کارشناسان بازار خودروی آمریکا میگویند
تحریف آمارهای بازار خودرو برای آرام کردن جامعه
گروه خودرو - بعد از ورشکستگی شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا این بازار خودروی کشور چین بود که بزرگترین خودروساز دنیا را نجات شد و مانع از حذف شدن نام این برند از بازار خودروی دنیا شد. ورود شرکت خودروسازی جی ام به بازار خودروی چین همزمان با کاهش سهم این برند در بازار آمریکا بود، ولی نکته مهم این جاست که جی ام بزرگترین سهم از بازار چین را دارد و به همین دلیل هم رشد بازار خودروی چین به نجات اقتصادی این شرکت خودروسازی منجر شد. در طی سالهای گذشته شرکتهای خودروسازی آمریکایی به خصوص شرکت جنرال موتورز که بعد از ورشکستگی مشتریانش را در امریکا از دست داده بود قراردادهای زیادی با خودروسازان چینی منعقد کرد تا با کمک انها زمینه را برای رشد فروش فراهم آورد.
در نتیجه این قرار دادهای مشارکت بود که مصرفکنندگان چینی جنرال موتورز را نه به عنوان یک خودروساز خارجی، بلکه به عنوان یکی از شرکای خارجی شرکتهای چینی پذیرفتند و سهم جی ام در بازار چین به مرز ۱۰ درصد افزایش یافت.
جی ام که بیشترین سهم را از بازار چین دارد در سال گذشته موفق شد تا رکورد فروش در این بازار را بشکند و همچنان در صدر باقی بماند وهمین رکوردشکنی هم موجب شد تا این برند آمریکایی توان مالی باز پرداخت بدهیهای دولتی را بدست آورد و درآمدش رشد کند. اما وضعیت بازار خودرو در آمریکا همچنان تیره و تار است و هیچ یک از شرکتهای خودروسازی فعال در آمریکا در ماههای اخیر رشد اقتصادی را تجربه نکردهاند. یکی از کارشناسان بازار خودرو در شرکت جی ام میگوید: فروش برخی از برندها در ماههای اخیر رشد کرد، ولی این رشد در نتیجه تخفیفهای کلان بود.
در نتیجه اجرای این طرح درآمد شرکتهای خودروسازی رشد چندانی پیدا نکرد و خودروسازان همچنان با مشکلات مالی دست به گریبان هستند. حال با گذشت دو سال از آن تاریخ اخبار مختلفی در مورد رشد فروش خودرو در آمریکا مخابره میشود که برای شرکتهای خودروسازی آمریکایی نوید رشد فروش را دارد، ولی سوال این جاست که آیا بازار خودروی آمریکا به راستی بازسازی شده است یا هنوز هم مشکلات در این بازار وجود دارد؟ وال استریت ژورنال در مقالهای با عنوان به «یاد روزهای خوش» به طور مفصل نوشت: شرکتهای خودروسازی میخواهند باور کنند که روزهای سخت اقتصادی به پایان رسیده است و از این پس همواره شاهد افزایش درآمد و سودآوری اقتصادی خواهند بود. ولی این آمارها چندان قابل اعتماد نیست. کایلهایت یکی از تحلیلگران اقتصادی و یکی از کارشناسان خبره در بازار خودرو میگوید: آمارهای اقتصادی نشاندهنده تداوم بحران در اقتصاد آمریکا است و نرخ بیکاری در این کشور در مرز ۱۰ درصد قرار دارد. بدهی دولتی آمریکا به بالاترین سطح در طول تاریخ حیات این کشور رسیده است و تولیدات صنعتی در آمریکا نه تنها رشد نکرده است بلکه سیر کاهشی هم دارد. در این شرایط نمیتوان انتظار داشت مردم تقاضای خود برای خودرو را بیشتر کنند زیرا شرایط اقتصادی به آنها اجازه نمیدهد.
وی معتقد است آمارهای خوشبینانهای که در مورد رشد فروش برندهای مختلف به خصوص برندهای آمریکایی مخابره میشود چندان قابل اعتماد نیست و این آمارها تنها جنبه ارام کردن فضای روانی جامعه و کم کردن از تنشهای اجتماعی ایجاد شده در اثر فشارهای اقتصادی دارد. وی با اشاره به سخنرانی اخیر باراک اوباما در مورد رشد بازار خودرو میگوید: اوباما بسیار خوشبینانه نسبت به شرایط نگاه میکند، ولی واقعیت این است که با گذشت سه سال از اجرای طرحهای اوباما که به گفته خودش متحولکننده بوده است هنوز شرایط اقتصادی جامعه بسیار نابسامان است و هیچ یک از طرحهای وی به نتیجه مطلوب نرسید.
اوباما در سخنرانی اخیر خود اعلام کرد: بازار خودروی آمریکا نسبت به سال قبل ۱۰ درصد رشد کرده است و انتظار میرود در سال جاری بیش از ۱۴ میلیون دستگاه خودرو در این بازار فروخته شود. این در حالی است که در سال گذشته خودروهای فروخته شده در آمریکا کمتر از ۱۳ میلیون دستگاه بوده است.
تلاشهای ما و حمایتهای اقتصای دولت از صنعت خودروسازی باعث نجات یافتن ۳ میلیون فرصت شغلی در آمریکا شد که زندگی دهها میلیون نفر از ساکنان آمریکا را تامین میکند. وی با اشاره به رسیدن نرخ بیکاری به مرز ۱۰ درصد گفت: بسیاری از شرکتهای خودروسازی فعال در آمریکا اقدام به تعطیل کردن کارخانههای خود در این کشور کردند و کارخانههای تازهای را در کشورهای در حال توسعه از قبیل کشور مکزیک و چین و هند راهاندازی کردند. دلیل اجرای این طرح استفاده از نیروی کار ارزان کشورهای در حال توسعه بود و همین مساله به رشد بیکاری در آمریکا دامن زد. هایت در این مورد میگوید: اوباما تمامی مشکلات اقتصادی امروز را زاییده انتقال شرکتهای خودروسازی به خارج از کشور میداند، ولی واقعیت این است که کاهش تقاضا در آمریکا باعث خروج شرکتها از این کشور شد. به هر حال بازار خودروی آمریکا همچنان در شرایط بیماری قرار دارد و تنها ناجی شرکتهای خودروسازی آمریکایی که بازار چین بود در سالهای اخیر به سیر رشد خود ادامه داد و پیشبینی میشود در انتهای دهه جاری فروش خودرو در این بازار به مرز ۵۰ میلیون دستگاه در سال برسد. تحقق این پیشبینی به معنای موفقیت بزرگی برای شرکتهای خودروسازی خارجی است که توانستهاند اعتماد مردم چین را جلب کنند و بیشترین سهم را از بازار چین به خود اختصاص دهند.
ارسال نظر