گروه خودرو - خرید و فروش گذر موقت‌ها برخلاف قانون بوده و خرید و فروش این گونه پلاک‌ها در حکم کالای قاچاق است. سرهنگ جهانگیری معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا روز گذشته طی نشستی مطبوعاتی با بیان این خبر افزود: اگر همکاران راهنمایی و رانندگی متوجه شوند که زمان اعطای تسهیلات پلاک خودرویی به پایان رسیده است خودرو را متوقف و به پارکینگ منتقل می‌کنند، چرا که این مساله مشمول قانون قاچاق است.

وی با تاکید بر اینکه تردد خودروها با پلاک منطقه آزاد تنها در محدوده شعاع تعیین شده توسط هیات دولت مجاز است، گفت: بر اساس مصوبه دولت، تردد این خودروها در خارج از این محدوده مشمول پلاک غیرمجاز شده و پلیس نسبت به توقیف خودروهای مذکور اقدام می‌کند. معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا افزود: بر اساس مصوبه هیات وزیران برای برخی مناطق آزاد شعاعی جهت تردد خودروها مشخص شده است به شکلی که به طور مثال برای منطقه چابهار ۳۰کیلومتر و اروند ۵۰ کیلومتر تعیین شده است.

وی با تاکید بر اینکه خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد تنها مجاز به تردد در این محدوده هستند، گفت: خروج از این محدوده با پلاک منطقه آزاد تخلف بوده و پلیس موظف است همانند خودروهای دارای پلاک غیرمجاز با این خودروها برخورد کند.

معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا تصریح کرد: خروج خودروهای دارای پلاک منطقه آزاد از محدوده تعیین شده توسط هیات دولت مشمول کسب مجوز از گمرک مربوطه، تعیین زمان برای تردد و ارائه ضمانت و طی مراحل مربوطه است که در این صورت پلیس به این خودروها پلاک تردد موقت می‌دهد.

وی گفت: شعاع تردد برای تمامی مناطق آزاد بر اساس مصوبه دولت از طریق تابلوها علامت‌گذاری شده و خودروهایی از این شعاع خارج شوند به عنوان خودروی قاچاق مشمول جریمه شده و پلیس از تردد آن‌ها جلوگیری می‌کند.

وی همچنین در خصوص واگذاری خودروهای بدون پلاک از سوی برخی خودروسازان گفت: برابر ماده ۱۹ آیین نامه راهنمایی و رانندگی کلیه خودروسازان مکلفند قبل از پلاک‌گذاری، خودرویی را به غیر واگذار نکنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی خودروسازان قبل از پلاک‌گذاری خودرو را به افراد دیگر واگذار می‌کنند و افراد نیز با خودروهای بدون پلاک در سطح معابر تردد می‌کنند که بر این اساس ماموران راهنمایی مکلفند از تردد این خودروها جلوگیری کنند.