در سیوچهارمین همایش سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو رخ داد
مناظره سمند با مینیاتور
عکس: حمید جانیپور
مدیرعامل ساپکو: خوشحالیم که سایپا در ملیسازی به ما ملحق شد
بذرپاش: قبل از ایرانخودرو به دنبال ملیسازی بودیم
حمیدرضا بهداد
عکس: حمید جانیپور
مدیرعامل ساپکو: خوشحالیم که سایپا در ملیسازی به ما ملحق شد
بذرپاش: قبل از ایرانخودرو به دنبال ملیسازی بودیم گویا چندان فرقی نمیکند کی، کجا و چه مراسمی باشد، هرجا که ایرانخودروییها هستند و سایپاییها، کنایهها و مباحثی از قبیل اینکه کدام یک خودروسازتر، جهانیتر و به روزتر است نیز وجود داشته و ظاهرا گریزی از آن نیست. هرچند مراسم یکشنبه شب گذشته در اتاق بازرگانی ایران اسما به سیوچهارمین همایش سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو اختصاص داشت اما رسما به میدانی برای ردوبدل شدن کنایههای برخی مسوولان دو خودروساز بزرگ کشور تبدیل شد به نحوی که مشکلات و معضلهای قطعهسازان به حاشیه رفت و میهمانان اتاق بازرگانی که برای اصلاح اساسنامه و رفع موانع پیشروی صنعت قطعهسازی کشور گرد هم آمده بودند، از نزدیک مناظره ایرانخودرو و سایپا را به خصوص در مبحث ملی بودن سمند و مینیاتور مشاهده کردند. البته در این مراسم که چهرههای سرشناسی نظیر مدیرعامل سایپا، قائم مقام ارشد ایرانخودرو و همچنین مدیرعامل جدید ساپکو (شرکت قطعهسازی ایرانخودرو) به همراه مسوولان ارشد و اعضای انجمن قطعهسازان کشور حضور داشتند مباحثی نیز در باب مشکلات مالی قطعهسازها مطرح شد این درحالی بود که مسوولان خودروساز حاضر در جلسه باز هم همان حرفها و وعدههای همیشگی را تحویل قطعهسازان داده و حتی تلویحا از عدم رشد کمی و کیفی قطعات تولید داخل انتقاد کردند.
بانکها سر کیسه را شل کنند
اینکه رییس انجمن قطعهسازان در مواجهه با مسوولان دو خودروساز بزرگ کشور تنها از ایرانخودرو گله کرده و خواستار صاف شدن حساب و کتاب مالی این شرکت با قطعهسازها شود، به یک عادت و رسم لاینفک مراسمهایی از قبیل مراسم یکشنبه شب گذشته تبدیل شده است. محمدباقر رجال، رییس انجمن در طول سخنرانیاش طی سیوچهارمین همایش سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو در جملهای خطاب به فطانت مدیرعامل ساپکو گفت: قطعهسازان کشور هماکنون با مشکلات مالی و کمبود نقدینگی مواجه و فشار زیادی را تحمل میکنند، اما با این وجود در رشد کمی و کیفی تولیداتشان گامهای بلندی برداشتهاند. این گفته وی در شرایطی است که ساپکو به عنوان شرکت قطعهساز ایران خودرو در حال حاضر به لحاظ محدودیتهای مالی که دارد قادر نیست زودتر از ۹۰ روز، با قطعهسازهای طرف قرارداد تسویهحساب کند و به همین دلیل همواره بدهکار این صنف به حساب میآید. البته مسوولان ساپکو اعتقادی به واژه «بدهی» نداشته و معتقدند ۹۰ روز، روالی عادی و طبیعی برای صاف شدن حساب و کتاب طرفین است. رجال در ادامه همچنین از بانکها نیز درخواست همکاری بیشتری کرده و گفت: امیدواریم بانکها سرکیسه را شل کرده و از سویی کمتر به قطعهسازها فشار بیاورند؛ چرا که ما اگر از آنها درخواست تسهیلات داریم به خاطر آن است که میخواهیم بدهیمان را بپردازیم نه اینکه آپارتمان بسازیم.
مینیاتور، حمایتت میکنیم
رییس انجمن قطعهسازان که گویا از مسوولان سایپا بابت رونمایی از خودرو مینیاتور، خوشحالتر نیز به نظر میرسید با بیان اینکه از سایپا میخواهیم که قطعهسازان را حمایت کند، تاکید کرد: آقای بذرپاش ما قطعهسازها حمایت کامل خود را از مینیاتور اعلام کرده و برای کمک به توسعه و تولید انبوه آن آمادهایم. رجال همچنین به رشد کمی صنعت قطعهسازی نیز اشاره کرد و گفت: در شرایطی که بیشتر خودروسازان معتبر دنیا متاثر از بحران اقتصادی جهان با مشکل فروش روبهور هستند، صنعت قطعهسازی کشور طی ۸ ماه گذشته از سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵/۸ درصدی را تجربه کرده است.
خوشحالی از ملحق شدن سایپا به ایران خودرو
سایپا در حالی اوایل هفته جاری از خودرو مینیاتور رونمایی کرد که برخی دستاندرکاران این شرکت قبل، حین و بعد از این رونمایی، کنایههایی را نسبت به ماهیت سمند که ایران خودرو آن را ملی میداند روا داشته و تلویحا، تنها مینیاتور را شایسته یدک کشیدن واژه «ملی» دانستند و همین امر نیز سبب شد تا مدیرعامل ساپکو در جریان سخنرانیاش طی همایش قطعهسازها، گریزی به این موضوع زده و غیرمستقیم، قرار گرفتن سایپا را در مسیر خودروسازی به مدیرعامل این شرکت تبریک بگوید. فطانت در این زمینه با بیان اینکه ایرانخودرو سالها است در مسیر تولید ملی حرکت میکند گفت: خوشحالیم که سایپا نیز به واسطه مینیاتور به ما ملحق شد.
سایپا قبل از ایرانخورو به فکر ملیسازی بود
این اظهارنظر فطانت در حالی بود که مدیرعامل سایپا نیز بهرغم نداشتن برنامه قبلی برای سخنرانی، در تریبون حاضر شد تا به نوعی هم از شرکت تحتمدیریتش دفاع کند و هم پاسخی به گفتههای مدیرعامل ساپکو بدهد. مهرداد بذرپاش با اشاره به اینکه سایپا با رونمایی از مینیاتور یک قدم به جهانی شدن در صنعت خودروسازی نزدیک شده، گفت: این درست که ایرانخودرو طی سالیان اخیر در عرصه تولیدات ملی کارکرده، اما سایپا سالیان قبلتر به دنبال تحقق این موضوع بوده و مطالعات و تحقیقات داشته است. وی همچنین تاکید کرد: سایپا طی سال جاری به رشد ۲۰درصدی تولید در مقایسه با سال گذشته دست مییابد و تا سال ۹۰ با توجه به راهاندازی برخی کارخانههای جدیدش به تولید یک میلیون دستگاه در سال خواهد رسید.
صفر شدن ارزبری ایرانخودرو
هماکنون ایرانخودرو بهواسطه تولید برندهای پژو ارزبری حدود چهار هزار و ۶۰۰یورو دارد که بیشترین آنها متعلق به پژو ۲۰۶ با دو هزار یورو ارزبری و کمترین آن نیز متعلق به سمند با ۵۰یورو است.
این در شرایطی است که مدیرعامل ساپکو در همایش یکشنبه شب گذشته از صفر شدن ارزبری ایرانخودرو طی سال آتی خبر داد.
فطانت با بیان اینکه هماکنون تولیدات شرکت حدود چهار هزار و ۵۹۰یورو ارزبری دارد گفت: طی سال جاری ارزبری تمامی محصولاتمان را به جز پژو ۲۰۶ به صفر رسانده و سال بعد ارزبری ۲۰۶ را هم صفر میکنیم. وی همچنین در زمینه اهمیت صنعت قطعهسازی تاکید کرد: معتقدم هماکنون نباید تنها نفت را ثروت ملی بدانیم؛ چراکه با توجه به رشد کمی و کیفی قطعهسازی کشور، باید از این صنعت نیز بهعنوان ثروتی ملی یاد کنیم، مدیرعامل ساپکو در ادامه با بیان اینکه ایران خودرو چهار هزار و ۵۰۰میلیارد تومان طی سالهای اخیر برای افزایش تیراژ تولیدش سرمایهگذاری کرده، گفت: میخواهم به قطعهسازها بگویم ایران خودرو ظرفیت تولید یک میلیون دستگاه خودرو در سال را ایجاد کرده و شما نیز باید خود را با این ظرفیت هماهنگ کنید. فطانت افزود: ایران خودرو هماکنون ۵۰۰هزار دستگاه خودرو در سال تولید میکند که قصد داریم آن را به دو برابر برسانیم.
ارسال نظر