گروه خودرو - سردار اسکندر مومنی روز گذشته طی نشستی آخرین وضعیت پیگیری های پلیس در خصوص نصب کیسه هوا، شماره‌گذاری کامیون فراز و خودروی روآ را به اطلاع خبرنگاران حاضر در این نشست رساند. رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در نشست دیروز در حالی از مهلت یک ماهه به شرکت سایپا جهت نصب کیسه هوا خودروی پراید خبر داد که خودروسازان کشور طبق برنامه‌ای تدوین شده ملزم به نصب کیسه هوا در خودروهای تولیدی خود بودند.

مومنی در این زمینه تاکید که در صورتی که سایپا تا یک ماه آینده نسبت به نصب کیسه هوا روی خودرو پراید اقدام نکند، از شماره‌گذاری این خودرو جلوگیری می‌کنیم.

سردار اسکندر مومنی با اشاره به اینکه اولویت راهنمایی و رانندگی در سال ۹۰ الزامی شدن نصب کیسه هوا در تمامی خودروهای تولیدی است اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال مانند نصب ترمز ضد قفل از این بحث نیز عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه زمانبندی اجرایی برای نصب کیسه هوا با خودروسازان نهایی شده است گفت: از ابتدای امسال نصب کیسه هوا روی تمامی خودروها آغاز شده و هیچ خودرویی به جز پراید نیست که کار نصب کیسه هوا را آغاز نکرده باشد.

رییس پلیس راهور ناجا در ادامه تاکید کرد که پراید تنها تا یک ماه آینده فرصت دارد نسبت به نصب کیسه هوا اقدام کند؛ چراکه در غیر این صورت شماره‌گذاری این خودرو برابر قانون متوقف می‌شود.

خروج سه خودرو از چرخه تولید

سردار مومنی همچنین خروج خودروهای ناایمن را از برنامه‌های پلیس راهنمایی و رانندگی در سال ۹۰ عنوان کرد و گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده امسال تلاش می‌کنیم تا خودروهای «وانت پیکان»، «وانت نیسان» و «روآ» از چرخه تولید خارج شده و جلوی شماره‌گذاری آنها گرفته شود.

رییس پلیس راهور ناجا در پاسخ به سوالی در خصوص ادامه شماره‌گذاری خودرو «روآ» گفت: هنوز مجوز استاندارد خودروی «روآ» وجود دارد و مهلت آن به اتمام نرسیده است.

وی در ادامه به موضوع معاینه فنی خودروها اشاره کرد و گفت: این لایحه توسط دولت به مجلس ارسال شد و در صحن علنی یکی از نمایندگان در دو ساله ماندن معافیت خودروهای نو برای انجام معاینه فنی صحبت کرد که پلیس نیز در این خصوص دفاع کرد؛ اما یکی دیگر از نمایندگان در صحن علنی پیشنهاد افزایش سن معاینه فنی خودروها را به ۵ سال داد که به‌رغم مخالفت پلیس این بند به تصویب رسید.

رییس پلیس راهور ناجا در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۲۹۱ هزار دستگاه خودرو جدید شماره‌گذاری شده است گفت: از این تعداد ۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودرو وارداتی بوده است. همچنین ۲۰۱ هزار دستگاه موتورسیکلت نیز در سال‌جاری شماره‌گذاری شدند که بدین ترتیب باید گفت از ابتدای سال‌جاری تاکنون حدود نیم میلیون وسیله نقلیه موتوری در کشور شماره‌گذاری شده‌اند.

رییس پلیس راهور ناجا همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از چراغ زنون در خودروها گفت: استفاده از این چراغ از سال گذشته ممنوع بوده و با تعدادی از رانندگان متخلف برخوردی قانونی صورت گرفته است و استفاده از این لامپ در خودروها کاهش قابل‌ملاحظه‌ای داشته است.

رییس پلیس راهور ناجا در پاسخ به سوالی در خصوص عابران پیاده نیز گفت: براساس قانون جدید اگر راننده خودرو تمام موارد را رعایت کرده، اما عابر پیاده از مسیرهای تعیین شده عبور نکند در صورت بروز تصادف مسوولیتی متوجه راننده نخواهد بود.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص کشنده فراز نیز گفت: از ابتدای سال ۸۹ شماره‌گذاری کشنده هُوو به دلیل نقص‌های فنی متعدد و تصادفات فراوان مسدود شد، اما یکی از خودروسازان خودروی دیگری را تحت عنوان فراز که به اعتقاد پلیس و با توجه به مستندات موجود همان هوو است را وارد کرده و درخواست مجوز شماره‌گذاری کرده است.

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه این خودرو تاکنون مجوزهای موسسه استاندارد و سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کرده است تصریح کرد: پلیس اسنادی در دست دارد که نشان می‌دهد فراز همان هوو است و به هیچ عنوان از ایمنی لازم برخوردار نیست؛ بنابراین به‌رغم داشتن مجوزهای لازم جلوی شماره‌گذاری این خودروها را گرفته‌ایم.

وی گفت: در خصوص خودرو هوو نیز موسسه استاندارد اول مجوز شماره‌گذاری داد، اما بعدا در نامه‌ای اعلام کرد که این خودرو ایرادات فراوانی دارد؛ بنابراین پلیس معتقد است خودرویی که این همه مشکل دارد نباید به راحتی با نام مشابه در کشور شماره‌گذاری شود.

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه دو نامه متناقض در خصوص خودروی فراز از موسسه استاندارد در اختیار داریم گفت: پرونده این خودرو در مراجع قضایی مفتوح است.