ایسنا - مشاور انجمن خودروسازان ایران از اجرایی‌ نشدن طرح کهاب پس از گذشت چند سال از تصویب آن انتقاد کرد و نسبت به رشد بیماری سرطان در کشور هشدار داد.

داوود میرخانی رشتی اظهار کرد: تا قبل از سال‌ ۱۳۸۲ یا ۱۳۸۳ به بنزین توزیعی در کشور سرب اضافه می‌شد. این ماده اگرچه آلاینده محیط زیست است، اما سرطان‌زا نیست. وی ادامه داد: سال ۱۳۸۲ یا ۱۳۸۳ طبق توافق صورت گرفته بین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت، مقرر شد سرب از بنزین توزیعی در کشور حذف و بنزین بدون سرب در جایگاه‌ها توزیع شود. او با بیان اینکه به دلیل آنکه باید افزودنی دیگری به جای سرب به بنزین اضافه می‌شد، وزارت نفت ماده MTBE را جایگزین سرب در بنزین توزیعی کرد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که این ماده موجب انتشار گاز بنزن در هوا ‌می‌شود که گازی به شدت سرطان‌زا است.

وی ادامه داد: به دلیل مضرات این ماده سمی بر سلامتی مردم، هیات دولت در سال ۱۳۸۵ در مصوبه‌ای وزارت نفت را موظف کرد که طرح کهاب را برای جلوگیری از انتشار گاز بنزن در هوا اجرایی کند.

مشاور انجمن خودروسازان افزود: هوای داخل مخزن حاوی بنزین ترکیب شده با MTBE، مملو از گاز سرطان‌زای بنزن است. هنگام پر کردن این مخزن‌، هوای آلوده به گاز بنزن از داخل مخزن خارج و در محیط پخش می‌شود. در طرح کهاب، هنگام پر کردن مخزن بنزین، در مخزن با استفاده از لوله مخصوصی بسته شده و از این طریق هوای آلوده داخل مخزن تخلیه و از طریق دستگاه دیگری تبدیل به بنزین و به این ترتیب از انتشار گاز سرطان‌زای بنزن در هوا جلوگیری می‌شود.

میرخانی با بیان اینکه از حدود پنج سال پیش تاکنون طرح کهاب در این زمینه اجرایی نشده است، تصریح کرد: این در حالی است که از حدود دو دهه پیش استفاده از ماده MTBE در اروپا و آمریکا به دلیل اثرات به شدت سرطان‌زای آن متوقف شده است.