ایسنا- تولید خودروهای سواری در فروردین ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد کاهش یافت و همچنان فعالان صنعت خودرو با کمبود قطعه، نبود مواد اولیه تولید و مشکلات نظام بانکی دست و پنجه نرم می‌کنند. در ماه فروردین حدود ۴۰ هزار و ۴۵۵ دستگاه خودرو سواری تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج هزار و ۹۸۳ دستگاه کاهش را نشان می‌دهد.

هم‌اکنون تولید پژو ۲۰۶ در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد، سمند بنزین سوز حدود ۴۹ درصد، سمند گاز سوز ۳۷ درصد و پرتیراژترین محصول ایران خودرو در سال گذشته یعنی پژو روآ نیز حدود ۴۲ درصد مشمول کاهش تولید بوده‌اند.

اما در این میان وضعیت سایپا با توجه به تنوع کم محصولات آن بهتر است، چرا که تولید زانتیا در این مدت ۱۷ درصد و پراید نسیم و صبای بنزین سوز فقط ۳۲ درصد کاهش داشته است. از خودروسازان بزرگ کشور نیز پارس خودرو کمترین مشکل را داشت. این شرکت فقط در تولید پراید مونتاژ نسیم و صبا ۲۷ درصد کاهش تولید داشت.

از گروه ایران خودرو تنها محصولاتی که شامل افزایش تولید نسبت به فروردین سال گذشته بودند، می‌توان به پژو ۲۰۶ اتوماتیک (رشد ۳۲۰ درصدی)، پژو ۴۰۵ انژکتوری (رشد ۳۷ درصدی) و تندر۹۰ (رشد ۵۰ درصدی) اشاره کرد. از گروه سایپا نیز تولید ریو رشد ۳۷ درصدی و تولید پراید نسیم و صبای گاز سوز رشد ۲۲۹ درصدی داشته است.

همچنین از گروه پارس خودرو، مونتاژ پراید نسیم و صبای گاز سوز رشد ۱۴.۳ درصدی، تولید تندر۹۰ رشد ۱۲.۵۳ درصدی و تولید ماکسیما رشد ۳۲ درصدی داشته است.

ایران خودرو در فروردین ۱۵ هزار و ۹۱۰ دستگاه خودرو سواری تولید کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پنج هزار و ۴۵۸ دستگاه کاهش (افت ۲۵درصدی) داشته است. همچنین گروه خودروسازی سایپا در فروردین ۱۴ هزار و ۴۲۲ دستگاه خودرو سواری تولید کرد که در مقایسه با تولید مدت مشابه این گروه خودروسازی در سال گذشته ۶۳۶ دستگاه کاهش (افت ۴درصدی) را نشان می‌دهد.

در گروه پارس خودرو نیز که تنها خودروساز نیمه دولتی است که با افزایش تولید در فروردین ماه مواجه بوده، این گروه توانسته ۹ هزار و ۸۲۶ دستگاه خودروی سواری تولید کند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تولیدش را ۲۴۰ دستگاه (رشد ۲.۵ درصدی) افزایش داده است.