افزایش ساخت داخل پژو ۲۰۶ و زانتیا
براساس آمارهای وزارت صنایع و معادن، ساخت داخل خودروها افزایش یافته است و در این میان پژو ۲۰۶ و زانتیا رشد قابل توجهی داشتهاند. به گزارش ایسنا، در حالی که سال گذشته ارزبری صنعت خودرو حدود پنج میلیارد دلار بود، پیشبینی میشود این میزان در سال جاری تا حدودی کاهش یابد، چراکه ساخت داخل برخی خودروها افزایش یافته است.
در این میان ساخت داخل پژو ۲۰۶ که یکی از محبوبترین خودروها در ایران است، به بیش از ۶۱درصد رسیده و این در حالی است که این خودرو جزو پیشرفتهترین خودروها در ایران است که به این میزان ساخت داخل میرسد. از طرفی ساخت داخلی زانتیا نیز به حدود ۵۰درصد رسیده است، ضمن این که باید توجه داشت طبق اطلاعات موجود، کیفیت این خودروها نسبت به قبل کاهش یافته است.
در این میان ساخت داخل ماکسیما کمترین میزان را دارد که از سوی عدهای تیراژ کم را علت آن میدانند و البته برخی نیز معتقدند شرکت نیسان ژاپن به دلیل حضور گسترده در بازار آمریکا حاضر به همکاری گسترده با خودروسازان ایرانی نیست.
در کنار ماکسیما، پاجرو، نیسان رونیز، فولکس گل و هیوندای ورنا با ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۴ و ۱۹درصد ساخت داخل کمترین میزان را به خود اختصاص دادهاند. این در حالی است که تولید خودروهایی مانند فولکس گل و هیوندایی که خودروهایی متوسط از لحاظ قیمتی هستند، بیش از یک سال است که آغاز شده و با توجه به تیراژ ۱۲هزار دستگاه در سال باید ساخت این خودروها حداقل به بیش از ۲۰درصد میرسید.
در کلاس خودروهای گران قیمت نیز بهجز زانتیا و مزدا ۳۲۳ بقیه دارای ساخت داخل کمی هستند که یکی از اصلیترین دلایل آن تیراژ پایین است. البته در صورت واردات گستردهتر، این خودروها دیگر مشتری نخواهند داشت و حتی بسیاری از این خودروها در حال حاضر با کمبود مشتری مواجه شدهاند، به هر حال برای کاهش قیمت باید ساخت داخل افزایش یابد که این امر محتاج افزایش تیراژ است. در این رابطه از میان بیشترین خودروهایی که ساخت داخل دارند میتوان به سمند، پژو ۴۰۵ و پژو آردی اشاره کرد که بیش از ۹۰درصد آنها ساخت داخل شده است، حال آن که پراید پرتیراژترین خودرو داخلی که قرار است امسال ۴۰۰ هزار از آن تولید شود، دارای ساخت داخل ۸۷درصدی است که از سمند و پژو ۴۰۵ کمتر است، در حالی که کیفیت پراید بسیار پایینتر از سمند و پژو ۴۰۵ است. در بین خودروهای سنگین ساخت داخل نیز اتوبوسها درصد ساخت داخل بیشتری نسبت به کامیونها دارند، به طوری که حتی با کیفیتترین اتوبوس ساخت داخل مانند ولوو B۷ و اسکانیا C۱۲و ۶۰ و، ۵۸درصد ساخت داخل شدهاند. از سوی دیگر ساخت داخل کامیونهای ایرانی بسیار پایین است و تولید داخلی بیشتر کامیونهای مدرن زیر ۴۰درصد است و فقط کامیونهای قدیمی، ساخت داخل بالایی دارند، به طوری که کامیون بنز آتگو ساخت داخل ۱۶درصدی دارد.
ارسال نظر