اجرای طرح تسجیل خودروهای فرسوده طی ۱۰روز آینده
ایسنا-جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه طی سه ماهه نخست سال جاری حدود ۲۶هزار دستگاه موتورسیکلت متخلف تنها در تهران توقیف شده است، گفت: بر اساس آمارهای موجود از ۶میلیون دارنده موتورسیکلت در کشور کمتر از ۵۰درصد گواهینامه دارند.
سردار سید کمال هادیانفر روز گذشته با اشاره به اینکه طرح ساماندهی موتورسیکلتها از حدود یک و نیم ماه آینده در سراسر کشور آغاز میشود افزود: بر این اساس پلاک موتورسیکلتها تعویض شده و مالکان این دسته از وسایط نقلیه با پرداخت ۷۰هزار ریال پلاک ملی میگیرند.
وی یکی از مشکلات موتورسیکلتسواران را گران بودن بیمهنامه شخص ثالث عنوان کرد و گفت: بیمه ارزان قیمت برای موتورسیکلتها هم اکنون مراحل نهایی تصویب خود را سپری میکند. از سوی دیگر با اجرای طرح تعویض پلاک موتورسیکلتها و طرح بیمه ارزان قیمت شخص ثالث آنها تمهیداتی اندیشیده شده است تا جرایم بیمهنامه شخص ثالث موتورها مورد بخشودگی قرار گیرد. جانشین رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه تعداد زیادی از موتورسیکلت سواران به دلیل نداشتن بیمهنامه شخص ثالث هم اکنون در زندان به سر برده و موتورسیکلت آنها در پارکینگها توقیف شده است، افزود: بر اساس طرح جدید بیمه ارزان قیمت موتورسیکلتها، شرکت بیمه گذار تا سقف ۵۵میلیون تومان دیه و ۵۰۰هزار تومان خسارت تصادفات را پرداخت میکند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آیین نامه جدید راهنمایی و رانندگی، آموزش و آزمون موتورسواری باید توسط آموزشگاههای رانندگی انجام شود، افزود: مقدمات اجرایی این طرح فراهم شده و از سوی دیگر کتاب ویژه آیین نامه موتورسیکلت تدوین شده و هم اکنون در حال چاپ است که متقاضیان دریافت گواهینامه موتورسیکلت میتوانند با پرداخت کمتر از ۲هزار تومان این کتاب را خریداری و مطالعه کنند.
وی در عین حال تاکید کرد: آمارها نشان میدهد از ششمیلیون دارنده موتورسیکلت در کشور تنها کمتر از ۵۰درصد گواهینامه دارند و مابقی بدون گواهینامه موتورسواری میکنند.
وی در خصوص طرح تعویض پلاک در کشور گفت: آخرین مهلت طرح تعویض پلاک خودروها پایان شهریور ماه است و به هیچ عنوان دیگر این مهلت تمدید نمیشود. جانشین رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه مالکان خودروهای پلاک قدیمی باید حداکثر تا پایان مهلت تعیین شده برای تعویض پلاک به مراکز مراجعه کنند، گفت: بر اساس تسهیلات در نظر گرفته شده امکان انتقال جرایم تخلفات رانندگی تا مبلغ ۵میلیون ریال به پلاکهای ملی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه از دومیلیون پلاک قدیمی موجود در کشور ۹۶۰هزار کارت سوخت به دلیل عدم مراجعه مالکان برای دریافت کارت ابطال شده است، افزود: در عین حال ۳۷۰هزار خودرو نیز از رده خارج شده است.
سردار هادیانفر افزود: آمارها نشان میدهد حدود یکمیلیون و ۴۰هزار خودروی پلاک قدیمی هنوز هم در کشور وجود دارد که تمهیدات ویژهای برای تعویض پلاک آنها درنظر گرفته شده است.
وی افزود: خودروهای زیر مدل ۱۳۵۷ که فرسوده تلقی میشوند، در صورتی که موفق به دریافت معاینه فنی شوند میتوانند پلاک ملی بگیرند و در غیر این صورت باید در طرح تسجیل شرکت کنند. جانشین رییس پلیس راهور ناجا به جزئیات طرح تسجیل اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح از ۱۰ روز آینده در کشور آغاز میشود و بر اساس آن مالکان خودروهای زیر مدل ۵۷ که نتوانستهاند برگه معاینه فنی دریافت کنند، باید به همراه مدارک با خودروی روشن به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند که پس از بازدید فنی توسط کارشناسان از خودرو و مدارک بدون هیچگونه هزینهای یک عدد برچسب خودروی فرسوده به آنها داده میشود و مالکان این خودروها میتوانند تا زمان ارائه تسهیلات برای تعویض خودروی فرسوده خود تردد کنند.
وی در عین حال تاکید کرد: با پایان یافتن مهلت تعویض پلاک خودروها، از اول مهرماه سال جاری ماموران راهنمایی و رانندگی تنها به خودروهای پلاک ملی یا خودروهایی که دارای برچسب خودروی فرسوده باشند اجازه تردد میدهند و کارت سوخت سایر خودروهای پلاک قدیمی بر اساس مصوبه هیات نمایندگان ویژه رییس جمهور در ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت ابطال میشود.جانشین رییس پلیس راهور ناجا خاطر نشان کرد: بر اساس پیشبینیهای انجام شده با اجرای این طرح موقعیت مکانی محل تخلف نیز با استفاده از GPS دستگاههای PDA ماموران در برگه جریمه الکترونیکی فرد ثبت خواهد شد.
ارسال نظر