پلتفرم مشترک ایرانخودرو و سایپا برای تولید خودرو تجاری
پس از آغاز فروش اینترنتی خودروهای سواری از ابتدای سال جاری شرکتهای خودروساز تجاری نیز فروش از طریق اینترنت را در دستور کار خود قرار دادهاند، بهطوری که روز گذشته شرکت سایپا دیزل طرح فروش اینترنتی خودروهای تجاری را آغاز کرد.
مژگان میرزایی
پس از آغاز فروش اینترنتی خودروهای سواری از ابتدای سال جاری شرکتهای خودروساز تجاری نیز فروش از طریق اینترنت را در دستور کار خود قرار دادهاند، بهطوری که روز گذشته شرکت سایپا دیزل طرح فروش اینترنتی خودروهای تجاری را آغاز کرد.
در این مراسم که با حضور وزیر صنایع و معادن، رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مدیرعامل سایپا برگزار شد علاوه بر افتتاح فروش خودروهای تجاری به صورت اینترنتی طرح استفاده از کارت خدمات خودرو و محصول جدید شرکت سایپا دیزل با نام FH۴۴۰ نیز رونمایی شد.
به گفته مسوولان شرکت سایپا این شرکت سعی دارد تا با آغاز فروش اینترنتی خودروهای تجاری رقم فروش اینترنتی این شرکت را افزایش دهد. مسوولین شرکت سایپا رقم فروش اینترنتی این شرکت را در نه ماه ابتدای سال جاری هزار میلیارد تومان اعلام کرده و وعده دادند که این رقم تا پایان سال جاری به دو هزار میلیارد تومان برسد.
از سوی دیگر روز گذشته طرح استفاده از کارت خدمات خودرو نیز برای کلیه محصولات سایپا رونمایی شد در این کارت تمام اطلاعات خدماترسانی خودرو درج و به هنگام مراجعه به نمایندگیها پرونده سرویسدهی به خودرو برای نمایندگی قابل دسترسی است همچنین به هنگام خرید و فروش در بازار خودروهای دست دوم امکان بررسی معاینات خودرو و قطعات استفاده شده برای مالک جدید فراهم میشود که این امر در نهایت استفاده از قطعات غیراستاندارد را در خودروها کاهش خواهد داد.
کارت قطعات به بازار رسید
حسن عموزاده، مدیرعامل شرکت سایپا یدک در این مراسم گفت: کارت خدمات خودرو به منظور کاهش زمان حضور مشتری در نمایندگیهای خدمات پس از فروش در ابتدا برای دو خودرو ریو و زانتیا در نظر گرفته شد که در فاز اول فقط اطلاعات خودرو در کارت درج میشد اما در فاز کنونی کارت مذکور برای تمام خودروهای مجموعه سایپا طراحی شده و علاوه بر اطلاعات خودرو اطلاعات تعمیراتی نیز در کارت درج شده است.
به گفته عموزاده امکان درج تمام اطلاعات تعمیراتی خودرو در این کارت وجود دارد و با مراجعه خودرو به نمایندگیهای مجاز در سراسر کشور اطلاعات فنی و تعمیرات صورت گرفته روی خودرو در اختیار نمایندگیها قرار میگیرد و با فروش خودرو کارت به مالک جدید منتقل میشود که این امر موجب میشود اطلاعات فنی خودرو در کارت محفوظ بماند.
عموزاده در ادامه عنوان کرد: این کارت در دوران گارانتی و وارانتی قابل استفاده است از سوی دیگر کارتی نیز برای گارانتی قطعات در نظر گرفته شده که در دوره پس از گارانتی قابل استفاده میباشد و به کمک آن قطعات عرضه شده به مشتریان در دوره وارانتی نیز دارای گارانتی خواهد بود که در صورت بروز مشکل تمام نمایندگیها مکلف به ارائه سرویسدهی یا تعویق قطعه هستند.
عموزاده در خصوص کاربردهای کارت قطعات نیز گفت: این کارت موجب میشود تا نمایندگیها از قطعات استفاده شده اطلاع داشته باشند و به این طریق از کاربرد قطعات غیراستاندارد جلوگیری شود.
انتخاب پژو سیتروئن
مدیرعامل شرکت سایپا یدک در ادامه این مراسم در خصوص توسعه شبکه خدمات پس از فروش نیز اظهار داشت: در سالجاری توسعه شبکه خدمات در دستور کار قرار داشت که به همین منظور نیمه اول سال ۳۰ نمایندگی افتتاح و در نیمه دوم سال نیز ۳۰ نمایندگی دیگر را افتتاح خواهیم کرد تا به این طریق بتوانیم نمایندگیهای سراسر کشور را توسعه دهیم. وی در ادامه اظهار داشت: به منظور توسعه نمایندگیها، تسهیلات تا سقف ۴۰۰میلیون تومان در نظر گرفته شده و برای اعطای این تسهیلات قراردادی با بانک سپه منعقد شده که بر اساس آن این بانک ملزم به پرداخت ۳۰میلیارد تومان تسهیلات به نمایندگیها بود که تاکنون ۲۱میلیارد تومان این تسهیلات پرداخت شده و مابقی نیز تا پایان سال پرداخت خواهد شد.
به گفته عموزاده افزایش نمایندگیها از لحاظ کمی و کیفی موجب شده که شرکت پژو سیتروئن سایپا را به عنوان پایگاه خدماترسانی در خاورمیانه انتخاب کند که به همین منظور نیز طی چند هفته آینده قراردادی میان سایپا و شرکت پژو سیتروئن منعقد خواهد شد و بر اساس این قرارداد شرکت سایپا جزو پایگاههای این شرکت در خاورمیانه قرار میگیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: شرکت رنو نیز درخواست پایگاه خدماترسانی را از سایپا داشته اما مذاکره با این شرکت را پس از عقد قرارداد با پژو سیتروئن موکول کردهایم.
آغاز فروش اینترنتی خودروهای تجاری
علی ملک مدیرعامل شرکت سایپادیزل نیز در ادامه این مراسم با اشاره به رونمایی FH۴۴۰ محصول جدید این شرکت اظهار داشت: FH۴۴۰ محصول جدید و به روز اروپایی است که به منظور حمل مایعات و مواد خطرناک طراحی شده است.
به گفته ملک FH۴۴۰ با ۳۳درصد ساخت داخل در شرکت سایپادیزل تولید و تا پایان سال جاری ۲۰۰ دستگاه از این خودرو به بازار عرضه خواهد شد.
از سوی دیگر پس از آغاز پیشفروش اینترنتی خودروهای سواری در کشور شرکتهای تولیدکننده خودروهای سنگین نیز فروش از طریق اینترنت را در برنامه کاری خود قرار دادهاند به طوری که ملک، مدیرعامل شرکت سایپادیزل خبر از فروش خودروهای سنگین از طریق اینترنت داد و افزود: از امروز فروش خودروهای تجاری به صورت اینترنتی صورت میگیرد و متقاضیان میتوانند با مراجعه به یکی از سایتهای اینترنتی www.iranecar.com، www.iranecar.ir و www.saipadiesel.com مراجعه و خودروی موردنظر خود را خریداری کنند.
طرح ادغام خدمات پس از فروش خودروهای تجاری
احمد قلعهبانی، مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: ارائه خدمات پس از فروش یکی از مهمترین اقداماتی است که خودروسازان باید به آن توجه کنند زیرا در شرایط موجود ارائه خدمات تنها راهحل برای حضور گسترده در بازار است.
وی در ادامه عنوان کرد: خودروسازان برای آنکه بتوانند سهم بیشتری از بازار به دست آورند باید بتوانند خدمات بهتری ارائه کنند، در غیر این صورت بازار را از دست خواهند داد.
مهرداد بذرپاش، مدیرعامل این شرکت نیز در این مراسم با اشاره به طرح ادغام خدمات پس از فروش در شرکت سایپادیزل و زامیاد اظهار داشت: سال گذشته، خدمات پس از فروش دو شرکت سایپا و پارسخودرو را با یکدیگر ادغام کردیم و امسال نیز طرح ادغام خدماترسانی به خودروهای تجاری را در دست بررسی داریم اما به دلیل آنکه خدماترسانی به خودروهای تجاری متفاوت است کار با تاخیر مواجه شده است.
بذرپاش در ادامه خبر از تولید خودروی تجاری با پلتفرم مشترک با شرکت ایرانخودرو دیزل داد و افزود: در حال حاضر با شرکت ایرانخودرو دیزل طرح تولید خودروی تجاری را در دست بررسی داریم تا به این طریق بتوانیم در خودروهای تجاری خودرویی ملی را به تولید رسانیم.
سال ۸۷ بهترین سال برای صنعت خودرو
محرابیان، وزیر صنایع و معادن نیز در این مراسم، سال ۸۷ را بهترین سال برای صنعت خودرو دانست و افزود: در سالجاری تولیدات شرکتهای بزرگ خودروسازی کاهش چشمگیری داشته، اما خودروسازان ما با وجود بحران جهانی حاکم در دنیا توانستهاند به رشد خوبی دست پیدا کنند.
به گفته وزیر صنایع و معادن طی چند ماه گذشته خودروسازان بزرگ جهان کاهش تولید ۴۵درصدی را تجربه کردند، این در حالی است که خودروسازان داخلی طی مدت زمان مذکور به رشد ۱۲درصدی دست پیدا کردهاند.
محرابیان در ادامه به این نکته اشاره کرد که ۳۰درصد مطلوبیت تولید خودرو در کشور به خدمات پس از فروش وابسته است و هر قدر تنوع خودرو در کشور افزایش یابد، انتظار از مطلوبیت خدمات پس از فروش نیز بیشتر میشود.
علیاکبر محرابیان همچنین در حاشیه مراسم معرفی نسل دوم کارت خدمات خودرو گروه سایپا در جمع خبرنگاران گفت: به منظور کنترل مصرف سوخت و ایجاد ایمنی بیشتر در ناوگان جادهای برنامه نوسازی ناوگان کامیون کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و این در حالی است که هماکنون به دلیل سن بالای ناوگان کامیون کشور میزان مصرف سوخت این خودروها در حد بالایی است.
وی با بیان اینکه میزان گوگرد موجود در نفت و گاز کشور بیش از حد استاندارد است افزود: اخیرا وزارت نفت در پی ساخت پالایشگاههای جدید است که محصول این پالایشگاهها مطابق با استانداردهای روز دنیا است و کاهش قابل ملاحظهای را در میزان مصرف سوخت ایجاد خواهد کرد.
وی پیشبینی کرد: که در سال ۸۹ محصول پالایشگاههای جدید به ناوگان خودروی کشور ارائه شود.
محرابیان در ادامه در مورد تاثیر بحران اقتصادی غرب بر صنعت خودروی کشور گفت: خودروسازان باید شرایط جهانی را بررسی و تدابیر لازم را برای مصون ماندن از این بحران اتخاذ کنند.
وی در خصوص تعیین قیمتهای جدید تندر-۹۰ نیز اظهار داشت: فشارهای زیادی بر خودروسازان وارد بود تا قیمت این خودرو افزایش یابد ولی در نهایت قرار شد ثبتنامهای جدید با قیمتهای قبلی انجام شود.
وی تاکید کرد: قیمتهای جدید تندر نسبت به قیمتهای قبلی تغییری نکرده و تصمیمگیری انجام شده مبنی بر ثابت ماندن قیمت تندر با حضور خودروسازان صورت گرفته است.
ارسال نظر