گروه خودرو- پس از تصویب رفع ممنوعیت شماره‌گذاری خودروهای دیزلی در تاریخ ۱۹ فروردین‌ماه سال‌جاری، سوخت دیزل پس از سال‌ها ممنوعیت،‌ بار دیگر وارد سبد سوختی کشور شد.

این در حالی است که تا به امروز هنوز اقدامات لازم برای واردات گازوئیل مرغوب صورت نگرفته و واردکنندگان و خودروسازها برای ورود خودروهای گازوئیل‌سوز در انتظار وعده مسوولان نفتی کشور مبنی بر واردات گازوئیل مرغوب هستند. هر چند که امیررضا رجبی دبیر کمیته انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت در گفت‌وگو با خبرنگار ما تاکید کرد که گازوئیل موجود در حال حاضر قابلیت عرضه در خودروهای دیزلی‌سوز را ندارد، اما وی در عین حال وعده داد که طبق مصوبه‌ای در این زمینه، از نیمه دوم سال آینده و همزمان با آغاز واردات خودروهای گازوئیل‌سوز از سوی خودروسازها و بخش‌خصوصی، عرضه سوخت دیزل پاک نیز آغاز خواهد شد. طبق مصوبه مورد نظر رجبی، موسسه استاندارد موظف است تا تاریخ ۱/۸/۸۸ حداقل ۲۰درصد گازوئیل با استاندارد یورو ۴ در جایگاه‌ها عرضه کند که این میزان تا تاریخ ۱/۸/۹۰ باید حداقل به ۸۰ درصد برسد.

سخنان دبیر کمیته انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت در حالی است که مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی روز گذشته در گفت‌وگو با ایسنا از ورود خودروهای دیزلی با اولویت خودروهای عمومی به صورت منطقه‌ای خبر داد. هر چند وی به تاریخ واردات مذکور اشاره‌ای نکرده، اما گفته است که در راستای مسیر واردات و انتقال گازوئیل مرغوب، برای نمونه می‌توان ابتدا خودروهای سواری دیزلی عمومی در استان هرمزگان، سپس استان کرمان و به‌تدریج در استان‌های شمالی‌تر وارد و فعال کنیم؛ به این ترتیب تامین سوخت آنها مطمئن و بدون مشکل انجام خواهد شد.

به گفته او اگر در ابتدای اجرای طرح و پیش از تولید گازوئیل مرغوب در پالایشگاه‌های داخلی، خودروهای سواری دیزلی شخصی وارد کنیم، از آنجا که محل فعالیت مشخصی ندارند و هر زمان ممکن است در گوشه‌ای از کشور باشند، بنابراین لازم است که به طور همزمان در تمام شهرها نیز جایگاه عرضه گازوئیل مرغوب فراهم کنیم که این کار کمی پیچیده است.

شهنازی‌زاده با تاکید بر این که اگر ابتدا خودروهای عمومی وارد شوند، محل فعالیت‌ آنها مشخص خواهد بود و می‌توانیم به‌تدریج در استان‌های مشخص، جایگاه‌ها را به امکانات توزیع گازوئیل مرغوب مجهز کنیم، خاطرنشان کرد: به این ترتیب پس از به تولید رسیدن گازوئیل مرغوب در پالایشگاه‌های داخلی نیز می‌توانیم گام به گام تولید داخلی را توسعه دهیم تا طرح‌ها به نتیجه برسد.