رویداد
واردات اتوبوس در سال تولید ملی
ایسنا- در شرایطی که برخی اتوبوسسازان داخلی به دلیل نبود سفارش و دپو شدن اتوبوسهای تولیدی در خطوط تولید به مرز تعطیلی رسیدهاند، برخی از مسوولان ستاد مدیریت حملونقل و سوخت برای خرید و واردات اتوبوسهای چینی به این کشور سفر کردهاند. در حالیکه مقام معظم رهبری با نامگذاری امسال به سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، بر ضرورت حمایت از کار و کارگر ایرانی تاکید داشتهاند، انتظار میرفت عملکرد همه مسوولان مرتبط با بخش تولید نیز در این راستا تنظیم شود.
در این شرایط طبق اطلاعات به دست آمده اتوبوسسازان داخلی به دلیل کاهش شدید سفارشهای داخلی دچار مشکلات نقدینگی شده و فعالیت برخی از خطوط تولید آنها متوقف شده است.
درواقع مشتریان اصلی اتوبوسهای درون شهری تولید داخل، سازمانهای دولتی بهویژه سازمان دهیاریهای و شهرداریها و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت
کشور هستند که تولید اتوبوس سازان داخلی در حوزه اتوبوسهای درون شهری براساس سفارشهای آنها صورت میگیرد.
در این شرایط سازمان دهیاریها و شهرداریها به رغم آنکه سالانه باید حدود ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس جدید را خریداری و وارد خطوط اتوبوسرانی کند، در سال گذشته به دلیل عدم تامین بودجه هیچگونه خریدی در این حوزه نداشته است و در سال جاری نیز تاکنون بودجه این سازمان برای خرید اتوبوس تامین نشده و ممکن است امسال نیز موفق به خرید اتوبوس نشود.
اما در این میان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور نیز که براساس وظایف تعریف شده در جهت خرید اتوبوس اقدام میکند، ظاهرا تمایل چندانی به استفاده از توان داخلی نداشته و در حال حاضر برخی مسوولان آن در کشور چین در حال رایزنی با اتوبوس سازان چینی برای واردات این محصول به کشور هستند.
این وضعیت در حالی است که اتوبوس سازان داخلی به دلیل نبود سفارش خرید و دپو شدن اتوبوسهای تولیدی به شدت تحت فشار قرار داشته و اخباری در خصوص تعطیلی قریبالوقوع برخی کارخانههای تولیدکننده به گوش میرسد.
در این شرایط مشخص نیست با وجود آنکه اتوبوسسازان داخلی توان تامین اتوبوسهای درون شهری با کیفیتی بالاتر از اتوبوس سازان چینی و با نرخی ارزانتر از آنها را دارند، اقدام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت در جهت واردات اتوبوس چینی براساس کدام منافع ملی و برای تامین چه مصالحی صورت میگیرد؟
ارسال نظر