گروه خودرو- «هر خودرو یورو۲ معادل ۱۰خودرو یورو۴ آلایندگی دارد‎»، «در خودروهای یورو ۴ سرانه آلایندگی برای هر کیلومتر پیمایش از ۵۰ گرم به کمتر از دو و ۷ دهم گرم می‌رسد، «کاهش ۲۰ برابری آلایندگی خودروها با اجرای یورو ۴».

این اظهار نظرها روز گذشته در همایش صنعت سبز که به مناسبت هفته هوای پاک برگزار شد از سوی محمد جواد محمدی‌زاده رییس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان شد. وی که در وصف مزایای ارتقای استاندارد سوخت و پیرو آن استاندارد آلایندگی خودروها سخن می‌گفت، تاکید کرد که استاندارد خودروهای تولیدی تا پایان سال ۹۱ به یورو ۵ ارتقا می‌یابد و به استانداردهای روز دنیا می‌رسد.

با توجه به اظهار نظرهای محمدی زاده این سوال مطرح است که با ارتقای استاندارد آلایندگی خودروها و سوخت در خودروهایی که مجهز به استاندارد‌های مذکور می‌شوند ، چه اتفاقاتی رخ می‌دهد؟

به گفته بسیاری از کارشناسان دستیابی به استاندارد یورو ۴ و ۵ یک تحول در خودروسازی کشورمحسوب می‌شود آنها معتقدند که در موتورهایی که با استانداردهای یاد شده تولید می‌شوند، تغییرات و بهبودهای زیادی در سطح آلایندگی وارتقای سخت افزاری موتور ایجاد می‌شود. این اظهار نظرها در حالی است که اغلب موتورهای موجود در کشور برای دستیابی به این استاندارد نیازمند طراحی مجدد وتغییرات عمده در بخش مهندسی قطعات می‌باشند واین توسعه مستلزم هزینه و سرمایه‌گذاری در خطوط وتغییر ابزار آلات خطوط تولید است.

چندی پیش مدیرعامل مگاموتور در حاشیه هفتمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز در مورد استاندارد یورو ۴ در صنعت خودرو و الزام آن تاکید کرده بود که برای دستیابی به این استاندارد لازم است تا کاتالیست‌های پیشرفته تر مورد استفاده قرار گیرد که هزینه بیشتری نسبت به خودروهای یورو ۲ به مشتری تحمیل می‌کند، همچنین لازم است تا سامانه پس پالایش یا کاتالیست خودروی یور ۴ بعد از ۱۰۰ هزار کیلومتر پیمایش نیز عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

وی تاکید کرده بود که استاندارد یورو۴ دارای فن آوری بالایی بوده ولازم است در تولید برخی قطعات از فناوری جدید که تاکنون در صنعت خودرو رواج نداشته وازابزارهای کنترلی دقیق‌تری استفاده شود.