حضور قدرتمند «چری» در ایران
گروه خودرو- صنعت خودروسازی چین هر چند آهسته و پاورچین در حال رسوخ به بازار خودروی ایران است، اما همزمانی ورود خودروسازان این کشور به قلمرو بازار خودروی ایران و بازار کشورهای اروپایی و آمریکایی را باید به فال نیک گرفت. چینیها که در حال حاضر بزرگترین حامی ایران بعد از روسیه در برنامه هستهای کشورمان محسوب میشوند، طی چند سال گذشته تلاشهای فراوانی برای راهیابی به بازار جهانی خودرو را در دستور کار خود قرار دادهاند.
هر چند شرکتهای چینی برای راهیابی به بازارهای بزرگ خودروی جهان در ایالات متحده و اروپا با موانعی همچون مقررات سرسختانه زیستمحیطی و استانداردهای کیفی مواجه هستند، اما احداث پایگاههای تولیدی - صادراتی توسط این شرکتها در کشورهای اروپایی و آمریکایی نشاندهنده رشد و صعود کیفی و کمی آنها در عرصه جهانی است.
اما حضور شرکتهای چینی در بازار ایران با ورود خودروی MVM۱۱۰ آغاز شد.
هر چند چینیها به ساخت محصولات ارزانقیمت در دنیا شهرت دارند، اما صنعت خودروی این کشور فراتر از ذهنیتی است که ما ایرانیان در مورد محصولات بیکیفیت چینی داریم.
از سوی دیگر تعهد به تولید خودروی ارزانقیمت، خودروسازان کشورمان را دیر یا زود به سراغ خودروسازانی هدایت خواهد کرد که تجربه ساخت چنین خودروهایی را دارند.
بعد از تولید خودروی MWM توسط شرکت مدیران خودرو برخی از شنیدهها حکایت از آن دارد که ایران خودرو نیز به سراغ شرکت چری مطرحترین خودروساز چینی برای عقد قرارداد تولید خودروی ارزانقیمت رفته است.
تب تولید خودروهای ارزانقیمت مدتها است که در بطن صنعت خودروسازی کشور رسوخ کرده و در چنین شرایطی بیشک نگاهها به سوی چین معطوف میشود که طی سالهای اخیر از واردکننده خودرو به صادرکننده محصولات وطنی تبدیل شده است.
اگر ماجرای چری و ایران خودرو صحت داشته باشد هم نمیتوان آن را اولین حضور چری در ایران تلقی کرد.این شرکت پس از توقف تولید ماتیز در ایران و به دنبال فروش سهام شرکت خودروسازی دوو موتور کره جنوبی به جنرال موتورز آمریکا و قطع همکاری دو طرف با انعقاد قراردادی با شرکت مدیران خودرو مسوولیت تامین خودرویی مشابه را بر عهده گرفت.
ثمره این همکاری ظهور MVM۱۱۰ یا ماتیز چینی بود که خیلی زود جای خود را در بازار ایران یافت و توانست عطش موجود برای خودرویی ارزانقیمت و به روز را مرتفع کند.
اگرچه صنعت خودرو در چین صنعتی جوان است اما تولیدکنندگان چینی در همین مدت کوتاه توانستهاند گامهای بلندی بردارند. چری که پیشروترین شرکت چینی در زمینه صدور محصولات وطنی است از مدتها پیش در صدد راهیابی به بازارهای غربی و به ویژه بازار ایالات متحده به عنوان بزرگترین بازار خودرو در جهان بوده است.
وقتی خبر انعقاد قراردادی بین مالکوم بریکلین، از تجار سرشناس نیویورکی و مالک شرکت ویژنری برای واردات محصولات چری به ایالات متحده منتشر شد، سروصدای زیادی در آمریکا به پا شد. ویژنری قرار است از سال ۲۰۰۸ میلادی اقدام به واردات، بازاریابی و فروش محصولات ممتاز چری کند که اقدامات اولیه برای اجرایی شدن این قرارداد در دست انجام است.
پیشینهای درخشان
شرکت چری در سال ۱۹۹۷ در شهر ووهو در استان آنهوی چین با سرمایهای بالغ بر یکصد میلیون دلار آغاز به کار کرد و به دنبال کمتر از یک دهه تلاش و توسعه مداوم، سرمایه این شرکت به حدود یک میلیارد دلار و تعداد کارکنان آن به بیش از ۱۳هزار نفر افزایش یافت.
ظرفیت تولید کنونی چری در حدود چهارصد هزار دستگاه در سال است و این شرکت شش مدل خودرو در سه کلاس مختلف تولید میکند.
چری در سال ۲۰۰۵ عنوان بزرگترین صادرکننده خودروهای وطنی در چین را کسب کرد و براساس برنامه مدون این شرکت قرار است ظرفیت تولید آن تا پایان دهه جاری میلادی به حدود یک میلیون دستگاه برسد.
ینتونگ یائو، مدیرعامل و رییس هیاتمدیره چری از رشد ۱۱۸درصدی صادرات این شرکت در سال ۲۰۰۵ در قیاس با مدت مشابه سال قبل از آن خبر داد. به گفته وی چری امیدوار است ۴۰درصد از تولید خود را در پایان دهه جاری راهی بازارهای خارجی کند و از عزم این شرکت برای توسعه بخشهای R&D و طراحی و تولید محصولات جدید و منطبق با آخرین فناوریهای روز صنعت خودروی جهان خبر میدهد.
ین میگوید: برای چری کیفیت اولین و آخرین هدف است و با جدی گرفتن همین اصل قصد داریم به خودروسازی جهانی و رقیبی جدی برای رقبای غربی خود تبدیل شویم.
او ایجاد واحد بهینهسازی مصرف سوخت برای تولید خودروهای کممصرف در سال ۲۰۰۵ میلادی را در همین راستا ارزیابی میکند. در حال حاضر یک هزار محقق و مهندس ارشد در این واحد مشغول طراحی موتورهای کممصرف و خودروهای جدید هستند.
تمرکز روی قوای محرکه
شرکت تولید قوای محرکه چری سالانه چیزی در حدود چهارصد هزار دستگاه انواع قوای محرکه تولید میکند.
این شرکت در حال حاضر ۱۸ نوع قوای محرکه با ظرفیتهایی از ۸/۰ لیتر تا ۴ لیتر از سری ACTECO، ۳۷۲ و ۴۸۰ تولید میکند که بخشی از این تولیدات به خریداران خارجی عرضه میشود.
این موتورها از قوای محرکه خطی و سه سیلندر تا موتوری هشت سیلندر و خورجینی (V۸) را در برمیگیرد. در حال حاضر ۹خط تولید در این مجموع فعالیت میکند و از پیشرفتهترین فناوریها برای تولید این موتورها استفاده شده است.
توجه به کیفیت و لزوم بالا بردن بهینهسازی مصرف سوخت موجب شد شرکت پروتون با عقد قراردادی با چری درصدد مونتاژ تعدادی از موتورهای این شرکت در مالزی و استفاده از آنها در محصولات خود برآید.
موتورهای سری ACTECO با مشارکت شرکت اتریشی AVL تولید میشود و به لحاظ زیستمحیطی و فنی موفق به اخذ تمامی استانداردهای بینالمللی شده است. این موتورها سوخت کمتری مصرف میکنند، به لحاظ آلایندگی استاندارد بالایی دارند و صدای آنها به حداقل کاهش یافته است.
ارسال نظر