، پژو ۴۰۵ و پارس خراسان در ردههای بالاتر جدول نسبت ۴۰۵ و پارس مرکز جای دارند و این موضوع از نمره منفی کمتر خراسانیها حکایت میکند. معاون کیفیت ایران خودرو در این زمینه گفت: اینکه تولیدات سایتهای شهرستانی ما ازجمله خراسان، بالاتر از مرکز باشد از استراتژی ایرانخودرو ناشی میشود و امری طبیعی است. جهانگرد با بیان اینکه پکیج تولید در خراسان شرایط بهتری نسبت به مرکز دارد تاکید کرد: تفاوت کیفی پژو ۴۰۵ و پارس خراسان با همتایان مرکزی عدد بالایی نبوده و معمولا به معیار رنگ مربوط میشود به نحوی که امکان دارد وجود گرد و غبار در رنگ، موجبات بالا رفتن امتیاز منفی تولیدات مرکز در مقایسه با خراسان را فراهم آورد. این گفته معاون کیفیت ایرانخودرو در حالی است که طبق آمار کیفی آذرماه پژو پارس خراسان در سه معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، ترمز و بدنه نمره منفی کمتری را در مقایسه با پارس تولید مرکز به دست آورده و پژوه ۴۰۵ خراسان نیز در ۴معیار ترمز، تجهیزات الکتریکی، بدنه و نفوذ آب توانسته امتیاز منفی پایینتری را نسبت به ۴۰۵ تولید مرکز کسب کند.
بنز متعلق به ایرانخودرو است
طی رتبه بندی کیفی خودروهای تولید داخل در آذرماه، سوزوکی گرند ویتارا محصول مونتاژی ایرانخودرو خراسان در شرایطی حائز عنوان با کیفیتترین خودرو داخلی شد که رقیبان سرسخت و صدرنشینان پیشین جدول ردهبندی، یعنی مرسدس بنز و ماکسیما، غایب بوده و مورد ارزیابی کیفی قرار نگرفتند و به همین دلیل ویتارا توانست به صدر جدول ردهبندی کیفی خودروهای تولید داخل صعود کند. این در شرایطی است که طی رتبهبندی آبان ماه اختلاف امتیاز منفی ویتارا با ماکسیما، ۸/۴ و با مرسدس بنز نیز ۵/۳۳ اعلام شد. بنابراین بعید به نظر میرسد اگر بنز و ماکسیما در رتبهبندی آذر نیز حضور داشتند، ویتارا میتوانست صدرنشین جدول باشد معاون کیفیت ایرانخودرو و در این زمینه باز هم به آمار کیفی روزانه و هفتگی خودروهای داخلی اشاره کرد و گفت: اینگونه نیست که همواره بنز و ماکسیما عنوان باکیفیتترین خودروهای داخلی را در اختیار داشته باشند به نحوی که گاهی پژو ۲۰۶ نیز با کسب امتیاز منفی پایین به ردههای اول و دوم جدول صعود کرده است. جهانگرد افزود: این نیز که عنوان میشود، ویتارا در غیاب بنز و ماکسیما، با کیفیتترین خودرو داخلی شده، به حال ما فرقی نمیکند چرا که بنز هم متعلق به ایرانخودرو است.
اظهارات جهانگرد در شرایطی است که سواری مرسدس بنز در دو مدل E۲۸۰ و E۲۰۰، در یکی از شرکتهای تابعه ایرانخودرو با نام تاپکو با تیراژی بسیار اندک، صرفا به مونتاژ میرسد.
ارسال نظر