سطوح کیفی خودروهای تولید داخل در فروردین ماه اعلام شد
ژاپنیهای مونتاژی در صدر
نیسان تینا، ماکسیما و نیومزدا به ترتیب سه خودرویی هستند که از لحاظ کیفیت رتبه اول تا سوم جدول کیفی خودروهای داخلی را به خود اختصاص داده اند.
نیسان تینا، ماکسیما و نیومزدا به ترتیب سه خودرویی هستند که از لحاظ کیفیت رتبه اول تا سوم جدول کیفی خودروهای داخلی را به خود اختصاص داده اند.
نمرات منفی سه خودروی یاد شده، کمتر از عدد 20 برآورد شده که این نشاندهنده آن است که شرکت پارس خودرو و گروه بهمن، در صدر شرکتهای خودروسازی هستند که به تولید خودروهای باکیفیت کشور میپردازند.
بر اساس این آمار که توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران بهطور ماهانه منتشر میشود، خودروهای داخلی با توجه به نمرات منفی کسب شده طبقهبندی میشوند. در این بین نیسان تینا که در صدر جدول قرار گرفته مجموع نمرات منفی اش ۳/۴ برآورد شده و سایپا X۱۳۱ نیز با جمع نمرات منفی ۱/۱۱۴ در انتهای جدول مذکور قرار دارد.
نیسان ماکسیما دومین خودرویی است که با بررسیهای شرکت بازرسی، از کمترین نمرات منفی برخوردار شده است، بهطوریکه خودروی یاد شده، تنها در بخش رنگ نمره منفی بیشتری کسب کرده و به این ترتیب جمع نمرات منفی آن به 5/17 رسیده است.در فروردین امسال تنها 42 دستگاه ماکسیما تولید و به بازار عرضه شده است. اما نیومزدا 3 متعلق به گروه خودروسازی بهمن نیز در رتبه سوم قرار دارد. با توجه به اینکه خودروی یاد شده نیز تنها در بخش رنگ نمرات منفی بیشتری کسب کرده، جمع میانگین نمره منفی این خودرو نیز رقم 18 ارزیابی شده است.
بر همین اساس، سه خودرو یاد شده که در صدر جدول کیفی خودروهای داخلی قرار گرفتند، از کم تیراژترین خودروهای کشور نیز محسوب میشوند بهطوریکه تعداد تولیدات این سه خودرو در فروردینماه گذشته، برخلاف دیگر خودروهای تولیدی از اعدادی دورقمی تشکیل شده اند.
اما برخلاف اسفندماه سال گذشته که مزدا 2 رتبه سوم جدول را به خود اختصاص داده بود، این بار در غیاب خودروی مذکور، گرند ویتارا در خانه سوم جدول جای گرفته است.
این خودرو که در فروردین ماه ۳۰۳ دستگاه تولید داشته است، جمع نمرات منفی اش رقم ۲۰ است.این محصول شرکت ایران خودرو نیز در قسمت رنگ، نمرات منفی بیشتری را به خود اختصاص داده است.
خودروی دیگر شرکت پارس خودرو در حالی در رتبه پنجم قرار گرفته است که اسفندماه سال گذشته، یکی دیگر از محصولات این شرکت، رتبه مذکور را به خود اختصاص داده بود. در اسفندماه 90 تندر پارس خودرو در رتبه ششم قرار گرفت و دو پله از تندر ایران خودرو پیشی گرفت. اما در فروردین ماه امسال مگان با جمع نمرات منفی 2/22 رتبه پنجمی را کسب کرده است. در این ماه همچنین تعداد 386 دستگاه مگان در پارس خودرو تولید شد.
اما پژو ۲۰۶ SD نیز در این ماه ارتقائ رتبه یافته و به رتبه ششمی رسیده است.پژو ۲۰۶ صندوقدار که طراحی آن به نام شرکت ایرانخودرو به ثبت رسیده، در فروردین ماه تعداد ۳ هزار و ۸۵۳ دستگاه تولید داشته و جمع نمرات منفی آن نیز که بیشتر در بخش تزیینات داخلی بوده، رقم ۲۳ برآورد شده است. تندر ایرانخودرو و پارس خودرو هم به ترتیب در ردههای بعدی قرار گرفتهاند.
هر چند جمع نمرات منفی این خودرو در دو شرکت تقریبا یکسان میباشد، اما در فروردین ماه ایران خودرو یک پله بالاتر از پارس خودرو قرار گرفته است. بر همین اساس تندر ایران خودرو بیشتر در بخش بدنه نمرات منفی بیشتری کسب کرده و تندر پارس خودرو نیز در بخش تزیینات داخلی و خارجی .طبق آمارهای ارائه شده توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، همچنین ایران خودرو از لحاظ تعداد تولید نیز در این ماه به برتری دست یافته است بهطوریکه این شرکت تعداد 2 هزار و 623 دستگاه تندر تولید کرده و پارس خودرو یک هزارو 343 دستگاه.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و دستاندرکاران صنعت خودرو، تندر تولیدی در ایران به دلیل نظارتهای سرسختانه شرکت رنو در تامین قطعه و همچنین خط تولید از کیفیت برتری نسبت به دیگر خودروهای پرتیراژ کشور برخوردار است. بنابراین کیفیت این خودرو در هر دو شرکت نیز یکسان میباشد با این تفاوت که کسب نمره منفی بیشتر در برخی از بخشها با توجه به کیفیت خط تولید مربوط میشود.
با گذشت از رتبه هفتم و هشتم جدول که به تندرهای دو شرکت تولید کننده اختصاص داشت، پژو 206 در پله نهم قرار گرفته است. این در شرایطی است که در اسفندماه سال گذشته، هیوندایی آوانته در رتبه بعدی تندرها قرار داشت.پژو 206 ایران خودرو که در ماه گذشته مجموعا 3 هزار و 612 دستگاه تولید داشته، بیشتر در بخش تزیینات داخلی و خارجی نمره منفی کسب کرده که با توجه به آمار ارائه شده این خودرو 6/23 نمره منفی داشته است.
رتبه دهم جدول به هیوندایی آوانته اختصاص دارد. در فروردینماه امسال تعداد ۶۴ دستگاه از خودروی یاد شده تولید و به بازار عرضه شده است، این در حالی است که با توجه به جمع نمرات منفی این خودرو که رقم ۴/۲۴ میباشد، خودروهای با سطح کیفی نهایی A+ از نظر سازمان بازرسی به پایان میرسد.
اما رتبه یازدهم به خودرویی چینی تعلق دارد. خودرویی متعلق به شرکت چری که هماکنون در مدیران خودرو به تولید خودروهای سواری مشغول است.MVM530 خودرویی است که سال گذشته 407 دستگاه تولید داشته و در غیاب خودروی ریو توانسته رتبه یازدهمی را کسب کند. این خودروی چینی بیشتر در بخش فنربندی تعلیق وفرمان نمرات منفی کسب کرده و مجموع آن نیز به 3/61 رسیده است.
پژو پارس شرکت ایران خودرو با تولید ۷ هزار و ۱۶۹ دستگاه نیز با کسب ۷/۶۴ نمره منفی در شرایطی در رتبه دوازدهم جدول قرار گرفته که خودروی سمند، پژو ۴۰۵ خراسان و پژو ۴۰۵ مرکز در ردههای بعدی جای گرفتهاند. از میان این خودروها سمند با تولید ۷ هزار و ۵۱۰ دستگاه بیشترین تیراژ را به خود اختصاص داده است.
سه خودروی یاد شده بیشتر در بخش تزیینات داخلی و خارجی نمرات منفی بهدست آوردهاند. اما دیگر خودروی شرکت چری یعنی MVMX33 که در اسفندماه بعد از دیگر هموطن خود یعنی لیفان قرار داشت این بار یک پله از آن پیشی گرفته است.در فروردین ماه تعداد 479دستگاه از خودروی مذکور تولید شده این در شرایطی است که X33 بیشتر در بخش بدنه نمره منفی کسب کرده و مجموع نمرات منفی آن نیز به 70 رسیده است.
بر همین اساس در اسفندماه سال گذشته، خودروی تیبا در رده بعدی این خودروی چینی قرار داشت حال آنکه در فروردین امسال ظاهرا خبری از تولید تیبا در سایپا نیست. اما به جای آن لیفان ۶۲۰ قرار دارد. همچنین با وجود کسب نمره منفی ۷۰ تعداد ۱۰۶ دستگاه از این خودرو تولید شده است.
رتبههای هیجدهم تا بیست و دوم جدول نیز به ترتیب به خودروهای MVM110، چری ویانا، سایپا 131، سایپا 132 و سایپا 131 پارس خودرو اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس این جدول به غیر از MVM۱۱۰ باقی خودروها جمع نمرات منفی شان سه رقمی است .حال آنکه میزان تولید آنها نیز چهار رقمی میباشد. بنابراین میتوان این گونه استنباط کرد که خودروهایی که نمرات منفی بیشتری دارند و از نظر کیفیت نیز در سطوح پایینتری قرار دارند، تیراژ بیشتری را در کشور به خود اختصاص دادهاند.
ارسال نظر