گروه خودرو- مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای عضو ۱+۵ که ۲۶ فروردین در استانبول برگزار شد، تنها منجر به کاهش قیمت سکه و ارز نشد بلکه بازار خودروهای وارداتی نیز متاثر از مذاکرات استانبول واکنشی نسبی از خود نشان داد.

به گفته یک فعال بازار، با موفقیت آمیز خواندن مذاکرات هسته‌ای استانبول، خودروهای وارداتی نیز با کاهش قیمت نسبی مواجه شد، این در حالی است که قیمت‌ها نسبت به اسفندماه سال گذشته که با افزایش تقاضا و جو روانی حاصل از صعود نرخ ارز روبه‌رو بود، کاهش یافته است. وی تاکید دارد که قیمت خودروهای وارداتی هنوز به قیمت‌های آبان ماه سال گذشته که روند عادی خود را طی می‌کرد، نرسیده است. در همین حال دیروز خبرگزاری مهر به نقل از سید محمد حسین مولاخواه مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خبر داد که کارت بازرگانی واردکنندگانی که از ارز دولتی سوءاستفاده کرده باشند، باطل شده و امکان ثبت سفارش دیگری نخواهند داشت. وی تاکید کرده که به تازگی فهرست واردکنندگان و تمام کالاهایی که با ارز مرجع وارد کشور می‌شود، در اختیار این سازمان قرار گرفته تا بتوان قیمت این کالاها را به صورت دقیق‌تری در بازار کنترل کرد؛ لذا واردکنندگانی که کالای خود را با ارز مرجع وارد کرده‌‌اند، در تیررس بازرسان قرار دارند تا محصول نهایی را با محاسبه قیمت آن و نه بیشتر، در اختیار مشتری قرار دهند یا بفروشند.

وی تصریح کرده که با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز در ماه‌های پایانی سال گذشته، برخی از واحدهای اقتصادی به بهانه تغییر نرخ ارز، اقدام به افزایش قیمت محصولات وارداتی و تولیدی کرده‌اند.

با توجه به اظهار نظر این مقام مسوول در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان این سوال مطرح است که چرا خودروهایی که سال گذشته با ارز دولتی وارد کشور شدند، از اسفندماه سال گذشته با رشد چشمگیری در قیمت‌ها مواجه شدند. مگر نه اینکه این خودروها با ارز دولتی مجوز ورود به کشور را گرفتند. این فعال بازار در این زمینه عنوان می‌کند که نمایندگی‌های مجازی که ارز دولتی دریافت می‌کنند، فاکتور فروش آنها با قیمت مصوب و همچنین ارزش افزوده و بهره مالیاتی و... منطبق است. بنابراین جایی برای تخلف ندارند.