معاون کیفیت ایران خودرو در نشست خبری دیروز خود با توجه به کیفیت و قیمت مناسب محصولات صادراتی عنوان کرد:
صف خارجی برای خودروهای داخلی
اگرچه خودروسازان کشورمان هنوز با افکار عمومی در مورد کیفیت خودروهای داخلی مشکل دارند، اما کیانوش پورمجیب معاون کیفیت ایران خودرو در نشست دیروز از رشد کیفیت گفت و از اینکه بزرگترین خودروساز ایران تحت هیچ شرایطی «کیفیت» را فدا نمیکند.
گروه خودرو- روز گذشته سالن سمند ایران خودرو در حالی به میزبانی معاون کیفیت این شرکت پذیرای خبرنگاران رسانههای مختلف شد که وی از اقبال محصولات ایران خودرو در بازارهای خارجی گفت و از نگاه متفاوت داخل و خارج به این شرکت صحبت به میان آورد.
اگرچه خودروسازان کشورمان هنوز با افکار عمومی در مورد کیفیت خودروهای داخلی مشکل دارند، اما کیانوش پورمجیب معاون کیفیت ایران خودرو در نشست دیروز از رشد کیفیت گفت و از اینکه بزرگترین خودروساز ایران تحت هیچ شرایطی «کیفیت» را فدا نمیکند. صف خرید محصولات ایرانی
هرچند آمارها نشان میدهد اوضاع صادرات صنعت خودرو ایران وضعیت مناسبی ندارد، اما ظاهرا در همین شرایط نیز خودروهای ایرانی مشتریان پر و پا قرص خود را در خارج از کشور دارند، مشتریانی که به گفته معاون کیفیت ایران خودرو، برای خرید آنها «صف» میکشند.
آن طور که پورمجیب در نشست دیروز تاکید کرد، هماکنون در برخی بازارهای خارجی برای محصولات ایران خودرو (با توجه به کیفیت و قیمت آنها) صف میکشند و این ناشی از نگاه متفاوت مشتریان خارجی و داخلی به صنعت خودرو ایران است.
وی با بیان اینکه «سمند» توانایی رقابت با محصولات هم قیمت خود را در بازارهای خارجی دارد، گفت: در کشوری مثل ونزوئلا، خودروسازانی مانند جنرال موتورز، رنو و چری حضور دارند و سمند ایران خودرو میتواند از لحاظ «قیمت و کیفیت» با آنها رقابت کند.پورمجیب ادامه داد: در مصر نیز اوضاع همین طور است و محصول ما میتواند با رقبایش رقابت کند. معاون کیفی ایران خودرو که میدانست با توجه به اظهاراتش، پرسش بعدی خبرنگاران در مورد کیفیت و قیمت محصولات ایران خودرو در بازار داخل است، پیشدستی کرد و گفت: اگر شرایط اقتصادی کشور اجازه دهد، در داخل نیز امکان عرضه خودروها با قیمتی پایینتر وجود دارد.
این گفته در حالی بود که مدیر روابط عمومی ایران خودرو نیز به کمک پورمجیب آمد و با اشاره به هزینههای تولید خودرو در کشور، گفت: ایرانخودرو هم اکنون سمند را در برخی بازارهای خارجی با قیمت هشت هزار دلار هم عرضه میکند و در ایران هزینههایی مانند شمارهگذاری، تعرفه، مالیات و... وجود دارد که اگر آنها برطرف شوند، میتوان در بازار داخل نیز خودرو را با قیمتهایی پایینتر به فروش رساند. اما در ادامه این صحبتها، معاون کیفی ایران خودرو با انتقاد از نگاه منفی مشتریان داخلی به محصولات خودرو کشور، تاکید کرد: خیلی از مقامات و کارشناسان خارجی قبل از اینکه ایران خودرو را ببینند، گمان میبرند ما یک کارخانه با تجهیزات قدیمی هستیم که فقط خودرو تولید میکنیم و سیستمی قدیمی داریم، اما وقتی ایران خودرو را از نزدیک مشاهده میکنند، نظرشان عوض میشود. پورمجیب ادامه داد: از نگاه مشتریان ایرانی، خودروهای داخلی کیفیتی نامناسب دارند مگر آنکه خلاف آن به اثبات برسد، این در حالی است که از دید آنها خودروهای خارجی نیز همواره مناسب و بدون عیب هستند و این مورد نیز برای مشتریان محرز است مگر اینکه خلافش ثابت شود. وی همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر کیفیت محصولات ایران خودرو از دید خارجیها بالا است، چرا صادرات همواره با افت روبرو است، گفت:ما با افزایش تقاضای داخل روبهرو هستیم و باید پاسخگوی مشتریان ایرانی باشیم و طبعا تناسب ایجاد کردن میان این دو نیاز به برنامهریزی خاصی دارد. وی ادامه داد: ایران خودرو ۸۸۰ پروژه کیفی برای امسال در نظر دارد و میخواهد جلوتر از آییننامه کیفی وزارت «صنعت، معدن و تجارت» حرکت کند، یعنی اینکه قصد دارد امسال فقط خودرو «خیلی خوب» به بازار بدهد، حال آنکه خودرو «خوب» نیز از نظر وزارت صنعت قابل قبول است.
معاون کیفی ایران خودرو همچنین با نام بردن از پژو ۲۰۶ صندوقدار به عنوان خودرویی باکیفیت گفت: هم اکنون پژو ۲۰۶ صندوقدار در بازار ایران در حوزه قیمتی ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان بیرقیب است و این نشان از کیفیت مناسب ۲۰۶ دارد.
کیفیت را فدا نمیکنیم
اگرچه بسیاری از کارشناسان معتقدند سیاست تثبیت قیمت خودرو در درازمدت میتواند به افت کیفی خودروهای داخلی بیانجامد، اما معاون کیفیت ایران خودرو این موضوع را در مورد شرکت متبوع خود رد کرد و گفت: ایران خودرو هیچ گاه «کیفیت» را فدا نمیکند.
پورمجیب افزود: بین کیفیت و قیمت خودرو رابطه وجود دارد و ما میتوانیم در همین شرایط فعلی نیز سطح کیفی خود را بالا ببریم. گفتههای وی در شرایطی است که بسیاری از کارشناسان از سیاست تثبیت قیمت به عنوان مانعی برای رشد کیفی خودروسازان یاد کرده و عنوان میکنند که اگر قرار به تثبیت قیمتها باشد، خودروسازان نمیتوانند خود را با تکنولوژی روز دنیا تطابق دهند و طبعا از کیفیت روز عقب میمانند. به عبارت بهتر، وقتی خودروسازان نتوانند قیمت محصولات خود را افزایش دهند، طبعا توانایی افزودن قیمت قطعات را نیز ندارند و قطعهسازان که هم اکنون با مشکلات فراوانی در تولید روبهرو هستند، ممکن است از کیفیت بزنند تا کمیت را حفظ کنند. بنابراین حتی اگر خودروسازان نیز کیفیت را فدای کمیت نکنند، این امکان وجود دارد که در سطوح پایینتر یعنی قطعهسازی این اتفاق رخ بدهد. گذشته از این موضوع، خودروسازان از جمله ایران خودرو نیز سال گذشته به دلیل محدودیتها و مشکلات داخلی، تلاش فراوانی برای گرفتن مجوز افزایش قیمت از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کردند و بالاخره سازمان حمایت با درخواست آنها مبنی بر رشد چند درصدی قیمت خودروها موافقت به عمل آورد.
فیس لیفت سمند و پارس در راه است
معاون کیفی ایران خودرو اما در ادامه نشست خبری دیروز با بیان اینکه متوسط رضایت مشتریان از کیفیت محصولات ایران خودرو در سال گذشته به ۹/۶۷ درصد افزایش یافته است، گفت: این در شرایطی است که بالاترین درصد رضایت مشتریان در کشور از کیفیت خودروها ۸۱ درصد بوده است. پورمجیب با اشاره به روند داخلی سازی قطعات، افزود: در حال حاضر عمق داخلیسازی محصولات افزایش یافته است، بهگونهای که وانت بیش از ۹۷ درصد، ۲۰۶ حدود ۷۵ درصد و سمند نیز بیش از ۹۰ درصد داخلیسازی شده است.
معاون کیفیت ایران خودرو همچنین در خصوص برنامههای این شرکت برای تنوع محصولات تاکید کرد: در تمام دنیا خودروسازان چند سال پس از عرضه یک خودرو، فیسلیفت آنرا عرضه میکنند و پس از آن نیز پلتفرم خودرو تغییر میکند.
پورمجیب با بیان اینکه ایران خودرو نیز طبق این روال عمل کرده و به عنوان مثال فیسلیفت جدید سمند و پژو پارس نیز در راه است، خاطرنشان کرد: همچنین در جهت متنوعسازی محصولات اقداماتی از جمله تولید رانا و دنا صورت گرفته است.
ارسال نظر