بازار خودروی داخل
عقبنشینی زانتیا، پیشروی ماکسیما
زانتیا که در ماههای پایانی سال گذشته روند صعودی در افزایش قیمت داشت، تا اواسط هفته جاری همچنان در مسیر افزایش قیمت بود.
زانتیا که در ماههای پایانی سال گذشته روند صعودی در افزایش قیمت داشت، تا اواسط هفته جاری همچنان در مسیر افزایش قیمت بود.
این در حالی است که با اعلام فروش فوری 1200 دستگاه از این خودرو توسط سایپا، روند نزولی زانتیای 32میلیونی با کاهش 500هزار تومانی آغاز و طی هفته آینده نیز بهای آن به زیر 30میلیون خواهد رسید.
به گفته برخی نمایشگاهداران یکهزار و ۲۰۰ دستگاه زانتیایی که قرار است، طی فروش فوری سایپا وارد خیابانهای کشور شوند، پلاک شده و آماده تحویل به مشتری هستند و با ورود آنها، قیمت این خودرو تا حد قابل توجهی شکسته خواهد شد و به زیر ۳۰میلیون میرسد.
هر چند کاهش دو سه میلیونی بهای زانتیا در بازار دلخوشکننده است؛ ولی به اعتقاد کارشناسان این خودرو هنوز هم جای بیشتری برای ارزانی دارد.
گرانی ماکسیما در نمایندگیها
اما در حالی که زانتیا در مسیر کاهش قیمت قرار گرفته، ظاهرا محصول کمتیراژ ولی محبوب پارسخودرو یعنی ماکسیما که سالی 2هزار دستگاه بیشتر از آن در داخل مونتاژ نمیشود قرار است راه رفته زانتیا را در مسیر صعودی قیمت ادامه داده و گران شود.
چرا که پارسخودرو تصمیم گرفته است بهای این محصول نسبتا استراتژیک خود را در نمایندگیهایش افزایش دهد تا به نوعی مبلغ پرداختی به ستاد تبصره ۱۳ را (یک و نیم میلیون تومانی که باید در ازای تولید هر دستگاه ماکسیما به این ستاد پرداخت شود) جبران کند.
ظاهرا طی هفته آینده بهای ماکسیما که هماکنون در نمایندگیهای پارسخودرو، حدودا 38میلیون تومان است به مرز 40میلیون خواهد رسید.
در حالی که هماکنون این خودرو در بازار، با بهای ۴۳میلیون تومان خرید و فروش میشود و طی هفتههای آتی که افزایش بهای آن در نمایندگیها، تاثیر خود را در بازار نیز خواهد گذاشت، مسلما مشتریان این خودرو باید منتظر ماکسیمای ۴۵میلیون تومانی و یا حتی بیشتر باشند.
پراید و روآ
نمایشگاهداران چندان نسبت به ارزان شدن دو خودروی پرفروش داخلی یعنی پراید و روآ، امیدوار نبوده و تغییرات خاصی را در این زمینه متصور نیستند.
این در حالی است که به لحاظ منزوی شدن دوگانهسوزها، امکان اینکه روآ و پراید دوگانهسوز اندکی طی هفتههای در پیش ارزان شوند خیلی دور از ذهن نیست. هرچند که ادامه یا عدم عرضه بنزین آزاد میتواند به عنوان مساله مهم و تاثیرگذار در سرنوشت آینده خودروهای دوگانه سوز نقش مهم و حیاتی را ایفا کند.
پرشیا و ۴۰۵
پرشیا که طی هفته جاری بهایش به 18 میلیون و 700 هزارتومان رسید فعلا در همین رنج قیمت ثابت مانده و تغییر خاصی نکرده است و مسوولان ایرانخودرو نیز هرگونه افزایش بهای پرشیا را در نمایندگیهای خود تکذیب میکنند.
در این میان پژو ۴۰۵ هم که اواخر سال گذشته بهیکباره و همزمان با زمزمههای خروج آن از خط تولید ایرانخودرو با جهش قیمتی میلیونی روبهرو شد؛ طی هفته جاری با همان بهای ۱۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان در مدل بنزینسوز و ۱۴ میلیون و ۲۵۰هزار تومان در نوع دوگانهسوزش خرید و فروش میشود این درحالی است که ظاهرا برای شکستهشدن قیمت این دو خودروی پرفروش ایرانخودرو مخصوصا پرشیا، راهی جز اعلام فروش فوری و تزریق چند هزار دستگاه پرشیا و ۴۰۵ به بازار وجود ندارد؛ چرا که درغیر اینصورت نمیتوان طی آینده نزدیک بازار ارزانی را برای این دو محصول ایرانخودرو متصور بود.
تندر- 90
هرسه مدل تندر -۹۰ که اوایل هفته جاری با افزایش بهای ۵۰۰ هزارتومانی مواجه شدند، هنوز هم در گرانی بهسر میبرند.
این درحالی است که شعار تندر -90 برای ورود به بازار داخل، «خودروی ارزان» یعنی زیر 10 میلیون بود، اما مشکلات عدیدهای مانند کمبود قطعه، عدم تیراژ مناسب، و همچنین روند صعودی نرخ یورو که قرارداد تندر -90 بر پایه آن بسته شده است، گریبان این محصول به اصطلاح ارزان را گرفت و هماکنون بازار گران و کاذبی را برای هر سه مدل آن رقم زده است. به نحوی که در حال حاضر تندر -90 مدل E0 بدون کولر، 10 میلیون و 700، تندر -90 E1 ، ا13میلیون و 200 و مدل E2 این خودرو نیز 15 میلیون تومان در بازار داخل قیمت دارد.
ارسال نظر