روسیه مقصد بعدی خودروسازان بزرگ دنیا
آمار نشان میدهد اغلب شرکتهای خودروسازی فعال در اروپای غربی طی پنج سال گذشته یا زیان دیدهاند یا هیچ رشدی را تجربه نکردند. به عنوان مثال شرکت جیام در پنج سال گذشته همواره زیان را تجربه کرد و فورد بدون کسب سود اقتصادی به فعالیت در این بازار ادامه داد.
گروه خودرو - به دنبال تشدید بحران اقتصادی در کشورهای اروپای غربی تمامی بازارها از جمله بازارهای صنعتی و تولیدی آسیب دیدند و بازار خودرو هم یکی از این بازارها بود.
آمار نشان میدهد اغلب شرکتهای خودروسازی فعال در اروپای غربی طی پنج سال گذشته یا زیان دیدهاند یا هیچ رشدی را تجربه نکردند. به عنوان مثال شرکت جیام در پنج سال گذشته همواره زیان را تجربه کرد و فورد بدون کسب سود اقتصادی به فعالیت در این بازار ادامه داد. به همین دلیل اغلب برندهای خودروسازی به فکر یافتن بازارهای جایگزین هستند. بازارهایی که بتواند درآمد از دست رفته آنها را جبران کند و در آینده هم سودآوری زیادی برای آنها به همراه داشته باشد.
البته سرمایهگذاری در بازار چین و هند در سالهای گذشته سود زیادی را نصیب خودروسازان کرد ولی بازار کشور روسیه هنوز بازاری بکر و توسعه نیافته است که ورود به آن میتواند حداقل تا ده سال درآمدهای کلانی را برای برندهای خودروسازی فعال در آن بازار ایجاد کند.
طبق گفته سخنگوی جنرال موتورز بهرغم سرمایهگذاری کلان این برند در خاک اروپای غربی، در دو سال گذشته زیان حاصل از فعالیت در این بازارها به اندازهای بود که ادامه فعالیت اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
به همین دلیل سخنانی در مورد تعطیلی کارخانههای خودروسازی آمریکایی در اروپای غربی و راهاندازی کارخانههای تازه در اروپای شرقی به گوش می رسد.
آمار نشان میدهد جیام طی یک سال گذشته حجم تولید خود در کشور روسیه را دو برابر کرده است و در نظر دارد یک کارخانه تازه خودروسازی در این کشور احداث کند. این برند که سالیان سال شاهد زیاندهی اوپل در اروپای غربی بود در نظر دارد اولین خودرو اوپل استرا سدان را در کارخانه روسیه تولید کند و از آغاز سال ۲۰۱۳ میلادی به مصرفکنندگان روس عرضه نماید .
دان اکرسون مدیرعامل جیام در مصاحبه ای با سایت صنعت خودرو اروپا گفت: ما باید بهترین بازی خود را انجام دهیم و بهترین بازی در شرایط کنونی اقتصاد دنیا عرضه بهترین محصولات به بازار روسیه است.
وی ادامه داد: ما در نظر داریم کارخانه تولید اوپل را به روسیه منتقل کنیم و در سال جاری هم مدل تازه اوپل را در کارخانههای روسیه تولید خواهیم کرد. عرضه آخرین مدلهای کادیلاک و شورولت به بازار روسیه و صادرات آنها از این کشور اروپایی هم در برنامههای ما قرار دارد.
قرار بر این است که جیام طی ۵ سال آینده یک میلیارد دلار در تجهیز و ساخت کارخانههای خودروسازی در روسیه سرمایهگذاری کند که با این سرمایهگذاری حجم تولید سالانه این برند در خاک روسیه به۲۳۰ هزار دستگاه تا سال ۲۰۱۵ میلادی میرسد و تا سال ۲۰۲۰ میلادی توان تولید کارخانههای جیام در روسیه از ۳۵۰ هزار دستگاه میگذرد.
به موجب این طرح بیش از ۴ هزار نفر در روسیه به استخدام شرکت جیام در میآیند که نسبت به شمار شاغلان کنونی در کارخانههای این برند ۶۰ درصد بیشتر است.
مدیر عامل جیام ضمن تاکید روی این نکته که تا سال ۲۰۱۴ میلادی سهم این برند در بازار خودروی روسیه به ۱۲ درصد میرسد گفت: هم اکنون ما ۹ درصد از بازار خودروی روسیه را در دست داریم ولی با توجه به حجم سرمایهگذاری در این کشور و فرصت شغلی که برای هزاران نفر از ساکنان این کشور فراهم میکنیم خواهیم توانست سهم خود را بیشتر کنیم.
در سایت رسمی شرکت جنرال موتورز آمده است: این برند در سال تولیدی ۲۰۱۲/۲۰۱۳ میلادی ۱۲ خودرو تازه در روسیه تولید میکند. در سال تولیدی گذشته جیام موفق شد تا ۲۴۴ هزار دستگاه خودرو در روسیه به فروش برساند که نسبت به سال قبل از آن رشد ۵۳ درصدی داشت. خودروهای فروخته شده توسط برند جیام شامل خودروهای اوپل ،کادیلاک و شورولت هم میشد.
به هر حال جنرال موتورز بعد از پشت سر گذاشتن سالها بحران و گذر از یک ورشکستگی بزرگ در جریان بحران اقتصادی آمریکا بالاخره در سال جدید میلادی به راههای عملیتر در جهت خروج از مشکلات میپردازد.
اما در مورد خروج کارخانه های جیام از اروپای غربی تردیدهای زیادی وجود دارد. بسیاری از تحلیل گران صنعت خودرو بر این باورند که جیام نمیتواند از بازار کشورهای اروپای غربی چشم پوشی کند یا میلیاردها دلار سرمایهای که طی سالیان سال در این منطق صرف کرده است را نادیده بگیرد.
در ضمن خارج شدن کارخانههای جیام از اروپا به معنای از بین رفتن میلیونها فرصت شغلی در این قاره است که میتواند تبعات اقتصادی و حتی سیاسی سنگین و جبرانناپذیری داشته باشد. بنابراین میتوان طرح تازه جیام در ساخت کارخانههای جدید در روسیه و افزایش حجم سرمایهگذاری در این کشور را گامی در جهت تنوع بخشیدن به بازار هدف و توسعه آن دانست.
ارسال نظر