مدیرعامل سایپا در حاشیه مراسم رونمایی از خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان
با ایرانخودرو، محصول ارزانقیمت تولید نمیکنیم
حمیدرضا بهداد- مراسم رونمایی از خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان، روز گذشته در حالی برگزار شد که مدیرعامل سایپا از ورود این خودروها به بازار طی آبانماه امسال خبر داد.
عکس: حمید جانیپور
حمیدرضا بهداد- مراسم رونمایی از خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان، روز گذشته در حالی برگزار شد که مدیرعامل سایپا از ورود این خودروها به بازار طی آبانماه امسال خبر داد.
در این مراسم که در شیرخوارگاه آمنه برپا شد و مدیران عامل سایپا و پارسخودرو و همچنین رییس سازمان بهزیستی در آن حضور داشتند، از سه خودرو مگان، تندر-۹۰ و پراید مناسبسازی شده برای معلولان، رونمایی شد.
در ابتدا رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه مناسبسازی در همه بخشها از جمله حملونقل جزو آییننامه و مصوبات ۱۹گانه سازمان بهزیستی به حساب میآید، گفت: متاسفانه عملکرد در بخش حملونقل معلولان بهرغم اهمیت بالایش تاکنون بسیار ضعیف بوده و چندان به آن توجه نشده است. فقیه در زمینه تولید خودروهای مناسبسازی شده در پارسخودرو و سایپا نیز افزود: هر چند که در گذشته تولیداتی در این زمینه انجام شد، اما استاندارد نبوده و خدمات پس از فروش مناسبی را نداشت در حالی که پروژه صورتگرفته در سایپا و پارسخودرو، استاندارد بوده و نکته مهم آن عدمتوجه این دو شرکت به سود محوری است.
اظهارات رییس سازمان بهزیستی در حالی است که مدیرعامل سایپا قول قطعی درباره عدمافزایش قیمت خودروهای مناسبسازی شده نداد و گفت: سعی میکنیم افزایش قیمت نداشته باشیم چراکه هدف ما از این پروژه خدمت به معلولان است.
مهرداد بذرپاش با بیان اینکه تفاهمنامه تولید خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان آذرماه سال گذشته میان پارسخودرو و سازمان بهزیستی امضا شد، تاکید کرد: این پروژه برای چهار خودرو پراید GTX، پراید ۱۴۱، مگان و تندر-۹۰ تعریف شده که برای شرایط مختلف جسمی کاربرد دارد، وی ادامه داد: البته برای برخی معلولیتهای خاص به لحاظ آنکه نمیتوانیم تیراژ تولیدی مشخص و خط تولیدی جداگانه داشته باشیم، سفارشها را در این زمینه پذیرفته اما به صورت کارگاهی خودروهای موردنظر را به تولید میرسانیم.
مدیرعامل سایپا همچنین در زمینه زمان عرضه خودروهای مناسبسازیشده برای معلولان گفت: نیمه شعبان، ثبتنام از متقاضیان انجام میگیرد که البته این کار بر عهده خود سازمان بهزیستی بوده و با توجه به اولویتهایی که آنها به ما ارائه میکنند، آبان ماه سال جاری عرضه خودروهای مناسبسازی شده را آغاز خواهیم کرد.
اظهارات بذرپاش در حالی است که وی اوایل سال جاری خبر از افتتاح و رونمایی از ۳۰ پروژه در گروه خودرو سازی سایپا داده بود و به گفته وی تولید خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان، چهاردهمین پروژه در این زمینه به حساب میآید.
مدیرعامل سایپا درباره نحوه فروش این خودروها به متقاضیان نیز تاکید کرد: بخشی از هزینه خرید را خود سازمان بهزیستی به صورت وام در اختیار متقاضیان قرار میدهد و بخشی دیگر را نیز ما به صورت لیزینگ تامین میکنیم که بدین ترتیب معلولان میتوانند با آورده اندکی صاحب خودرو شوند.
این پروژه برای پارسخودرو است
همواره زمانی که بحث تولید محصولات جدید در شرکتهای خودروساز داخلی پیش میآید، به تبع آن پرسشهایی نیز مبنی بر داخلی بودن طراحی و تولید آن مطرح میشود و به طور طبیعی پروژه تولید خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان نیز از این قائده مستثنی نیست. این در حالی است که مدیرعامل سایپا با بیان اینکه استفاده از مدلهایی که دیگران بدان دست یافتهاند، کپیبرداری به حساب نمیآید، تاکید کرد: خودروهای تولیدی برای معلولان، کاملا توسط مهندسان داخلی گروه خودروسازی سایپا طراحی شده و نمونههای اروپایی هیچ چیز بیشتر از اینها ندارد. وی در عین حال گفت: پروژه مناسب سازی خودرو برای معلولان کاملا نوآوری به حساب آمده و متعلق به پارسخودرو است.
ظرفیت سایپا رادر نظر بگیرید
مدیرعامل سایپا همچنین با اشاره به اینکه پروژه مذکور اندکی کار را برای پارسخودرو سخت خواهد کرد گفت: ما برای تولید خودروهای مناسبسازی شده معلولان، ظرفیت پنجهزار دستگاهی را در سال اول در نظر گرفتهایم و از آنجا که تیراژ تولیدمان در این زمینه با توجه به میزان سفارشهای رسیده از سازمان بهزیستی برنامهریزی میشود، امیدواریم که این سازمان سفارشهایش را به میزانی مناسب ارائه کند تا توان انجام آن را داشته باشیم.
بذرپاش همچنین درباره احتمال تعمیم پروژه مناسبسازی به سایر محصولات سایپا و پارس خودرو تاکید کرد: سال آینده برای این کار، فراخوان میزنیم اما به لحاظ آنکه نمیتوانیم خطوط تولید جداگانهای در این زمینه در نظر بگیریم، سفارشات را به صورت کارگاهی انجام خواهیم داد.
بذرپاش همچنین درباره نحوه ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای مناسبسازی شده گفت: این خودروها در کل شبکه خدمات پس از فروش گروه خودروسازی سایپا تعریف شده و مالکان آنها میتوانند از خدمات امدادی این شبکه استفاده کنند.
در محصولاتی که دیروز به صورت نمونه از آنها پردهبرداری شد، تجهیزاتی مثل سیستم ریموت، صندلی گردان، گیربکس اتوماتیک، سیستم کنترل گاز و ترمز، سیستم تعویض پدال، کلاچ هوشمند AMT و سیستم بالابر ویلچر نصب شده است.
پروژه مبارک
اما در حالی که مدیرعامل سایپا بارها پروژه تولید خودرو مناسبسازی شده برای معلولان را پروژهای «مبارک» خواند در سخنرانی خود از مسوولان سازمان بهزیستی درخواست کرد تا طی فراخوان در میان معلولان عضو سازمان، نامهای پیشنهادی آنان را جمعآوری کنند تا در زمان عرضه این خودروها، طبق قرعهکشی به دو نفر که نامهای مناسبتری را پیشنهاد دادهاند خودرو مناسبسازی شده به عنوان جایزه تعلق بگیرد.
محصول ارزانقیمت را با ایران خودرو تولید نمیکنیم
اما حاشیه مراسم رونمایی از خودروهای مناسبسازی شده برای معلولان فرصت مناسبی بود تا مدیرعامل سایپا به چند پرسش حاشیهای نیز پاسخ دهد. به نحوی که وی در زمینه تولید خودرو ارزان قیمت به خبرنگار ما گفت: ما در گروه خودروسازی سایپا، تولید خودرو ارزان قیمت را در دستور کار قرار دادهایم که این کار را به تنهایی و بدون شراکت با دیگر خودروسازان داخلی انجام خواهیم داد. این گفته بذرپاش در شرایطی است که علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن چندی پیش به ایران خودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز بزرگ کشور تاکید کرده بود تا با همکاری یکدیگر خودرویی ارزان قیمت را طراحی کرده و به تولید برسانند. بذرپاش در ادامه تاکید کرد: یادم نمیآید چنین قراری را با ایران خودرو داشته باشیم و بنده به شخصه در این زمینه اظهار نظری نکردهام. وی در زمینه زمان عرضه محصول ارزان قیمت سایپا توضیحی ارائه نکرد.
خط تولید ریو فعال است
چندی پیش یکی از سایتهای خبری اعلام کرد که خط مونتاژ خودروی کرهای ریو در سایپا متوقف شده است و گرانی یکباره این خودرو نیز بر احتمال صحت این خبر بذرپاش از فعال بودن خط تولید ریو خبر داد و گفت: هیچ اتفاقی برای ریو نیتفاده و اگر اشتباه نکنم تولید سه ماه ابتدایی امسال این خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.
ارسال نظر